Η εταιρεία EDIL HELLAS απολύει απροειδοποίητα εργαζόμενη μητέρα με μικρό παιδί

Στις 11/5, κι ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, εργαζόμενη στην εταιρεία EDIL HELLAS SA στην Θεσσαλονίκη, ενημερώθηκε ξαφνικά τηλεφωνικά ότι απολύεται. Εργάζονταν 6 μήνες στην συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς κανένα παράπονο από την εργοδοσία ως προς την δουλειά της. Η πλέον απολυμένη έχει ένα μικρό παιδί και είχε ενημερώσει την εργοδοσία από την πρώτη στιγμή ότι λόγω βρεφικής ηλικίας του παιδιού κάποιες φορές θα χρειαζόταν να λείψει παραπάνω από τις άδειες που δικαιούταν ή νωρίτερα στο ωράριο, πράγμα το οποίο έγινε αποδεκτό.

Η εταιρεία φαίνεται να συμβαδίζει πλήρως με την “ανάπτυξη” του Μητσοτάκη, τις “πολλές και καλές δουλειές”, απολύοντας εργαζόμενη μητέρα με μικρό παιδί, δήθεν γιατί δεν υπήρχε πλέον αντικείμενο εργασίας για αυτήν ενώ είναι γνωστό ότι η εταιρεία έχει και αρκετά τμήματα με πλήθος εργαζομένων, όπως και παραρτήματα. Μάλλον δεν θέλει να έχει εργαζόμενους που δεν είναι ρομπότ και δεν μπορούν να κάθονται μέχρι αργά (χωρίς να πληρώνονται προφανώς για υπερωρίες) για να βγει η δουλειά, αλλά θέλει εργαζόμενους/δούλους χωρίς υποχρεώσεις.

Η “πραγματικότητα” του Μητσοτάκη είναι αυτή: ωράρια λάστιχο, απολύσεις, λουκέτα, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με ιδιωτικοποιήσεις (έγκλημα-δολοφονία στα Τέμπη), ακρίβεια κ.α. Όλα θυσίες στον βωμό του κέρδους. Αυτά βέβαια οφείλονται στην κρίση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος στα μνημόνια που δεν θα βγούμε ποτέ αν δεν αντισταθούμε. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν εξαπολύσει μια τεράστια επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, καθιστώντας την καθημερινότητα αγώνα επιβίωσης. Αυτή η επίθεση, όποια κυβέρνηση και αν βγει στις προσεχείς εκλογές, θα χειροτερεύσει.

Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Με ένα σχέδιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Με ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες, με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, με καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές. Είναι ο μόνος τρόπος για να διώξουμε κάθε κυβέρνηση που μας εμπαίζει με ελεημοσύνες, κάθε κυβέρνηση που μας θέλει δούλους. Είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια και να επιβάλλουμε στην πράξη τα δικαιώματά μας.

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

Μοιραστείτε το άρθρο