Συνεχίζεται ο αγώνας του 81χρονου με αναπηρία και της οικογένειας του ενάντια στην έξωση από την κατοικία τους στα Φλογητά Χαλκιδικής

Το κύμα των πλειστηριασμών και των εξώσεων πρώτων κατοικιών έχει οδηγήσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων στο δρόμο, με τις τράπεζες και τα funds να προχωρούν σε υφαρπαγή των κατοικιών. Μία ακόμη περίπτωση αποτελεί ο 81χρονος Θεόφιλος Τζοχουνίδης στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις το πρωί της 4ης Μαΐου, με την αστυνομία να πετάει έξω με τη βία τον ίδιο και την οικογένειά του μην επιτρέποντας να πάρουν ούτε βασικά αντικείμενα, όπως το φορτιστή του αμαξιδίου του ηλικιωμένου. Ο 81χρονος είχε μπει εγγυητής σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος του και προσπαθούσαν να το αποπληρώσουν, με τους τόκους να αυξάνουν το ποσό σε δυσθεώρητα ύψη και να καθιστούν αδύνατη την αποπληρωμή του συνολικού τοκισμένου δανείου.

Η κατοικία μπήκε σε πλειστηριασμό και αγοράστηκε με 150.001 ευρώ, με την αντικειμενική αξία να έχει οριστεί από την ίδια την τράπεζα στις 222.000 ευρώ. Της τρίτης και τελικής επιχείρησης έξωσης από την αστυνομία, η οποία έγινε χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, είχαν προηγηθεί άλλες δύο αποτυχημένες, με τα γρήγορα αντανακλαστικά της οικογενείας και μελών του Σωματείου Οικοδόμων να τις αποτρέπουν. Για 14η ημέρα πλέον, ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης μαζί με μέλη της οικογένειας του παραμένει στο μπαλκόνι του σπιτιού του, μην μπορώντας να εισέλθει και με τον αγοραστή να αρνείται να βρεθεί λύση. Η οικογένεια συνεχίζει τις νομικές ενέργειες με στόχο τη δικαίωση (οι εκλογές καθυστερούν χαρακτηριστικά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην έξωση), και με τον αλληλέγγυο κόσμο και τους γείτονες να βρίσκονται δυναμικά στο πλευρό τους.


Παρέμβαση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε από τον Διαρκή Αγώνα για την Ταξική Απελευθέρωση σήμερα 17/5, ενάντια στις εξώσεις και τις υφαρπαγές των λαϊκών κατοικιών από τράπεζες και funds και στήριξης της οικογένειας.


Φωτογραφίες

Φωτογραφίες, βίντεο, ρεπορτάζ Β. Γλ.

Επιμέλεια Θ.Λ.


Έξωση στη Χαλκιδική σε ηλικιωμένο με αναπηρία τα ξημερώματα της Παρασκευής

Μοιραστείτε το άρθρο