Ανάρτηση πανό στο Ε.Κ.Θ. σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη του ΕΚΧ Βοτανικού Κήπου Πετρούπολης

Αλληλεγγύη με την κατάληψη του Ε.Κ.Χ. “Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης”
Στις 19/04, ενώ διεξάγονταν αυτοοργανωμένα μαθήματα χορού και θεάτρου, μία ομαδα φασιστών τρύπωσε στην κατάληψη, βάφοντας τους τοίχους με σβάστικες, ανάποδα κιόλας, βρίζοντας με κεκαλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τα παρευρισκόμενα άτομα των μαθημάτων, για να τραπούν σε φυγή πίσω στις τρύπες τους μόλις έγιναν αντιληπτοί. Αυτό είναι το χρονικό της επίθεσης που δέχθηκε από ομάδα φασιστών η κατάληψη του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Βοτανικός Κήπος στην Πετρούπολη στην Αθήνα. Μία κατάληψη που απειλείται συγχρόνως με εκκένωση από τις κρατικές αρχές και την εξουσία.
Οι Ελεύθεροι Κοινωνικοί Χώροι αποτελούσαν ανέκαθεν στόχους των ακροδεξιών ομάδων, λόγω των όσων πραγματεύονται στην καθημερινότητα και σε μία γειτονιά και πόλη. Από τον Ε.Κ.Χ Φαβέλα στον Πειραιά μέχρι και την κατάληψη του Ε.Κ.Χ. Σχολείο στη Θεσσαλονίκη και τον Ε.Κ.Χ. Adelante στην Κομοτηνή. Κοινός παρονομαστής των όποιων επιθέσεων η θέση που διακατέχουν αυτοί στον δημόσιο χώρο με την κυκλοφορία και την ανατροφοδότηση των αντιφασιστικών προταγμάτων και αγώνων κόντρα σε κάθε μισαλλόδοξη πρακτική και την πραγμάτωση της αυτοοργάνωσης για μια συλλογική ζωή πέρα από ιεραρχίες, έμφυλες και ρατσιστικές διακρίσεις. Αυτά ενοχλούν τόσο το κράτος όσο και τις όποιες φασιστικές ομάδες με τις επιθέσεις που προσπαθούν να κάνουν ανά καιρούς.
Όμως, δεν λογαριάζουν τις ανάλογες απαντήσεις. Την συσπείρωση των αντιφασιστικών αντανακλαστικών μέσα σε μία γειτονιά, έπειτα από μια επίθεση όπως κι αυτή. Κύτταρο αυτών των αντανακλαστικών αποτελεί μια γειτονιά ζωντανή και σε αλληλεπίδραση με τις αντιφασιστικές ιδέες. Σημαίνει ανυποχώρητος κοινωνικός και μαχητικός αντιφασισμός με διάδραση και ευαισθητοποίηση γύρω από έννοιες όπως η αλληλεγγύη, τον αντιρατσισμό, τον αντισεξισμό κι εν γένει οτιδήποτε γεννά τον εθνικισμό.
Γιατί η μισαλλοδοξία, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, η ομοφοβία, η ξενοφοβία και συνολικά ο κοινωνικός εκφασισμός καλά κρατούν και συντηρούνται, οπότε οφείλουμε να έχουμε οξυμένο το αντιφασιστικό ένστικτο, προκειμένου οι γκρούπες αυτές να μην τολμήσουν να ξανασηκώσουν κεφάλι στον δημόσιο χώρο. Μέχρι το ξεπέρασμα όλων αυτών, η κοινωνία οφείλει κάθε φορά να είναι σε διαρκή επαγρύπνηση ενάντια στον θάνατο και στο μίσος.
Στους δρόμους, στις πλατείες, σε κάθε γειτονιά και πόλη.
Από τη Θεσσαλονίκη εώς την Πετρούπολη καμία σπιθαμή γης στους φασίστες
Respiro di Libertà Social Space for Freedom //Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης
Μοιραστείτε το άρθρο