Τι συμβαίνει στη Λέσχη του ΑΠΘ;

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ευρέως γνωστό από τα συστημικά μίντια ότι η λέσχη σίτισης του ΑΠΘ τελεί υπό κατάληψη παρεμποδίζοντας την ομαλή σίτιση των φοιτητριών.
Για δύο ημέρες, όντως η λειτουργία της λέσχης μπλοκαρίστηκε από τους χρήστες της, με σκοπό όμως την παρεμπόδιση του πραγματικού κλεισίματός της από τις κοινές πολιτικές που ακολουθούν πανεπιστήμιο-εργολάβος. Αμέσως μετά την διακοπή λειτουργίας της το Πάσχα, ανακοινώθηκε η μη ανανέωση των συμβάσεων 11 εργαζόμενων, οι οποίοι ήδη εργάζονταν υπό απάνθρωπες συνθήκες με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις, ζώντας διαρκώς στην επισφάλεια. Ταυτόχρονα, εφαρμόζεται ο έλεγχος κάρτας σίτισης και όποτε αυτός διακόπτεται οι διανομές κλείνουν εκδικητικά, στερώντας φαγητό από χιλιάδες άτομα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΑΠΘ άλλαξε τους όρους σύμβασης και όρισε την χρηματοδότηση της λέσχης με βάση τις κάρτες σίτισης και όχι με τις μερίδες που καταναλώνονται, φέρνοντας σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω υποχρηματοδότησή της. Οι κάρτες σίτισης σε συνδυασμό με τις ουρές αναμονής, την υποστελέχωση και την γενικότερη υποβάθμιση της λειτουργίας της λέσχης οδηγούν στον συνεχή αποκλεισμό, αρχικά, μη φοιτητών, φοιτητριών που έχουν ξεπεράσει τα ν+2 χρόνια φοίτησης, και στη συνέχεια ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος της φοιτητικής κοινότητας, φτάνοντας τελικά στην επιβολή αντιτίμου. Το κράτος θέλει πάση θυσία μία λέσχη που να λειτουργεί ως επιχείρηση, όπως αυτή του ΠΑΜΑΚ.  Σε μία περίοδο, λοιπόν, που το κόστος ζωής είναι ασήκωτο, με συνεχώς αυξανόμενα ενοίκια και λογαριασμούς, ακρίβεια σε όλα τα αγαθά και εξευτελιστικές συνθήκες εργασίας, ερχόμαστε για άλλη μία φορά αντιμέτωπες με το θέμα της λέσχης.

Αποφασίσαμε έτσι, να προχωρήσουμε στην κατάληψή της που πέτυχε το άνοιγμα του θέματος-την απόλυση των 11 εργαζομένων, το ζήτημα των ελέγχων καθώς και την γενικότερη υποβάθμιση της σίτισης-, στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Μετά από δύο ημέρες κατάληψης συναποφασίσαμε την λήξη της και την συνέχιση του αγώνα με άλλους τρόπους και μέσα, τουλάχιστον για τη δεδομένη στιγμή.
Τίποτα δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζουμε να αρνούμαστε και να αντιστεκόμαστε στον έλεγχο και τις κάρτες σίτισης. Συνεχίζουμε να εναντιωνόμαστε στην υποτίμηση των αναγκών μας και την υποβάθμιση των ζωών μας.

Ανοιχτή συνέλευση Παρασκευή 12/05 14:00 κάτω λέσχη ΑΠΘ

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ 11 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα για την Λέσχη

Κείμενο λήξης κατάληψης Λέσχης ΑΠΘ 09/05

https://www.facebook.com/photo/?fbid=262384643025581&set=a.176394318291281

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Μοιραστείτε το άρθρο