Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ.Β. & Π.Β με την κατηγορία της επίθεσης στην τροχαία Πειραιά, Δευτέρα 8/5 στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

Ανέκαθεν το κράτος προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του σ’αυτούς που το απειλούν ή που θεωρεί πως εν δυνάμει θα μπορούσαν να το απειλήσουν. Στα μάτια των εξουσιαστών κάθε μορφή αντίστασης απο τα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας αντιμετωπίζονται με φόβο, επιστρατεύοντας έτσι οποιαδήποτε δόλια και τρομολαγνική τακτική διαθέτει.

Στην περίπτωση των τεσσάρων συντρόφων Φώτη Δ.,Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β., Παναγιώτη Β. έχει ήδη διαρθρωθεί απο την μπατσοδικαστική συμμορία μια εξοντωτική τακτική, όπου η τελευταία της πράξη είναι η στοχευμένη αλλαγή της δίκης απο τα δικαστήρια της Σκουζέ στον Πειραιά, στο δικαστήριο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο έχουν λάβει χώρα δίκες όπως της 17Ν, του Ε.Α, της Σ.Π.Φ στο πλαίσιο ενός καθεστώτος εξαίρεσης.

Η σπασμοδική κίνηση αυτή του κράτους δεν είναι τίποτα άλλο από μια απέλπιδα προσπάθεια να τρομοκρατήσει περαιτέρω τους συντρόφους μας, οδηγώντας τους σε μια δίκη εντός παρόμοιων τοιχών με αυτών που βρίσκονται αιχμάλωτοι μέχρι και σήμερα για 18 και 7 μήνες αντίστοιχα. Αποτελεί, επίσης, μια μάταιη κίνηση να εμποδίσει το κίνημα αλληλεγγύης να σταθεί με τη παρουσία του στο πλάι των συντρόφων. Ορίζοντας ως αίθουσα δίκης, ένα μικρό και ελεγχόμενο χώρο, οπού μπορείς να μπεις μόνο αφού δείξεις τη ταυτότητα σου, θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα απο αυτά που έχουν σκοπό γιατί ο κόσμος του αγώνα δεν τρομοκρατείται ούτε καταστέλλεται.

Άλλωστε, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Στεκόμαστε αλληλέγγυα στα έγκλειστα συντρόφια μας και αγωνιζόμαστε για την αποφυλάκισή τους. Εναντιωνόμαστε στο κράτος και τους σχεδιασμούς του, που κρατάει τους συντρόφους μας έγκλειστους από μια καθαρά εκδικητική στάση απέναντι στα εξεγερμένα υποκείμενα. Η ποινικοποίηση των σχέσεών μας μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλλυλεγγύης τη Δευτέρα 8/5 στις 8:30 στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους


Στις 14 Νοέμβρη του 2021 πραγματοποιείται επίθεση στην τροχαία Πειραιά με βόμβες μολότοφ. Λίγη ώρα μετά, μακριά από το σημείο της επίθεσης, όχημα χωρίς διακριτικά διεμβολίζει το μηχανάκι που επέβαιναν οι αναρχικοί σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. Οι σύντροφοί μας προσάγονται στην ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιείται υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και DNA, ενώ αργότερα οι μπάτσοι εισβάλουν και στα σπίτια τους. Με τα ΜΜΕ να επιδίδονται στην αγαπημένη τους ασχολία περί κατασκευής ενόχων, ο Φώτης Δ. θα προφυλακιστεί τελικώς στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Ιάσονας Ρ. σε αυτές του Αυλώνα, όπου και παραμένουν αμφότεροι εδώ και 1,5 χρόνο. Η δικογραφία της υπόθεσης, ωστόσο, με εντολή της ανακρίτριας παρέμεινε ανοιχτή.

Στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, ασκείται δίωξη για την ίδια υπόθεση στους αναρχικούς συντρόφους Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β.. Γίνεται εισβολή των μπάτσων συνοδεία εισαγγελέα στο σπίτι τους και οι σύντροφοι συλλαμβάνονται και κρατούνται στην ΓΑΔΑ χωρίς επικοινωνία με δικηγόρο και κοντινά τους πρόσωπα, και κατ’ επέκταση χωρίς να γνωρίζουν καν τον λόγο της κράτησής τους. Την επόμενη ημέρα, παιρνούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων για παραβίαση του νόμου περί όπλων και αφήνονται ελεύθεροι. Τελικώς, στις 6 Οκτώβρη, μετά από πολύωρη ανάκρισή τους από την ανακρίτρια Πειραιά, θα προφυλακιστούν και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται εδώ και 6 μήνες. Η στοχοποίηση των συντρόφων μας λόγω της ενεργής τους συμμετοχής στον αναρχικό χώρο έγινε εμφανής από την εκδικητική στάση της ανακρίτριας σε όλη την διαδικασία της δίωξης των Π. Β. και Λ. Β., με συνεχείς απειλές και ειρωνείες, έως και παρατυπίες σχετιζόμενες με την μη ενημέρωση των δικηγόρων τους για θέματα που ήταν υποχρεωμένη. Το αίτημα δε που κατέθεσαν οι δικηγόροι για εξαίρεσή της απορρίφθηκε μέσα σε μερικές ώρες, ενώ η συνήθης διαδικασία απαιτεί μέρες.

Από την αρχή της, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία ενός στημένου κατηγορητηρίου. Απλά, καθημερινά αντικείμενα, ρούχα, βιβλία και έντυπο υλικό συλλογικοτήτων παρουσιάζονται ως επικίνδυνα και τελικώς, ενοχοποιητικά. Οι κοινές πολιτικές πεποιθήσεις, οι κοινωνικοί κύκλοι, οι συντροφικές σχέσεις, ακόμη κι η απλή παρουσία σε επισκεπτήρια και η αλληλέγγυα στάση τους στους συντρόφους τους, αποτέλεσαν αιτία στοχοποίησης. Στοχοποίηση που έγινε ξεκάθαρη μέσω των γνώριμων τακτικών παρακολουθήσεων και “ανώνυμων” τηλεφωνημάτων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους. Από τη στιγμή εκείνη, δεν άργησε να εμφανιστεί και το “απαραίτητο” δείγμα DNA σε αντικείμενο που υποτίθεται πως χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην τροχαία Πειραιά και το οποίο ταυτοποιεί, με τον συνήθη αυθαίρετο τρόπο που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ, τον Π. Β. Το ίδιο το γεγονός ότι η δικογραφία παρέμεινε ανοιχτή για πολύ μεγάλο διάστημα μετά την προφυλάκιση και των 4 συντρόφων, όπως εξάλλου βλέπουμε να συμβαίνει πολύ συχνά και με άλλες υποθέσεις που κατηγορούνται σύντροφοι και συντρόφισσες. Ο στόχος του κράτους να εκφοβίσει τον κόσμο που επιλέγει να αγωνίζεται είναι προφανής. Μιας και οι ανοιχτές δικογραφίες συγκροτούν μια διαρκή απειλή για διώξεις περισσότερων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Τα παραπάνω συντείνουν στο καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τόσο πριν την φυλάκισή τους, όσο και μετά από αυτήν. Στην συγκεκριμένη υπόθεση, η ευκολία με την οποία προφυλακίστηκαν τέσσερα άτομα μέσω εσκεμμένα γρήγορων διαδικασιών είναι εξοργιστική. Για άλλη μια φορά, η έλλειψη στοιχείων, ικανών να καταδικάσουν με τους δικούς τους νόμους, οδηγεί στη στέρηση της ελευθερίας συντρόφων με στόχο την εξόντωσή τους λόγω της πολιτικής τους ταυτότητας.

Η επίθεση που δέχονται τα συντρόφια μας προφανώς δεν είναι αποκομμένη από την ευρύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος, εν μέσω μιας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων κοινωνικών ομαδοποιήσεων. Με την αυστηροποίηση του ποινικού και του σωφρονιστικού κώδικα, το κράτος έχει δώσει στον εαυτό του ακόμη πιο ισχυρά εργαλεία ποινικής μεταχείρισης αγωνιστών και αγωνιστριών, επιχειρώντας να τους απομονώσει πολιτικά, καθώς και να τους εξοντώσει ηθικά και φυσικά. Με τις αθρόες προσλήψεις μπάτσων και την κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ, προσπαθεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας σφαίρας. Η επίθεση του κράτους γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής με τον φόβο της συνεχούς παρακολούθησης που επιβάλλει η ΕΛ.ΑΣ και στοχεύει στην αποτροπή αγωνιστικών επιλογών καταδικάζοντας εμφανισιακά χαρακτηριστικά και κοινωνικούς κύκλους μέχρι να επιτύχει την άρση διακίνησης αντιεξουσιαστικών ιδεών.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Επιλέγουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυα στα έγκλειστα συντρόφια μας και αγωνιζόμαστε για την αποφυλάκισή τους. Εναντιωνόμαστε στο κράτος και τους σχεδιασμούς του, που κρατάει τους συντρόφους μας έγκλειστους από μια καθαρά εκδικητική στάση απέναντι στα εξεγερμένα υποκείμενα. Η ποινικοποίηση των σχέσεών μας μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει.

Τη Δευτέρα 8/5 ορίστηκε η πρώτη δικάσιμος της υπόθεσης των συντρόφων.

Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους μας Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ.Β. και Π.Β. την Δευτέρα 8/5 στις 9:00 πμ. στα δικαστήρια γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Στηρίζουμε την κεντρική πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 29/4 στη 1μμ, πλατεία Κοραή (Πειραιάς).

Πανελλαδική εβδομάδα αλληλεγγύης 24-30/4.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗ 13:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Πανό που αναρτήθηκε στο Πάντειο, που καλεί στις κινητοποιήσεις στον Πειραιά, στη Πλ. Κοραή 29/4 13:00, και στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού 8/5 9:00, για την υπόθεση των συντρόφων Φώτη, Ιάσονα, Λάμπρο, Παναγιώτη

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου


Ενάντια σε άλλη μία κατασκευασμένη υπόθεση, είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα στα συντρόφια μας, και να παλέψουμε για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Δίκη [8/5, δικ. γυν. φυλ. Κορυδ. 9:00]

Στις 14 Νοέμβρη του 2021 πραγματοποιείται επίθεση στην τροχαία Πειραιά με βόμβες μολότοφ. Λίγη ώρα μετά, μακριά από το σημείο της επίθεσης, όχημα χωρίς διακριτικά διεμβολίζει το μηχανάκι που επέβαιναν οι αναρχικοί σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ.

anarxikoikavalas.squat.gr/

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 4 ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ, ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/5 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Το κράτος και οι δικαστές επιτίθενται στο αναρχικό και ευρύτερα ανατρεπτικό κίνημα, στοχοποιώντας τους 4 συντρόφους Φώτη Δ.,Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β., Παναγιώτη Β. , οι οποίοι βρίσκονται αιχμάλωτοι στα κελιά της ελληνικής post imageδημοκρατίας. Μόνα στοιχεία και ταυτόχρονα πολιτικός σκοπός της κρατικής κατασταλτικής εκστρατείας η ποινικοποίηση των συντροφικών/ανθρώπινων σχέσεων και η αιχμαλωσία 4 αναρχικών. Να εναντιωθούμε στις πρακτικές αυτές, να τσακίσουμε μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης, τους αντιεξεγερτικούς-αντιεπαναστατικούς μηχανισμούς του κράτους.

ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους/η αναρχικούς/η για την υπόθεση ‘Σύντροφοι-Συντρόφισσες’


Στα πλαίσια της Πανελλαδικής εβδομάδας δράσεων 24/4-30/4, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης με τους προφυλακισμένους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β., αναρτήσαμε πανό στο Τμήμα Τεχνολογίας Ηχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Δίκη Δευτέρα 8/5 8:30 δικαστική αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού .

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Κεφαλονιάς


ΔΙΚΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ 08/05 09:00

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΎ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Α.Σ.Ξ


Την «ηθική των αφεντικών» την αντιπάθησα όσο και την «ηθική των δούλων». Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: «Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται».

Μαξίμ Γκόργκι

Νοέμβρης 2021. Μετά από εμπρηστική επίθεση που πραγματοποιείται στην Τροχαία Πειραιά προσάγονται μακριά από post imageτο σημείο και έπειτα συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. Η πάγια τακτική της ΕΛ.ΑΣ, αυτή της αναγκαστικής λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού DNA, ακολουθεί τη σύλληψη των αγωνιστών. Παράλληλα, με τη συνδρομή των δημοσιογραφικών παπαγάλων της ΓΑΔΑ, αρχίζει η καθιερωμένη επιχείρηση κατασκευής ενόχων που περιλαμβάνει βαριά κατηγορητήρια “στηριγμένα” σε ανύπαρκτα στοιχεία, τρομοκράτηση των συλληφθέντων, παράτυπη άρνηση πρόσβασης τους σε νομική εκροσώπηση και άλλες σύνηθεις “δημοκρατικές” πρακτικές που εφαρμόζονται από τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς, όταν οι έρευνες τους αφορούν υποθέσεις πολιτικής άμεσης δράσης και στρέφονται εναντίον αγωνιστών – αγωνιστριών. Οι δυο σύντροφοι τελικά θα προφυλακιστούν, ο Φώτης Δ. στον Κορυδαλλό και ο Ιάσονας Ρ. στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, με την κατασκευασμένα διογκωμένη δικογραφία να παραμένει ανοιχτή.

Σεπτέμβρης 2022. Για την ίδια υπόθεση ασκείται ποινική δίωξη σε δύο ακόμα αναρχικούς αγωνιστές, τον Παναγιώτη Β. και τον Λάμπρο Β., οι οποίοι και συλλαμβάνονται, μετά από αστυνομική εισβόλη στο σπίτι τους, παρουσία εισαγγελέα. Κατηγορούμενοι για παραβίαση του νόμου περί όπλων, οι συλληφθέντες αφήνονται ελέυθεροι αρχικά, για να προφυλακιστούν μερικές εβδομάδες αργότερα, με απόφαση της ανακρίτριας Πειραιά.

Τρομολαγνικές εκστρατείες από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, ασφαλίτικες παρακολουθήσεις, χολιγουντιανού τύπου εισβολές σε κατοικίες, αστυνομικοδικαστικές μεθοδεύσεις, αυθαίρετες κρατήσεις, βασανιστήρια και ασκήσεις κρατικής τρομοκρατίας μέσα στα Α.Τ και τα ανακριτικά γραφεία, είναι μερικά απ’ όσα επιφυλάσσουν το Κεφάλαιο και το Κράτος του στους επαναστάτες και τις επαναστάτριες, τους αναρχικούς και τις αναρχικές, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες, ενάντια σε όσους και όσες αντιστέκονται, ορθώνοντας το μπόι τους απέναντι σ’ αυτήν την κρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική θανατοπολιτική, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την αδικία και τον πόλεμο που μας κυκλώνουν από παντού…

Για μια ακόμα φορά, δαιμονοποιούνται και ποινικοποιούνται φιλικές, κοινωνικές και συντροφικές σχέσεις. Ορφανά δείγματα DNA και δακτυλικά αποτυπώματα σε αντικείμενα όπως βιβλία, αποτελούν ενοχοποιητικά στοιχεία και συμπεριλαμβάνονται σε σαθρά κατηγορητήρια και ογκώδεις κατασκευασμένες δικογραφίες που παραμένουν ανοιχτές, επιβεβαιώνοντας έτσι το καθεστώς εξαίρεσης που επιφυλάσσουν οι εχθροί της ελευθερίας και γδάρτες του εργαζόμενου λαού, οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι εντολοδόχοι της Γ’ Ελληνικής “Δημοκρατίας” σ’ όσους και όσες επιλέγουν το δύσβατο αλλά ωραίο δρόμο της Αντίστασης, του Αγώνα και της Αξιοπρέπειας.

Την ώρα που ο ιμπεριαλιστικός Πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο της γενίκευσης του, με την πολεμική προπαρασκευή, την εργατική υποτίμηση και τη λαϊκή φτωχοποίηση να εντείνονται και στις δυο πλευρές του Αιγαίου, με την κεφαλαιοκρατική επίθεση ενάντια σε κάθε κοινωνικό δικαίωμα και κεκτημένο να παγιώνεται και ένα νέο μνημόνιο να βρίσκεται προ των μετεκλογικών πυλών, ο κόσμος της Αντίστασης και του Αγώνα οφείλει να ορθώσει ανάχωμα ενάντια στην αδιάκοπη καθεστωτική επέλαση.

Κρατικές δολοφονίες φτωχοδιάβολων και γυναικοκτονίες. Προστασία κυκλωμάτων (ένστολων και μη) μαστροπών, βιαστών ανηλίκων και μαφιόζων από την αστική “δικαιοσύνη”. Μαζικές uποκλοπές “για λόγους εθνικής ασφάλειας” και προμοτάρισμα του χαφιεδισμού, αυθαιρεσία, συγκάλυψη και ασυδοσία ώστε τα κεφαλαιοκρατικά εγκλήματα να βαπτιστούν “ανθρώπινα λάθη”, “μεμονωμένα περιστατικά” και “κακές στιγμές”. Την ίδια στιγμή, άνθρωποι της Τάξης μας σαπίζουν εκδικητικά στα κελιά της αστικής δημοκρατίας, συνθέτοντας έτσι την πνιγηρή εικόνα της σημερινής πραγματικότητας, προμηνύοντας το ακόμα πιο ζοφερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Η εργατική Τάξη, το ντόπιο και μεταναστευτικό προλεταριάτο, οι άνεργοι και οι άνεργες, η μαθητική και φοιτητική νεολαία, το σύνολο των μαχόμενων κομματιών του εργαζόμενου λαού αυτού του τόπου, οφείλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και στο ύψος των περιστάσεων: με Οργάνωση στη Βάση και Ενότητα στη Δράση ν’ αναμετρηθούμε στα ίσα με τους εχθρούς της Ελευθερίας, τους βιαστές του Δίκιου μας, τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτής της σύγχρονης βαρβαρότητας.

Δεν ξεχνάμε τους αιχμάλωτους του κοινωνικού – ταξικού πολέμου. Στηρίζουμε υλικά, ηθικά, πολιτικά τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές και αγωνίστριες. Η Αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το όπλο μας στον Αγώνα ενάντια στην κεφαλαιο-κρατική-ιμπεριαλιστική Εξουσία. Οι αιχμάλωτοι σύντροφοι μας ειναι σάρκα απ’την σάρκα μας και μαζί τους θα παλέψουμε για την ταξική Απελευθέρωση & την κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία & τον Κομμουνισμό.

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ, ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΦΩΤΗ Δ., ΙΑΣΟΝΑ Ρ., ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Β. & ΛΑΜΠΡΟ Β.

Συναυλία Οικονομικής Ενίσχυσης για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων: Σάββατο 6 Μάη στις 20.00 στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έναρξη Δίκης – Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 8 Μάη στις 8.30 πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]


Ενόψει του δικαστηρίου των 4 προφυλακισμένων συντρόφων, Ιάσονα Ρ., Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. που βρίσκονται στα κελιά της δημοκρατίας (συγκέντρωση αλληλεγγύης: Δευτέρα 8 Μάη 8.30, δικαστήρια γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού), κρεμάσαμε πανό στον πεζόδρομο της Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, ως ελάχιστο σινιάλο αλληλεγγύης. Όσο υπάρχουν φυλακές, δεν υπάρχει ελευθερία.

Στεκόμαστε δίπλα στα συντρόφια που αντιπαραβάλλουν το σθένος της αναρχικής τους υπόστασης κι αρνούνται έναν κόσμο γεμάτο υποκρισία, φασισμό κι αλληλοφαγία, με την αλληλεγγύη να ενδυναμώνει το ηθικό υπόβαθρο των φυλακισμένων αγωνιστ(ρι)ών, διαλύοντας έτσι το καθεστώς απομόνωσης των φυλακών.

Οι 4 σύντροφοι βρίσκονται στα κελιά της δημοκρατίας, διότι είναι φορείς της αντιεξουσιαστικής κοσμοαντίληψης. Αυτή η πολύμορφη αντισυμβατική κυψέλη εξεγερμένων σκέψεων αλλά και στάσης ζωής είναι που ωθεί τον κρατικό μηχανισμό να κατασκευάζει εκδικητικές φόρμες περιορισμού τους, ώστε να αποδομήσει το περιεχόμενο της αγωνιστικής προοπτικής, προκειμένου να προφυλάξει την κυριότητα της ασφάλειάς του.

Να που το κράτος είτε δεξιό είτε αριστερό, τρέμει μπροστά στην ανύψωση των ιδεών που προσβάλλουν άμεσα την αναγκαιότητα της ύπαρξής του. Ένα εργοστάσιο παραγωγής εξαθλίωσης, όπου το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα κι οι πολιτικοί του προϊστάμενοι παράγουν χιλιάδες χειροπέδες και λουκέτα για τα κάγκελα της πολιτικής και κοινωνικής δέσμευσης των συνειδήσεων, προετοιμάζοντας ένα μέλλον πολεμικού χαρακτήρα, βαθύτερης διχόνοιας και διαίρεσης μεταξύ των από τα κάτω κι υψηλότερης εξουσίας των από τα πάνω, σε πολλαπλά επίπεδα κι εκφάνσεις της ζωής μας.

Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές δε σταματούν να επεξεργάζονται κυκλώματα κανόνων που μπορεί να εγκλωβίζουν αγωνιστ(ρι)ες με μεγαλύτερη ευκολία, όπως το πακέτο του νέου ποινικού κώδικα κι αυτό του νέου σωφρονιστικού που έρχεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τον εγκλεισμό.

Να θυμόμαστε όμως πως η εξάπλωση της αναρχικής ιδέας έχει ανοίξει τεράστιες λεωφόρους, με πολλές παράλληλες και διακτινιζόμενες διαδρομές αντικρατικού αγώνα. Η παρακαταθήκη της έχει ριζώσει για τα καλά και το ταξίδι της δεν έχει σταματήσει εδώ κι αιώνες και δεν πρόκειται, ούτε με φυλακές ούτε με σφαίρες.

Λευτεριά στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους, Ιάσονα Ρ., Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. που βρίσκονται στα κελιά της δημοκρατίας!

Στις 8 Μάη, οι σύντροφοί μας δικάζονται στα δικαστήρια γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στις 9.00 π.μ.

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών


Ελευσίνα, παρέμβαση με σπρέι σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης με τους προφυλακισμένους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. Όλοι και όλες τη Δευτέρα 8/5 8:30 δικαστική αίθουσα γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού . Σάββατο 6/5 live οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα των συντρόφων στο γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 8/5 στις 8.30 πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Τη Δευτέρα 8 Μάη ξεκινάει η δίκη των 4 προφυλακισμένων αναρχικών με πολύ βαριές κακουργηματικές κατηγορίες (απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμός, έκρηξη κλπ.) για την υπόθεση της επίθεσης στο τμήμα τροχαίας Πειραιά το Νοέμβριο του 2021.

Οι Πειραιώτες σύντροφοι Φώτης Δ., Ιάσονας Ρ. και Λάμπρος Β., Παναγιώτης Β., βρίσκονται προφυλακισμένοι 1,5 χρόνο και 6 μήνες αντίστοιχα με ένα διογκωμένο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο, και καλούνται να αντιμετωπίσουν το μένος της κρατικής καταστολής και εκδικητικότητας ενάντια σε όσους και όσες σηκώνουν κεφάλι απέναντι στην εγκληματική πολιτική κράτους και κεφαλαίου, ενάντια σε όσους και όσες αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Να σταθούμε ανάχωμα στην ποινική εξόντωση των φυλακισμένων συντρόφων.

Όλοι και όλες στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού τη Δευτέρα 8/5!

Άμεση απαλλαγή & αποφυλάκιση των 4 συντρόφων!

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña


Στις 14 Νοεμβρίου 2021, η τροχαία Πειραιά δέχεται επίθεση με βόμβες μολότοφ. Κάποια ώρα αργότερα και σε αρκετή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, οι σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. αρνούνται να σταματήσουν σε μπλόκο της αστυνομίας.

Η επιλογή αυτή οδηγεί σε μια σειρά από γεγονότα ακραίας αστυνομικής καταστολής. Αρχικά, μπατσικό διεμβολίζει την μηχανή στην οποία επέβαιναν τα συντρόφια, χωρίς ευτυχώς να οδηγήσει σε κάποιον σοβαρό τραυματισμό τους. Οι σύντροφοι οδηγούνται στην ΓΑΔΑ, όπου και διατάσσεται υποχρεωτική λήψη DNA, καθώς εκείνοι αρνήθηκαν την δακτυλοσκόπηση. Μπάτσοι εισβάλλουν στα σπίτια τους, συλλέγοντας πλήθος αδιάφορων αντικειμένων ως πειστήρια της ενοχής τους: άδειους αναπτήρες, άδεια μπουκάλια, εργαλεία για ζογκλερικά, μάσκα αντίκα του ’40 και 2 Η/Υ. Τα ΜΜΕ επιτέλεσαν άψογα τον ρόλο τους για ακόμη μια φορά, δηλαδή την διασπορά ψευδων ειδήσεων, την «κατασκευή» ενόχων και την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας για περαιτέρω συλλήψεις. Ετσι, ανακριτής και εισαγγελέας αποφασίζουν την προφυλάκιση των συντρόφων στις φυλακές Κορυδαλλού (Φώτης Δ.) και ανηλίκων Αυλωνας αντίστοιχα (Ιάσονας Ρ.). Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες : απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό κατά συναυτουργία, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών.

Η δικογραφία της υπόθεσης θα παραμείνει όλο αυτό το διάστημα ανοικτή, ύστερα από εντολή της ανακρίτριας. Έτσι, στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, μπατσοι με συνοδεία εισαγγελέα εισβάλλουν στο σπίτι των συντρόφων Παναγιώτη Β. και Λάμπρου Β, με σκοπό να τους συσχετίσουν με την υπόθεση της επίθεσης στην Τροχαία Πειραιά. Συλλέγουν πληθώρα αδιάφορων αντικειμένων ( βιβλία, καθημερινά ρούχα) ακολουθώντας πίστα την συνταγή των προηγούμενων συλλήψεων. Οι σύντροφοι συλλαμβάνονται και κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Την επόμενη μέρα θα περάσουν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων για παραβίαση του νόμου περί όπλων και θα αφεθούν ελεύθεροι. Τις επόμενες μέρες, οι σύντροφοι καλούνται στα δικαστήρια Πειραιά για ανάκριση, με την ανακρίτρια να κάνει σαφείς τις διαθέσεις της με απειλές, ειρωνίες και παρατυπίες καθόλη την διάρκεια της ανάκρισης. Τελικώς, στις 6 Οκτώβρη, θα προφυλακιστούν και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από πολύωρη ανάκριση παρότι και σε αυτήν την περίπτωση, τα μόνα στοιχεία είναι οι φιλικές και συντροφικές τους σχέσεις με τον Φώτη Δ. και Ιάσονα Ρ.

Απέναντι σε άλλη μία κατασκευασμένη υπόθεση, είναι ανάγκη να σταθούμε δίπλα στα συντρόφια μας, και να αγωνιστούμε για την αποφυλάκιση τους. Κόντρα στον αυταρχισμό του κράτους προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την συλλογική δράση. Καλούμε λοιπόν, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ.Β. και Π.Β. την Δευτέρα 8/5 στις 8:30πμ στα δικαστήρια των γυναικείων φυλακών κορυδαλλού.

ΚΑΝΕΝΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών.

Μοιραστείτε το άρθρο