Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους διωκόμενους του τριπλού δικαστηρίου, Τετάρτη 3/5 στις 9:00 στα δικαστήρια Βόλου

Στις 3 Μαΐου δικάζονται τρεις κάτοικοι των Σταγιατών για διαταραξη οικιακης ειρηνης, γιατί υπερασπίστηκαντην ελεύθερη πρόσβαση στα δύο δημόσια κτήρια – αυτοργανωμένους χώρους των Σταγιατών, όταν ο Μπέος μαζί με μπράβους και την αστυνομία τα εκκένωσαν και τα κλείδωσαν το καλοκαίρι του 2020. Ένας εκ των συλληφθέντων της μεγάλης πορείας ενάντια στην καύση σκουπιδιών απότην ΑΓΕΤ – La Farge το καλοκαίρι του 2020 και δύο ενεργοί πολίτες του Βόλου για άσκηση παράνομης βίας από κοινού, στο δημοτικό συμβούλιο, όταν η δημοτική αρχή Μπέου προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει τον Βιολογικό Καθαρισμό με fast track διαδικασίες το 2017.

ΠΟΙΩΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΔΙΚΑΣΕΙ ?

Οι αντιστάσεις για τα περιβαλλοντικά επιχειρηματικά σχέδια της κυβέρνησης αποτελούν σημαντικό στίγμα για την πόλη του Βόλου καθώς τα αποικιοκρατικά σχέδια της LaFarge -ΑΓΕΤ συνεχίζουν όπως και ο σχεδιασμός για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο λιμάνι της πόλης αλλά και οι μεθοδεύσεις γύρω από το ζήτημα των νερών με πιο πρόσφατο επεισόδιο τις εξελίξεις μετην ΕΡΓΗΛ. Στον αντίποδα, τοπική κοινωνία και συλλογικότητες παλεύουνε πολύμορφα,για την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής ενώ αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν απέναντι τους όλο τον κρατικό μηχανισμό καταστολής, την δικαστική εξουσία και το τοπικό παρακράτος. Από μαφιόζικους τραμπουκισμούς, στημένες δίκες και αστυνομικές επιχειρήσεις η τοπική κοινωνία βιώνει μια τρομοκρατία, ενδεικτικό τηςοποίας είναι οι δεκάδες δίκες αγωνιστών και συμμετεχόντων στα τοπικά κινήματα. Επιστέγασμα της παραπάνω συνθήκης αποτελεί και το τριπλό δικαστήριο αγωνιστών του Βόλου στις 3 Μαΐου. Την μέρα αυτή συμπίπτουν τρεις ξεχωριστές δίκες που επί της ουσίας βάζουν στο στόχαστρο διαδικασίες και στιγμές αγώνα του τοπικού κινήματος. Πιο συγκεκριμένα δικάζονται :

1) Τρεις κάτοικοι των Σταγιατων για διαταραξη οικιακης ειρηνης, γιατί υπερασπίστηκαντην ελεύθερη πρόσβαση στα δύο δημόσια κτήρια – αυτοργανωμένους χώρους των Σταγιατών, όταν ο Μπέος μαζί με μπράβους και την αστυνομία τα εκκένωσαν και τα κλείδωσαν το καλοκαίρι του 2020.

2) Ένας εκ των συλληφθέντων της μεγάλης πορείας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – La Farge το καλοκαίρι του 2020.

3) Δύο ενεργοί πολίτες του Βόλου για άσκηση παράνομης βίας από κοινού, στο δημοτικό συμβούλιο, όταν η δημοτική αρχή Μπέου προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει τον Βιολογικό Καθαρισμό με fast track διαδικασίες το 2017.

Όλα τα παραπάνω θα ήταν αδύνατα χωρίς την σύμπραξη του τοπικού (και όχι μόνο) αστυνομικό-δικαστικού συστήματος με τα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα και τους εκφραστές τους. Οι μπάτσοι και η τοπική δικαστική εξουσία, έχουν δώσει άλλωστε πολλές φορές τα διαπιστευτήρια τους στην τήρηση της αδικίας που συντελείται στην πόλη. Η δημιουργία και η συντήρηση μιας βιομηχανίας παραγωγής διώξεων απέναντι σε αγωνιστές βαδίζει χέρι χέρι με τις αυθαιρεσίες και τις λαμογιές των εκάστοτε τοπικών αρχόντων (που κοστίζουν εκατομμύρια στην τσέπη των Βολιωτών), τα αποικιοκρατικά σχέδια πολυεθνικών επιχειρήσεων τύπου La Farge (που στον βωμό του κέρδους, πνίγουνστον καρκίνο μια ολόκληρη πόλη), την ισοπέδωση βουνών στον όνομα της πράσινης ανάπτυξης μέσω ανεμογεννητριών, και την ιδιωτικοποίηση των νερών. Η τοπική δικαστική αρχή αποδεικνύεται πολύ ευαίσθητη όταν έχει να κάνει με διεκδικήσεις και στιγμές αγώνα, την ίδια ώρα που κάνει τα στραβά μάτια στην αστυνομική αυθαιρεσία όπως στην υπόθεση των πυροβολισμών εναντίων νεαρών ρομά στο Αλίβερι πέρυσι τον Φεβρουάριο, αλλά και την υπόθεση του βασανισμού του συντρόφου Βασίλη Μάγγου.

Ανέκαθεν άλλωστε αλλά και γενικότερα, το φίδι της αστικής δικαιοσύνης τσιμπούσε μόνο τους αδύναμους, τους φτωχούς, τους καταπιεσμένους και κυρίως όσους επιλέγουν να σταθούν ανάχωμα στο υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης. Μια δικαιοσύνη που δείχνει την μεγαλύτερη της πυγμή όταν αντιμετωπίζει αγωνιστές προχωρώντας σε δικαστικά πραξικοπήματα, σκορπώντας κατά το δοκούν κατηγορίες και χρόνια φυλακής, επιβάλλοντας ακραίους περιοριστικούς όρους, στερώντας άδειες και αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, αποφυλακίζει βιαστές, ένστολους δολοφόνους, φασίστες, μαφιόζους και λοιπούς που έχουν κονέ με την εξουσία (λοιπά εξουσιαστικά σκουπίδια), την ώρα που κάνει τα κλειστά μάτια στα δεκάδες σκάνδαλα και οικονομικά εγκλήματα των εκάστοτε κυβερνώντων. Δεν πρέπει να υπάρχει καμία ψευδαίσθηση για τον ταξικό χαρακτήρα της ελληνικής δικαιοσύνης και τον ρόλο της, που είναι η διαιώνιση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Σε μια περίοδο σαν την τωρινή όπου η επίθεση προς την κοινωνία γιγαντώνεται, που βασικές κοινωνικές κατακτήσεις & δικαιώματα ποδοπατούνται, που η φτώχεια αγγίζει όλο και περισσότερους, και η νομιμοποίηση του καθεστώτος κλονίζεται, οι μεθοδεύσεις της αστικής δικαιοσύνης επιβεβαιώνουν την δομική της χρησιμότητα για το σύστημα. Το δόγμα νόμος και τάξη, η αυταρχικότητα, η γιγάντωση της καταστολής, η αστυνομική αυθαιρεσία και η μονιμοποίηση ενός καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα ήταν αδύνατες χωρίς τα κρατικοδίαιτα δικαστικά κοράκια. Όλα τα παραπάνω μαζί θωρακίζουν ένα σύστημα όπου οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, εν καιρό κλιμακούμενων και αλυσιδωτών καπιταλιστικών κρίσεων (οικονομικών,περιβαλλοντικών, ενεργειακών, γεωπολιτικών κλπ).

Μέσα στο παραπάνω πλαίσιο αναπόφευκτα εντάσσεται και το τριπλό δικαστήριο αγωνιστών του Βόλου στις 3 Μαΐου. Είναι σαφές πως η τοπική εξουσία θα παίξει για ακόμα μια φορά τα ρέστα της στους βρώμικους διαδρόμους της αστικής δικαιοσύνης απέναντι σε όσους τολμούν την αμφισβητούν. Οι απαντήσεις όμως δίνονται στους δρόμους εκεί που όσα δακρυγόνα και αν ρίξουν, όσα δικαστήρια και να στήσουν δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος όσων παλεύουν ενάντια στην σύγχρονή εξουσιαστική μιζέρια που μας περιβάλει. Οι κοινωνικές αντιδράσεις των τελευταίων μηνών απέναντι στα ολοένα και αυξανόμενα κρατικά – καπιταλιστικά εγκλήματα όπως αυτό της δολοφονίας από μπάτσους του Ρομά Κώστα Φραγκούλη αλλά και του εγκλήματος των Τεμπών δίνουν μόνο ένα στίγμα του επιπέδου της αντίστασης που είναι δυνατόν και πρέπει να στηθεί. Οι αντικατασταλτικές καμπάνιες, οι περιβαλλοντικές διεκδικήσεις, οι ταξικές συγκρούσεις, οι αντιπατριαρχικοί και αντιπολεμικοί-αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες ξεχωριστά και όλοι μαζί αποτελούν κρίσιμο ανάχωμα στην κρατική και καπιταλιστική επέλαση στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση. Η σύνδεση και η ριζοσπαστικοποίηση τους είναι το επίδικο των ημερών μας.

Απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν παράγοντες της νύχτας, επιχειρηματικοί όμιλοι, βιομήχανοι, τοπικοί άρχοντες και κεντρική εξουσία υπηρετώντας το διεθνές κεφάλαιο, να αντιπαρατάξουμε την δίψα για ζωή. Να οργανωθούμε οριζόντια και αντιεραρχικά σε κάθε γειτονιά, σε κάθε εργασιακό χώρο με σωματεία βάσης, και σε κάθε έκφανση και τομέα της ζωής μας, ενισχύοντας την έννοια της αλληλεγγύης, επανοικειοποιώντας τους δημόσιους χώρους, αποκρούοντας την κρατική βία και την αστυνομική αυθαιρεσία ενώνοντας τις φωνές μας με κοινό στόχο να βάλουμε ένα τέλος στην ατέρμονη δίψα για κέρδη από τα κράτη και τους καπιταλιστές. Σε καιρούς όπου φαίνεται να κυριαρχεί η παραίτηση, όπου τα δυσεπίλυτα προβλήματα στις πλάτες του λαού για την επιβίωση του τρέφουν την απογοήτευση και την τάση για ατομικές λύσεις, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

• Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών, των κοινωνικών αγαθών και να δομήσουμε την ταξική αλληλεγγύη.

• Απέναντι στη στοχοποίηση ανθρώπων του κινήματος , να σταθούμε δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές , γιατί στο πρόσωπο τους επί της ουσίας δικάζεται το δικαίωμα στον αγώνα για ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

• Να μετατρέψουμε της δίκες των αγωνιστών σε καταδίκες του τοπικού (και όχι μόνο) βρόμικου συστήματος αστικής – καπιταλιστικής εξουσίας , των παρατρεχάμενων του και των καταστροφικών για τον λαό επιλογών του.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΙΟΥ 9:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

Συνέλευση για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών και την ταξική αλληλεγγύη


ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ 2023, 9:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

Στις 3 Μαΐου 2023 δικάζονται αγωνιστές των τοπικών κινημάτων του Βόλου και του Πηλίου σε 3 δικαστήρια που συμπίπτουν ημερομηνιακά:

1) Τρείς κάτοικοι των Σταγιατών για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» επειδή υπερασπίστηκαν την ελεύθερη πρόσβαση στα δύο δημόσια κτίρια/αυτοοργανωμένους χώρους του χωριού, όταν ο Μπέος μαζί με μπράβους και αστυνομία τα εκκένωσαν και τα κλείδωσαν το καλοκαίρι του 2020.

2) Ένας εκ των συλληφθέντων της μεγάλης πορείας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ/LAFARGE το καλοκαίρι του 2020.

3) Δύο ενεργοί πολίτες του Βόλου για «άσκηση παράνομης βίας από κοινού» στο δημοτικό συμβούλιο, όταν η δημοτική αρχή Μπέου προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει τον Βιολογικό Καθαρισμό με fast track διαδικασίες το 2017.

Ο αγώνας ενάντια στη λεηλασία της φύσης και τα σχέδια της τοπικής επιχειρηματικής μαφίας του Μπέου και της ΑΓΕΤ/LAFARGE (που διευρύνονται με τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση πλωτής εξέδρας χιλιάδων κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στο λιμάνι της πόλης) είναι κρίσιμος όχι μόνο για την τοπική κοινωνία αλλά για όλους, για να μην αφήσουμε την ισοπέδωση της φύσης και την κυριαρχία του μαφιόζικου κεφαλαίου στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Στις 3 Μάη 2023 στα δικαστήρια του Βόλου υπερασπιζόμαστε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του κινήματος, τον ίδιο τον αγώνα για τη ζωή. Δεν ξεχνάμε ότι στη διαδρομή αυτού του κινήματος οι ένστολοι δολοφόνοι βασάνισαν και οδήγησαν τον Βασίλειο Μάγγο στο θάνατο, ενώ πριν ένα μήνα έξω από τα ίδια δικαστήρια χτύπησαν τον πατέρα του Γιάννη Μάγγο διαπράττοντας μέγιστη ύβρη.

✊ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ – ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

✊ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

✊ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΪΟΥ 9:00

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΒΟΛΟΥ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Στις 3 Μαϊου 2023 θα διεξαχθεί η τριπλή δική των αγωνιστ(ρι)ών για την υπεράσπιση της γης και της ελευθερίας και ειδικότερα των τοπικών περιβαλλοντικών-κοινοτικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, δικάζεται σύντροφος που συνελήφθη στην κινητοποίηση κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-La Farge, κάτοικοι των Σταγιατών που υπερασπίστηκαν τους αυτοοργανωμένους χώρους της κοινότητάς τους αφού εκκενώθηκαν και καταστράφηκαν από την τραμπούκικη δημοτική αρχή Μπέου και πολίτες οι οποίοι εναντιώθηκαν στην ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού από την προαναφερθείσα δημοτική αρχή.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ η ΑΓΕΤ-La Farge μολύνει τον αέρα που αναπνέουμε, είναι στα σκαριά σχέδια η δημιουργία πλατφόρμας LNG σε κοντινή θαλάσσια περιοχή και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Νότιο Πήλιο και στην Αργαλαστή. Σχέδια που τις περισσότερες φορές «περνάνε νύχτα», καθώς ο μοναδικός λόγος ύπαρξης τους είναι τα χρήματα που θα αποκομίσουν οι εμπλεκόμενες εταιρίες, ενώ η ζημιά που πραγματοποιούν στο περιβάλλον και στις τοπικές κοινωνίες είναι καταστροφική και μη αναστρέψιμη. Τέτοιος, άλλωστε, είναι και ο ρόλος του εργοστασίου την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή έχει κηρύξει πόλεμο στους κατοίκους των Σταγιατών με στόχο τα νερά του Πηλίου.

Έτσι λοιπόν, όποιος αντιμάχεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όποια υπερασπίζεται την ζωή, καταλήγουν να post imageβρίσκονται σε μία αίθουσα αντιμέτωποι με την ζυγαριά της αστικής δικαιοσύνης, η οποία προφανώς θα «γείρει» από την πλευρά του κέρδους και της εξουσίας. Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν περιμένουμε καμία δικαίωση από αυτού του είδους την δικαιοσύνη, καθώς έχει αποδείξει αμέτρητες φορές τον ταξικό της ρόλο. Χαρακτηριστικά της παραπάνω είναι η συγκάλυψη των εγκληματικών κρατικών μηχανισμών, των λοιπών εξουσιαστών φίλων τους και κάθε κάτοχο του κεφαλαίου. Αντίθετα, ποινικοποιεί κάθε αγωνιστική και πολιτική ταυτότητα που αντιστέκεται στις εντολές και αντιδρά στις αυθαιρεσίες των από πάνω, αφού μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα κέρδη τους και να μη δεχτεί το παραμύθι που του πλασάρουν όντας μη εντολοδόχος. Στην παραπάνω περίπτωση βρίσκονται και οι αγωνιστ(ρι)ες οι οποίοι/ες δικάζονται την Τετάρτη.

Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στην καθημερινότητα μας απαιτεί την συνεργασία κράτους και κεφαλαίου, η οποία επιτυγχάνεται ολοένα και πιο συχνά και αντικαθιστά τις ζωές μας με τα κέρδη τους. Άλλωστε, έγινε προσφάτως φανερό με το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, όπου δεκάδες άτομα θυσιαστήκαν στον βωμό του κέρδους για τα οφέλη των λίγων. Από τη μία πλευρά ο ιδιώτης δεν εκσυγχρονίζει τις παροχές του σιδηροδρόμου αφού προέχει το κέρδος, από την άλλη πλευρά το κράτος έχει απαξιώσει πλήρως τον ΟΣΕ, δηλαδή το δίκτυο και τη συντήρησή του, έχοντας ως απόρροια, μετά το τραγικό δυστύχημα, τους κυβερνώντες και τα μιντιακά «παπαγαλάκια» τους να επιρρίπτουν την ευθύνη σε ατομικό ανθρώπινο λάθος. Πέραν αυτών, η υποβάθμιση των κοινωνικών αναγκών συνάδει απόλυτα με τις ιδιωτικοποιήσεις αγαθών όπως η υγεία και το νερό αλλά και με τις εξώσεις, τους πλειστηριασμούς των κατοικιών και τις πρόσφατες αλλαγές στις συνταξιοδοτήσεις (Ελλάδα,Γαλλία). Δεν είναι ο στόχος αυτός καθ’αυτός η διάλυση των κοινωνικών κεκτημένων , αλλά η εμπορευματοποίηση των βασικότερων κοινωνικών αγαθών καθώς έχουν ανελαστική ζήτηση. Τακτικές οι οποίες χρησιμοποιούνται από σπεκουλαδόρους πολιτικούς ηγέτες με μοναδικό σκοπό την ατέρμονη κατανάλωση και εν συνεχεία την κερδοφορία των ιδιωτών. Το αποτέλεσμα που θα επιφέρουν οι παραπάνω είναι πρόδηλο και δεν είναι άλλο παρά ζωή για λίγες και εκλεκτούς καθώς οι πολλές και οι κατώτεροι απλώς θα επιβιώνουν, και αν.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους διωκόμενους, καθώς η στοχοποίηση των αγωνιστ(ρι)ών είναι επί της ουσίας η στοχοποίηση των κοινωνικών αγώνων που εμποδίζουν την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων, τα οποία επιφέρουν καταστροφή του φυσικού και του κοινωνικού περιβάλλοντος και την εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση των ζωών μας. Οι κοινωνικοί αγώνες είναι συγκοινωνούντα δοχεία και δεν μπορούν να κριθούν ως νόμιμοι ή παράνομοι , παρά μόνο ως δίκαιοι και αναγκαίοι. Η απάντηση μας οφείλει να είναι ξεκάθαρη, να περάσουμε στην αντεπίθεση με μαζικούς και αντιιεραρχικούς αγώνες. Αυτός ο κόσμος δεν μεταρρυθμίζεται, ανατρέπεται και το υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα καταστρέφεται μέσα από την συνεχή και συνεπή παρουσία στον δρόμο.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ /ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 5/3, 09.00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΒΟΛΟΣ

Κατάληψη Ματσάγγου


Στις 3 Μαΐου 6 αγωνιστές δικάζονται ενώπιον του κράτους με 3 διαφορετικές υποθέσεις, εκ των οποίων κοινός παρανομαστής είναι η εναντίωση στην λεηλασία της φύσης και στην εκμετάλλευση της γής στον βωμό του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, η μια υπόθεση αφορά σύλληψη συντρόφου στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πορείας στην ΑΓΕΤ Lafarge ενάντια στην καύση σκουπιδιών τον Ιούνιο του 2020. Η άλλη υπόθεση αφορά την αντίσταση 3 κατοίκων των Σταγιατών στην μαφιόζικη εισβολή του Μπέου και των αυλικών του που αποσκοπούσε στην εκκένωση 2 αυτοοργανωμένων χώρων του χωριού ενώ η 3η υπόθεση επικεντρώνεται σε 2 πολίτες του Βόλου που κατηγορούνται για άσκηση βίας κατά του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού Καθαρισμού. Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η τοπική δικαστική αρχή θα αποδώσει δικαιοσύνη. Τα παραπάνω έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι ο αγώνας για τα απαραίτητα για τη ζωή αγαθά ποινικοποιείται και τιμωρείται τόσο από το κεφάλαιο όσο και από τους εντολοδόχους του. Είναι προφανές πως σκοπός τους είναι η ψυχική και υλική εξόντωση του αγωνιζόμενου κόσμου ούτως ώστε να δρουν οι ίδιοι ανενόχλητοι.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα στο πλευρό των συναγωνιστών μας και υψώνουμε αναχώματα σε οποιαδήποτε επίθεση του αστικού κράτους στην διεκδίκηση και υπεράσπιση των κοινωνικών προταγμάτων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αναρχική φοιτητική συνέλευση Βόλου ΤΕΡΜΙΝΟ

 

Μοιραστείτε το άρθρο