Άμεση αθώωση του φοιτητή Χ.Θ., μέλους της Πόλης Ανάποδα

Την Πέμπτη 4 Μαΐου δικάζεται ο φοιτητής Χρήστος Θεοφυλακτίδης, μέλος του Δ.Σ του Φ.Σ. Πληροφορικής και της Πόλης Ανάποδα, ο οποίος συνελήφθη εντελώς αναίτια και άδικα στις 16-9-2022 σε κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μετά από επίθεση της Αστυνομίας.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη γίναμε μάρτυρες καθημερινών επιθέσεων των δυνάμεων των ΜΑΤ στις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων εναντίον της μεθοδευμένης απόπειρας εγκατάστασης της ΟΠΠΙ στο ΑΠΘ. Οι επιθέσεις περιελάμβαναν φυσικά άγριο ξύλο ακόμα και πάνω σε κιγκλιδώματα, ρίψη  χημικών και εντολές να γίνουν συλλήψεις.

Η πρυτανεία Παπαϊωάννου ακολουθώντας πιστά τις εντολές της κυβέρνησης εδώ και τρία περίπου χρόνια επιχείρησε να μετατρέψει ολόκληρο το ΑΠΘ και κατά συνέπεια το κέντρο της πόλης μας σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που είχε στηθεί, οι κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ίδιας της τοπικής κοινωνίας εν τέλει απέτρεψαν για μια ακόμη φορά τα σχέδια τους για μόνιμη εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ως Πόλη Ανάποδα σταθήκαμε στο πλάι των αγωνιζόμενων φοιτητών/φοιτητριών και μελών του σχήματός μας. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα τους, ακόμη και όταν η Διοίκηση του Δήμου εθελοτυφλεί μπροστά στα ανοιγμένα κεφάλια της νεολαίας της πόλης μας και τα στημένα κατηγορητήρια σε βάρος της και δεν παίρνει θέση, αρνούμενη να στηρίξει ψήφισμα της Πόλης Ανάποδα για την εξομάλυνση της κατάστασης στο ΑΠΘ και ενάντια στην καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών της.

Καταγγέλλουμε τις αναίτιες συλλήψεις και τα στημένα κατηγορητήρια. Απαιτούμε την άμεση αθώωση του Χρήστου Θεοφυλακτίδη. Να καταπέσουν τώρα οι στημένες κατηγορίες σε βάρος του. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Η Πόλη Ανάποδα

Μοιραστείτε το άρθρο