Πορεία αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ.Β. και Π.Β, Σάββατο 29/4 στις 13:00 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Έτσι και εμείς κάνουμε γνωστό και καλούμε τον κόσμο του αγώνα το Σάββατο 29/4, ώρα 13:00, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, για πορεία αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης στο κρατικό αφήγημα που θέλει τα συντρόφια μας πίσω απο τα κάγκελα. Σε μια περιοχή όπου τα παιδιά μεγάλωσαν, οργανώθηκαν, γνωρίστηκαν μέσω της κοινής πολιτικής τους δράσης συλλήφθηκαν, προφυλακίστηκαν και στις αρχές του Μάη δικάζονται στο μεικτό ορκωτό στα δικαστήρια Πειραιά. Μα οι λόγοι μας δεν σταματάνε μόνο στη συναισθηματική σύνδεση με την περιοχή, μα συνεχίζουν σε μια λογική αποκέντρωσης της δράσης μας.

Στις 14/11/21 οι σύντροφοι μας Φώτης Δ. Και Ιάσονας Ρ. δεν σταμάτησαν σε έλεγχο που πραγματοποιούσε ομάδα ΔΙΑΣ στην περιοχή του Ν. Φαλήρου. Αμέσως μετά ξεκίνησε καταδίωξη εις βάρος τους από όχημα χωρίς διακρτιτικά, το οποίο τους εμβόλισε εν κινήσει με μεγάλη επικινδυνότητα θανάσιμου τραυματισμού και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί μετά από υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και δείγματος DNA, κατηγορήθηκαν για την επίθεση που δέχθηκε η τροχαία Πειραιά νωρίτερα εκείνο το βράδυ. Με ανίσχυρα αποδεικτικά στοιχεία, συγκεκριμένα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, αφού μίλησαν για σπίτι-γιάφκα και παρασκευαστήριο εκρηκτικών, ανακριβείς καταθέσεις μπάτσων, οι οποίες πέφτουν συνεχώς σε αντιφάσεις, αποφασίζεται η προφυλάκιση τους. Περίπου ένα χρόνο μετά τη σύλληψη των Φ.Δ. και Ι.Ρ., με την ημερομηνία της δίκης να μην έχει οριστεί και τη δικογραφία να παραμένει ανοιχτή, η ανακρίτρια είχε τα περιθώρια να εμπλέξει κι άλλα άτομα. Το πρωί της Τρίτης 20/9, μπάτσοι της κρατικής ασφάλειας, με συνοδεία εισαγγελέα πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι των συντρόφων Παναγίωτη Β. και Λάμπρου Β. Αφού τους δόθηκε κλήση κατηγορουμένων για απολογία για την υπόθεση της επίθεσης στην Τροχαία Πειραιά, διενεργήθηκε κατ’οίκον έρευνα, όπου τους αποσπάστηκαν προσωπικά αντικείμενα . Οι σύντροφοι συνελήφθησαν, κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ και μετέπειτα αφέθηκαν ελέυθεροι. Στις 6/10 ύστερα από ανάκριση στα δικαστήρια Πειραιά προφυλακίστηκαν με πρόσχημα την για ακόμη μία φορά ποινικοποίηση συντροφικών και φιλικών σχέσεων με τους ήδη προφυλακισθέντες για την ίδια υπόθεση, Φ.Δ. και Ι.Ρ. Παρόλα τα πολυποίκιλα μέσα που διαθέτει η ΕΛΑΣ, έχοντας ως αυτοσκοπό τις φυλακίσεις και τις καταδικαστικές αποφάσεις, καταφεύγει στην κλασική μέθοδο δημιουργίας στοιχείων. Ειδικότερα, επιλέγουν να “ταυτοποιήσουν” (μέσω βιντεοληπτικού υλικού), απλό και καθημερινό ρουχισμό (για παράδειγμα, “κάργκο παντελόνι”). Οι σύντροφοι μας έρχονται αντιμέτωποι με τις εξής κατηγορίες:

1. απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία

post image

2. εμπρησμό εκ προθέσεως, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο κατά συναυτουργία

3. έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο κατά συναυτουργία

4. κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

5. φθορά ξένης ιδιοκτησίας

6. εξύβριση

7. απειλή

8. απείθεια

9. βία σε βάρος υπαλλήλων

Στην προσπάθεια του το κράτος να εδραιώσει την κυριαρχία του στις συνειδήσεις των ανθρώπων προκειμένου να συνεχίσει η ύπαρξη του και κατά συνέπεια αυτών που το θρέφουν, τελειοποίησε τρόπους της επιβολής του. Μέσω μιας σκληρά δομημένης ιεράρχησης την οποία προστατεύει η στρατηγική της καταστολής κατάφερε για αιώνες άφθαρτο στο χρόνο να ασκεί το μονοπώλιο της βίας, απέναντι στους κοινωνικά καταπιεσμένους. Αλλά, ο αυτοσκοπός του δεν είναι η καταστολή, μα η πρόληψη, βασισμένη στο ένστικτο του φόβου που το διατρέχει. Στην βάση αυτής της πρόληψης της κυριαρχίας απέναντι σε όσους νιώθει ότι το απειλούν ή οτι εν δυνάμει μπορούν να το απειλήσουν, χτίστηκε ένας από τους βασικότερους μηχανισμούς του, το δικαστικό νομικό σύστημα, με σκοπό να εξυπηρετεί τον φόβο του κράτους. Πάγια τακτική ενοχοποίησης αποτελεί η χρήση μείγματος DNA ως στοιχείο, το οποίο όπως έχει αποδειχτεί από παλιότερες υποθέσεις δεν αρκεί, καθώς είναι αναξιόπιστο επιστημονικά. Τρανταχτό πρόσφατο παράδειγμα έιναι η υπόθεση του συντρόφου Χ. Μαντζουρίδη ο οποίος παρέμεινε προφυλακισμένος με μόνα στοιχεία ανώνυμα τηλεφωνήματα μπάτσων και μείγμα γενετικού υλικού και μετά από 14 μήνες αθωώθηκε. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να βασίζει υποθέσεις και διώξεις αγωνιστών ακολουθόντας αυτό το μέσο, όπως και στην περίπτωση του συντρόφου μας Π.Β..

Πίσω από τη βιτρίνα της απόδοσης δικαιοσύνης το καλά δομημένο αυτό σύστημα αντί να εξυπηρετεί το σκοπό που προαναφέραμε, κάνει μπίζνες και χτίζει καριέρες στις πλάτες των “από τα κάτω”. Με υπέρογκα ποσά δικαστικών εξόδων, χρονοβόρες δίκες και αδιάφορες ή προαποφασισμένες έδρες. Μονόδρομος κάπως έτσι, παρουσιάστηκε στο δικαστικό σύστημα η απόφαση να προφυλακίσει τους συντρόφους μας, έχοντας φτάσει αυτή τη στιγμή να στερούν στους Φ.Δ. και Ι.Ρ. την ελευθερία τους για 1,5 χρόνο σχεδόν και 6 μήνες στους Π.Β. και Λ.Β. χρεώνοντας τους για την υπεράσπιση και τα παράβολα της δίκης τους το ποσό των 27.000. Ποσό που μπορεί να μην βγάζει κέρδος από αυτό, σίγουρα όμως, βοηθά στο να αυτοσυντηρείται.

Έτσι και εμείς κάνουμε γνωστό και καλούμε τον κόσμο του αγώνα το Σάββατο 29/4, ώρα 13:00, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, για πορεία αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης στο κρατικό αφήγημα που θέλει τα συντρόφια μας πίσω απο τα κάγκελα. Σε μια περιοχή όπου τα παιδιά μεγάλωσαν, οργανώθηκαν, γνωρίστηκαν μέσω της κοινής πολιτικής τους δράσης συλλήφθηκαν, προφυλακίστηκαν και στις αρχές του Μάη δικάζονται στο μεικτό ορκωτό στα δικαστήρια Πειραιά. Μα οι λόγοι μας δεν σταματάνε μόνο στη συναισθηματική σύνδεση με την περιοχή, μα συνεχίζουν σε μια λογική αποκέντρωσης της δράσης μας.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους


Στις 14 Νοέμβρη του 2021 πραγματοποιείται επίθεση στην τροχαία Πειραιά με βόμβες μολότοφ. Λίγη ώρα μετά, μακριά από το σημείο της επίθεσης, όχημα χωρίς διακριτικά διεμβολίζει το μηχανάκι που επέβαιναν οι αναρχικοί σύντροφοι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. Οι σύντροφοί μας προσάγονται στην ΓΑΔΑ, όπου πραγματοποιείται υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και DNA, ενώ αργότερα οι μπάτσοι εισβάλουν και στα σπίτια τους. Με τα ΜΜΕ να επιδίδονται στην αγαπημένη τους ασχολία περί κατασκευής ενόχων, ο Φώτης Δ. θα προφυλακιστεί τελικώς στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ο Ιάσονας Ρ. σε αυτές του Αυλώνα, όπου και παραμένουν αμφότεροι εδώ και 1,5 χρόνο. Η δικογραφία της υπόθεσης, ωστόσο, με εντολή της ανακρίτριας παρέμεινε ανοιχτή.

Στις 20 Σεπτέμβρη του 2022, ασκείται δίωξη για την ίδια υπόθεση στους αναρχικούς συντρόφους Παναγιώτη Β. και Λάμπρο Β.. Γίνεται εισβολή των μπάτσων συνοδεία εισαγγελέα στο σπίτι τους και οι σύντροφοι συλλαμβάνονται και κρατούνται στην ΓΑΔΑ χωρίς επικοινωνία με δικηγόρο και κοντινά τους πρόσωπα, και κατ’ επέκταση χωρίς να γνωρίζουν καν τον λόγο της κράτησής τους. Την επόμενη ημέρα, παιρνούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην Ευελπίδων για παραβίαση του νόμου περί όπλων και αφήνονται ελεύθεροι. Τελικώς, στις 6 Οκτώβρη, μετά από πολύωρη ανάκρισή τους από την ανακρίτρια Πειραιά, θα προφυλακιστούν και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται εδώ και 6 μήνες. Η στοχοποίηση των συντρόφων μας λόγω της ενεργής τους συμμετοχής στον αναρχικό χώρο έγινε εμφανής από την εκδικητική στάση της ανακρίτριας σε όλη την διαδικασία της δίωξης των Π. Β. και Λ. Β., με συνεχείς απειλές και ειρωνείες, έως και παρατυπίες σχετιζόμενες με την μη ενημέρωση των δικηγόρων τους για θέματα που ήταν υποχρεωμένη. Το αίτημα δε που κατέθεσαν οι δικηγόροι για εξαίρεσή της απορρίφθηκε μέσα σε μερικές ώρες, ενώ η συνήθης διαδικασία απαιτεί μέρες.

Από την αρχή της, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία ενός στημένου κατηγορητηρίου. Απλά, καθημερινά αντικείμενα, ρούχα, βιβλία και έντυπο υλικό συλλογικοτήτων παρουσιάζονται ως επικίνδυνα και τελικώς, ενοχοποιητικά. Οι κοινές πολιτικές πεποιθήσεις, οι κοινωνικοί κύκλοι, οι συντροφικές σχέσεις, ακόμη κι η απλή παρουσία σε επισκεπτήρια και η αλληλέγγυα στάση τους στους συντρόφους τους, αποτέλεσαν αιτία στοχοποίησης. Στοχοποίηση που έγινε ξεκάθαρη μέσω των γνώριμων τακτικών παρακολουθήσεων και “ανώνυμων” τηλεφωνημάτων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους. Από τη στιγμή εκείνη, δεν άργησε να εμφανιστεί και το “απαραίτητο” δείγμα DNA σε αντικείμενο που υποτίθεται πως χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην τροχαία Πειραιά και το οποίο ταυτοποιεί, με τον συνήθη αυθαίρετο τρόπο που χρησιμοποιεί η ΕΛΑΣ, τον Π. Β. Το ίδιο το γεγονός ότι η δικογραφία παρέμεινε ανοιχτή για πολύ μεγάλο διάστημα μετά την προφυλάκιση και των 4 συντρόφων, όπως εξάλλου βλέπουμε να συμβαίνει πολύ συχνά και με άλλες υποθέσεις που κατηγορούνται σύντροφοι και συντρόφισσες. Ο στόχος του κράτους να εκφοβίσει τον κόσμο που επιλέγει να αγωνίζεται είναι προφανής. Μιας και οι ανοιχτές δικογραφίες συγκροτούν μια διαρκή απειλή για διώξεις περισσότερων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Τα παραπάνω συντείνουν στο καθεστώς εξαίρεσης που βιώνουν τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, τόσο πριν την φυλάκισή τους, όσο και μετά από αυτήν. Στην συγκεκριμένη υπόθεση, η ευκολία με την οποία προφυλακίστηκαν τέσσερα άτομα μέσω εσκεμμένα γρήγορων διαδικασιών είναι εξοργιστική. Για άλλη μια φορά, η έλλειψη στοιχείων, ικανών να καταδικάσουν με τους δικούς τους νόμους, οδηγεί στη στέρηση της ελευθερίας συντρόφων με στόχο την εξόντωσή τους λόγω της πολιτικής τους ταυτότητας.

Η επίθεση που δέχονται τα συντρόφια μας προφανώς δεν είναι αποκομμένη από την ευρύτερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος, εν μέσω μιας οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, προκειμένου να προλάβει μια ενδεχόμενη ριζοσπαστικοποίηση ευρύτερων κοινωνικών ομαδοποιήσεων. Με την αυστηροποίηση του ποινικού και του σωφρονιστικού κώδικα, το κράτος έχει δώσει στον εαυτό του ακόμη πιο ισχυρά εργαλεία ποινικής μεταχείρισης αγωνιστών και αγωνιστριών, επιχειρώντας να τους απομονώσει πολιτικά, καθώς και να τους εξοντώσει ηθικά και φυσικά. Με τις αθρόες προσλήψεις μπάτσων και την κυρίαρχη προπαγάνδα των ΜΜΕ, προσπαθεί να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας σφαίρας. Η επίθεση του κράτους γίνεται ολοένα και περισσότερο εμφανής με τον φόβο της συνεχούς παρακολούθησης που επιβάλλει η ΕΛ.ΑΣ και στοχεύει στην αποτροπή αγωνιστικών επιλογών καταδικάζοντας εμφανισιακά χαρακτηριστικά και κοινωνικούς κύκλους μέχρι να επιτύχει την άρση διακίνησης αντιεξουσιαστικών ιδεών.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω, οι επιλογές μας είναι ξεκάθαρες. Επιλέγουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυα στα έγκλειστα συντρόφια μας και αγωνιζόμαστε για την αποφυλάκισή τους. Εναντιωνόμαστε στο κράτος και τους σχεδιασμούς του, που κρατάει τους συντρόφους μας έγκλειστους από μια καθαρά εκδικητική στάση απέναντι στα εξεγερμένα υποκείμενα. Η ποινικοποίηση των σχέσεών μας μπορεί μόνο να τις ισχυροποιήσει.

Τη Δευτέρα 8/5 ορίστηκε η πρώτη δικάσιμος της υπόθεσης των συντρόφων.

Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προφυλακισμένους συντρόφους μας Φ.Δ., Ι.Ρ., Λ.Β. και Π.Β. την Δευτέρα 8/5 στις 9:00 πμ. στα δικαστήρια γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Στηρίζουμε την κεντρική πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 29/4 στη 1μμ, πλατεία Κοραή (Πειραιάς).

Πανελλαδική εβδομάδα αλληλεγγύης 24-30/4

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΗ 13:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Στηρίζουμε το κάλεσμα της πορείας αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους Ιάσονα Ρ., Φώτη Δ., Λάμπρο Β., Παναγιώτη Β., το Σάββατο 29/4, ώρα 13:00 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά. ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ!

Αυτοδιαχειριζόμενο Στεκι ΤΕΙ Αθήνας


Στεκόμαστε δίπλα στα συντρόφια που αντιπαραβάλλουν το σθένος της αναρχικής τους υπόστασης κι αρνούνται έναν κόσμο γεμάτο υποκρισία, φασισμό κι αλληλοφαγία, με την αλληλεγγύη να ενδυναμώνει το ηθικό υπόβαθρο των φυλακισμένων αγωνιστ(ρι)ών, διαλύοντας έτσι το καθεστώς απομόνωσης των φυλακών.

Οι 4 σύντροφοι βρίσκονται στα κελιά της δημοκρατίας, διότι είναι φορείς της αντιεξουσιαστικής κοσμοαντίληψης. Αυτή η πολύμορφη αντισυμβατική κυψέλη εξεγερμένων σκέψεων αλλά και στάσης ζωής είναι που ωθεί τον κρατικό μηχανισμό να κατασκευάζει εκδικητικές φόρμες περιορισμού τους, ώστε να αποδομήσει το περιεχόμενο της αγωνιστικής προοπτικής, προκειμένου να προφυλάξει την κυριότητα της ασφάλειάς του.

Να που το κράτος είτε δεξιό είτε αριστερό, τρέμει μπροστά στην ανύψωση των ιδεών που προσβάλλουν άμεσα την αναγκαιότητα της ύπαρξής του. Ένα εργοστάσιο παραγωγής εξαθλίωσης, όπου το αστυνομικό-δικαστικό σύμπλεγμα κι οι πολιτικοί του προϊστάμενοι παράγουν χιλιάδες χειροπέδες και λουκέτα για τα κάγκελα της πολιτικής και κοινωνικής δέσμευσης των συνειδήσεων, προετοιμάζοντας ένα μέλλον πολεμικού χαρακτήρα, βαθύτερης διχόνοιας και διαίρεσης μεταξύ των από τα κάτω κι υψηλότερης εξουσίας των από τα πάνω, σε πολλαπλά επίπεδα κι εκφάνσεις της ζωής μας.

Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές δε σταματούν να επεξεργάζονται κυκλώματα κανόνων που μπορεί να εγκλωβίζουν αγωνιστ(ρι)ες με μεγαλύτερη ευκολία, όπως το πακέτο του νέου ποινικού κώδικα κι αυτό του νέου σωφρονιστικού που έρχεται να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τον εγκλεισμό.

Να θυμόμαστε όμως πως η εξάπλωση της αναρχικής ιδέας έχει ανοίξει τεράστιες λεωφόρους, με πολλές παράλληλες και διακτινιζόμενες διαδρομές αντικρατικού αγώνα. Η παρακαταθήκη της έχει ριζώσει για τα καλά και το ταξίδι της δεν έχει σταματήσει εδώ κι αιώνες και δεν πρόκειται, ούτε με φυλακές ούτε με σφαίρες.

Λευτεριά στους 4 προφυλακισμένους συντρόφους, Ιάσονα Ρ., Φώτη Δ., Λάμπρο Β. και Παναγιώτη Β. που βρίσκονται στα κελιά τη δημοκρατίας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της πορείας αλληλεγγύης στα συντρόφια μας πίσω από τα κάγκελα, το Σάββατο 29/4, ώρα 13:00, στην πλατεία Κοραή του Πειραιά.

Στις 8 Μάη, οι σύντροφοί μας δικάζονται στα δικαστήρια γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, στις 9:00 π.μ.

ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,

ΜΑΖΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών


ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αλληλεγγύη στους τέσσερις προφυλακισμένους συντρόφους Φώτη Δ., Ιάσονα Ρ., Λάμπρο Β και Παναγιώτη Β

Μόλις ψηφίστηκε ο τρομοκρατικός νόμος 187Α περί εγκληματικής οργάνωσης έπρεπε να εφαρμοστεί άμεσα. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία τα λαγωνικά της Κρατικής Ασφάλειας κατασκεύασαν κατόπιν πολιτικής εντολής μια συνήθη πλεκτάνη εις βάρος “στιγματισμένων”για πολιτική δράση ατόμων. Τι είχες Γιάννη μου τι είχα πάντα!

Στις 14/11/21 αρχίζει να μπαίνει σε εφαρμογή το σκοτεινό τους σχέδιο συλλαμβάνοντας στο δρόμο τους Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ. οδηγώντας τους στη ΓΑΔΑ. Εκεί, προέβησαν σε υποχρεωτική λήψη αποτυπωμάτων και δείγματος DNA, με σκοπό τη σύνδεση τους με την επίθεση που δέχθηκε η τροχαία Πειραιά το ίδιο βράδυ. Αμέσως εισέβαλλαν και στα σπίτια τους φροντίζοντας να κατασκευάσουν ενοχοποιητικά στοιχεία, στήνοντας έτσι ένα σαθρό κατηγορητήριο εις βάρος τους. Με την επικουρία των ΜΜΕ και των ανακριτικών αρχών προφυλακίστηκαν.

Αυτό δεν ήταν αρκετό για να ολοκληρωθεί ο ορισμός της εγκληματικής οργάνωσης. Ένα χρόνο μετά και ενώ οι Φώτης Δ. και Ιάσονας Ρ παραμένουν προφυλακισμένοι (μέχρι σήμερα) η Κρατική ασφάλεια προχώρησε και στη σύλληψη άλλων δύο φίλων τους και γνωστών τον Παναγιώτη Β. και Λάμπρου Β όπου με συνοπτικές διαδικασίες η ανακρίτρια προφυλάκισε και αυτούς.

Μέσα από την ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων έστησαν ένα κατηγορητήριο και μια δικογραφία προαναγγέλλοντας την φυλάκιση και την φυλακή για όποιον έχει καλημέρα με τους κατηγορουμένους – φυλακισμένους.

Η Δίκη έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου 2023 στο δικαστήριο του Κορυδαλλού στις 9:00 και εκεί θα δοθεί μια ακόμα μάχη για την κατάρρευση όλης της πλεκτάνης. Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας όλους και όλες εκείνη την ημέρα στο Δικαστήριο να σταθούμε δίπλα στους 4 διωκόμενους από το κράτος.

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΉ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΏΝ ΚΑΙ ΠΟΛΊΤΙΚΩΝ ΣΧΈΣΕΩΝ

Η ΣΚΕΥΩΡΊΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΎΣΕΙ- ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΟΥΣ 4

ΣΆΒΒΑΤΟ 29/04 13:00 ΠΛΑΤΕΊΑ ΚΟΡΑΉ, ΠΕΙΡΑΙΑ

ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μοιραστείτε το άρθρο