“Μπροστά στο φακό το πρόβλημα”//in front of the lens the problem, έκθεση φωτογραφίας στο 5ο Art Against Fascism

Στα πλαίσια του 5ου Art Against Fascism, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας από τον Αποστόλης Κεσίδης , με τίτλο: Μπροστα στο φακο το προβλημα//in front of the lens the problem.
Το πρόβλημα του ανθρώπου αποκρυσταλλώνεται στον φωτογράφο ως πρόβλημα του Άλλου, του “πλησίον”. Τί σημαίνει η ύπαρξη του Άλλου για μένα; είναι δυνατή η ουσιαστική πρόσβαση σ’ αυτήν; ή μήπως είμαστε όλοι καταδικασμένοι να κινούμαστε “γύρω” της, χωρίς την ελπίδα μιας πραγματικής επικοινωνίας; Ο φωτογράφος δέχεται τη δυνατότητα μιας άμεσης επικοινωνίας, βλέποντας ως βασικό γνώρισμα της ανθρώπινης υπόστασης.

Art against fascism #toliskesidis 5o ART AGAINST FASCISM


5ο Αrt Against Fascism

Φέτος, διοργανώνουμε το μεγαλύτερο φεστιβάλ Art Against Fascism, στις 28 Aπρίλη, στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη).

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Antinazi Zone, που είναι η συνέχεια της YRE (Νεολαία Ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη) και που από το 1994 αποτελεί κομμάτι του αντιρατσιστικού κινήματος και κάθε καλοκαίρι διοργανώνει αντιρατσιστικά-αντιφασιστικά κάμπινγκ.

Ως Antinazi Zone τα τελευταία χρόνια ήμασταν παρόντες/ούσες σε όλες τις μεγάλες μάχες του αντιφασιστικού κινήματος. Έξω από τα δικαστήρια για την καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής, στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα, στις καμπάνιες αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Συμμετέχουμε ενεργά στον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά και συμβάλαμε αποφασιστικά ώστε να προχωρήσει η καμπάνια «Δεν είναι Αθώοι».

Διατηρούμε το site: www.antinazizone.gr με συνεχή ενημέρωση για τα ζητήματα του φασισμού και το αντιφασιστικό κίνημα.

Στόχος του φεστιβάλ Art Against Fascism είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους και νέες, που βλέπουν την τέχνη σαν όπλο απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό.

Τα γεγονότα της προηγούμενης χρονιάς στη Θεσσαλονίκη σε Σταυρούπολη και  Εύοσμο και όχι μόνο, αποδεικνύουν ότι η μάχη ενάντια στον φασισμό δεν τελείωσε με την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χ.Α.

Οι φασίστες συσπειρώνονται κι  οργανώνονται ξανά!

Πρέπει να πούμε NO PASARAN και να σταθούμε ενάντια σε κάθε προσπάθεια των φασιστών να ενισχυθούν μέσα από νέα σχήματα από τα οποία θα απειλούν νέους/ες που αγωνίζονται, εργαζομένους/ες, ΛΟΑΤΚΙ άτομα, μετανάστες/τριες κτλ.

Απευθυνόμαστε, στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες και σε όλο τον κόσμο που πιστεύει ότι δράσεις σαν τη δική μας έχουν να παίξουν ρόλο και να συμβάλουν σε αυτόν τον αγώνα. Και τους καλούμε στηρίξουν με την παρουσία τους το φεστιβάλ!

Oι πόρτες ανοίγουν στις 18:00 και το πρόγραμμα του Art Against Fascism περιλαμβάνει:


Εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας των:

Αποστόλη Κεσίδη

Κατερίνα Μπιλίτου

Σμαράγδα Πανέλα


Performances με:

Χριστίνα Παπαθωμίδου και Ρούλα Τακίδου

Ευαγγελία Σακαλή και Alex Rabbit


Θεατρικό:

Κατερίνα Ζαχαριάδου


Συναυλία με:

Skarlet, One Way Ticket, Θανάσιμος, Tiny Jackal, Βουκολική Διαταραχή

 

Ραντεβού την Παρασκευή 28 Απριλίου στον πολυχώρο WE( 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη)

Τσακίζουμε τον φασισμό κι ανατρέπουμε το σύστημα που τον τρέφει και τον γεννά!

Antinazi  Zone

 

Μοιραστείτε το άρθρο