Καταγγελία για αναβάθμιση της πολιτικής δίωξης και παράταση της ομηρίας των 62 αγωνιστών

Η φασιστικοποίηση και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Στο δρόμο διεκδικούμε και κερδίζουμε το δίκιο!

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας με την οποία σήμερα παρέπεμψε τους 62 δικαζόμενους αγωνιστές σε δίκη από ανώτερου βαθμού δικαστήριο, και πιο συγκεκριμένα από το τριμελές Εφετείο.

Αυτή η μεθόδευση αποτελεί παράταση της ομηριας αλλά και σαφή αναβάθμιση της πολιτικής δίωξης των 62 αγωνιστών -μεταξύ αυτών και 12 μέλη του ΚΚΕ(μ-λ)- που στις 6 Δεκέμβρη 2020 έμπρακτα αντιστάθηκαν στην χουντικής έμπνευσης κυβερνητική απαγόρευση των διαδηλώσεων για τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Με τον ίδιο τρόπο που οι απαγορεύσεις της περιόδου εκείνης προφασίζονταν υγειονομικά πρωτόκολλα (που βέβαια τσαλαπατούσε η ίδια η κυβερνητική πολιτική), έτσι και σήμερα η έδρα του δικαστηρίου προφασίστηκε νομικά κωλύματα για να κρύψει τον σαφή πολιτικό χαρακτήρα αυτής της απόφασης.

Στόχος της πολιτικής του συστήματος, στον οποίο συμπράττει και η αστική δικαιοσύνη, είναι να τρομοκρατήσει τον λαό και τους αγώνες του, να παγιώσει την ποινικοποίηση κάθε αγώνα και κάθε φωνής που αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική του. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου η λαϊκή οργή όχι μόνο φουντώνει, αλλά και εκδηλώνεται με μαζικό και αγωνιστικό τρόπο, όπως έγινε και με τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, τις μαζικες κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών για το δικαίωμα στη δουλειά, των φοιτητών ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολογηση. Αλλά και όπως γίνεται στις ίδιες τις ιμπεριαλιστικές μητροπόλεις, τις χώρες “πρότυπα” του καπιταλισμού (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ)  όπου οι λαοί και η εργατική τάξη ξεσηκώνονται με αποφασιστικότητα και διάρκεια απέναντι στη σύγχρονη καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η σημερινή εξέλιξη είναι άμεσα συνυφασμένη, έχει την ίδια λογική και αφετηρία, με την αντίστοιχη εξέλιξη που έχει η δίκη των 4 αγωνιστών από τα Σεπόλια, που και αυτοί διώκονται για την αντίστασή τους στις χουντικές κυβερνητικές απαγορεύσεις στις διαδηλώσεις της 17 Νοέμβρη του 2020.

Αποδεικνύεται ότι οι απαγορεύσεις της περιόδου της πανδημίας είχαν σαφή πολιτικό στόχο και αποτελούσαν μια γενική και εκτεταμένη πρόβα για την ένταση της φασιστικοποίησης και την οχύρωση του αστικού κράτους απέναντι στον εχθρό-λαό.

Το κράτος που αθωώνει φασίστες και παιδοβιαστές εξαντλεί κάθε μέσο σε βάρος των αγωνιστών, των διαδηλωτών, των απεργών, της νεολαιας.

Καλούμε κάθε λαϊκό άνθρωπο, κάθε δημοκράτη, κάθε εργατική, λαϊκή και αριστερή πολιτική δύναμη και συλλογικότητα να καταδικάσει απερίφραστα την αντιδραστική αυτή εξέλιξη και να απαιτήσει την οριστική και πλήρη απαλλαγή όλων των διωκόμενων αγωνιστών.

Καλούμε την εργατική τάξη και τον λαό να δώσει μια ακόμη μαζική αγωνιστική απάντηση στις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά και σε όλα τα μέτωπα που ανοίγει καθημερινά σε βάρος τους η επίθεση του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

ΚΚΕ(μ-λ)

Μοιραστείτε το άρθρο