Συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, Τρίτη 25/4 στις 12:30 στη CEPAL

Καλούμε – στηρίζουμε τη συγκέντρωση Αύριο Τρίτη 25/4 και ώρα 12.30 στη CEPAL (Λεωφ. Συγγρού 209-211)

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την εξυγίανση των τραπεζών, αυτή την φορά με το σπίτι μας.

Το σπίτι του Σ.Μ απειλείται. Η θέση μας είναι δίπλα του και δίπλα σε κάθε άνθρωπο που παλεύει για τα αυτονόητα. Αύριο σας καλούμε όλους κι όλες στη CEPAL HELLAS, μια εταιρεία κολοσσό που συνεργάζεται με την Alpha Bank για θέματα “διαχείρισης δανείων”, ώστε να σταθούμε πλάι στους ανθρώπους που μάχονται για να μη χάσουν τα σπίτια τους.

Μέσα στην περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, η ολομέτωπη ταξική επίθεση εκδηλώνεται με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά (σούπερ μάρκετ, καύσιμα, ρεύμα), με “εργατικά ατυχήματα” στον βωμό του κέρδους, με τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, τις ελλείψεις φαρμάκων και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της Υγείας, με τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δίνει εντολή στα μεγαλοαρπαχτικά των τραπεζών και των funds να ξεσπιτώνουν τον λαό από τα ίδια του τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Με την ίδια ρητορική περί “διάσωσης των τραπεζών”, έχοντας ήδη “φάει” τα δισεκατομμύρια της “ανακεφαλαιοποίησης” που εισέπραξαν με τα μνημόνια στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων, τώρα η κερδοφορία των τραπεζών “καταβροχθίζει” και τη λαϊκή κατοικία. Συνυπεύθυνες για τους πλειστηριασμούς είναι και οι πολυεθνικές “εταιρείες διαχείρισης ακινήτων” που ειδικεύονται στους πλειστηριασμούς για μικρο-ποσά, όπως η “DoValue” και η “Cepal”, και τα πολιτικά στελέχη των κυβερνήσεων, που διαφημίζουν το περίφημο σχέδιο “Ηρακλής”. Αυτά τα περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά είναι κομμάτι μιας ευρύτερης κατεύθυνσης των τραπεζών, που συνδέεται άμεσα και με την απόφαση του Αρείου Πάγου. Με την απόφαση αυτή, αίρεται κάθε νομικό εμπόδιο στα κοράκια των εταιριών διαχείρισης και των funds να επιταχύνουν και να πραγματοποιούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, απελευθερώνοντας την εκποίηση 700.000 ακινήτων (αξίας 45 δισ.) που βρίσκονται στην κατοχή τους.

Μόνο η ταξική αλληλεγγύη και η οργανωμένη ταξική σύγκρουση με τους “κερδισμένους” από αυτές τις επιλογές είναι ο τρόπος και ο δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτό το κύμα των πλειστηριασμών. Τα μπλοκαρίσματα σε πλειστηριασμούς κι εξώσεις της τελευταίας περιόδου (Ιλίσια, Κατεχάκη, Άγιος Παντελεήμονας, Άνω Πατήσια) αποδεικνύουν ότι οι οργανωμένοι δυναμικοί ταξικοί αγώνες μπορούν να γίνουν ασπίδα προστασίας για την λαϊκή κατοικία.

Να στήσουμε αναχώματα ταξικής αλληλεγγύης και ταξικής επαγρύπνησης ώστε να μην επιτρέψουμε να πετάξουν καμιά οικογένεια στον δρόμο, να μην αφήσουμε να γίνει καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε θα δεχτούμε να πληρώσουμε την κρίση τους.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ
ΝΑ ΠΡΟΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

Επικοινωνία: diarkis-agonas@riseup.net
Αθήνα: Μεθώνης 48. Email: da-athens@riseup.net
Θεσσαλονίκη: Γκαρμπολά 12. Email: da-thess@riseup.net

Μοιραστείτε το άρθρο