Με ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ σταματάμε τους πλειστηριασμούς! Σώθηκε το σπίτι της 82χρονης!

Για άλλη μια φορά η Συλλογικότητα, η Αλληλεγγύη κι ο Ανυποχώρητος Αγώνας νίκησαν και ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος για τις 21 Απρίλη στην Θεσσαλονίκη πλειστηριασμός μιας ακόμη λαϊκής κατοικίας.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την μοναδική κατοικία μιας γυναίκας 82 ετών, στην οποία ζει μαζί με την χρόνια ασθενή και εξ αυτού άνεργη κόρη και τον 22χρονο εγγονό της, με μοναδικό εισόδημα μια σύνταξη των 600 ευρώ. Αυτό το σπίτι ήθελε ν’ αρπάξει ένα ιρλανδικό fund που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την “doValue” για ένα προ 15ετίας δάνειο των 45.000 ευρώ που δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί λόγω θανάτου της αρχικής δανειολήπτριας. Μετά την κινητοποίηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στα γραφεία της “doValue”, η εταιρεία αναγκάστηκε να συζητήσει επιτέλους με τους οφειλέτες και ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση έτσι ώστε πρώτα απ’ όλα να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός και παραπέρα να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους (πανωτόκια) και να γίνει διακανονισμός δόσεων με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των οφειλετών. Η συνεχής πίεση του κινήματος και μια σειρά δράσεις αλληλεγγύης είχαν σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του πλειστηριασμού και την έναρξη αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης.

Ένας από τους τόσους χιλιάδες που έχουν επιδιώξει ή έχουν ήδη κάνει τράπεζες, funds και κοράκια από την απελευθέρωση των πλειστηριασμών το 2016 μέχρι σήμερα, πιθανόν να μην φαίνεται κάτι τόσο σημαντικό. Αποκτά όμως ιδιαίτερη σημασία γιατί μια λαϊκή οικογένεια δεν αποδέχτηκε σαν «της μοίρας της γραφτό», να μπουν ο άγριος καπιταλισμός και τα κέρδη τραπεζών και funds πάνω από το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη στέγη και στα βασικά κοινωνικά αγαθά. Κι αποφάσισε αυτή η οικογένεια να προσφύγει στην αλληλεγγύη σε άλλους ανθρώπους που πιστεύουν στη συλλογικότητα και την δυνατότητα πραγματικής ρήξης με την βαρβαρότητα που ζούμε και όχι διαπραγμάτευσης αλλά ανατροπής της! Ανθρώπους και συλλογικότητες που γνωρίζουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα: Να μην επιτρέψουμε να μας στερήσουν τα βασικά δικαιώματα στη ζωή, να προστρέξουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη για «να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται».

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί κάθε πολίτη, κάθε εργαζόμενο, κάθε φτωχό άνθρωπο να ενημερώσει για την επίθεση που δέχεται (πλειστηριασμό, έξωση, διακοπή ρεύματος, αερίου κ.ά.) στο e-mail: [email protected]

Καλεί ταυτόχρονα κάθε Σωματείο τοπική και κοινωνικοπολιτική συλλογικότητα να συστρατευτεί στον αγώνα να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

Μοιραστείτε το άρθρο