Αντιφασιστικό κάλεσμα – Πορεία, για την επίθεση φασιστών στον ΕΚΧ Βοτανικό κήπο Πετρούπολης, Σάββατο 22/4 στις 12:00 στη Στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης


Παρά τη φιλολογία του κομματικού και κρατικού «αντιφασισμού» περί νομιμότητας ή μη των φασιστικών ναζιστικών μορφωμάτων, οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι και οι καταλήψεις είναι αυτοί που στοχοποιούνται από τις φασιστικές ομάδες, όπως αυτό συνέβαινε ανέκαθεν.
Στις 19/4 ώρα περίπου 21.00 ο ΕΚΧ Βοτανικός κήπος Πετρούπολης δέχθηκε οργανωμένη επίθεση 10 θρασύδειλων χρυσαυγιτών, οι οποίοι εισέβαλαν με καλυμμένα πρόσωπα, μέχρι το προθάλαμο του χώρου, βρίζοντας χυδαία τις 2 κοπέλες που βρέθηκαν μπροστά τους, χαιρέτησαν ναζιστικά, ζωγράφισαν βιαστικά σβάστικες στην είσοδο, πέταξαν ένα δυναμιτάκι – γουρούνα και τράπηκαν σε φυγή. Στο χώρο της κατάληψης βρίσκονταν οι ομάδες του χορού και του θεάτρου, οι οποίες αντέδρασαν άμεσα, ειδοποιώντας συντρόφους του χώρου και αντιφασίστες. Εντός ολίγων λεπτών, μεγάλος αριθμός αλληλέγγυου κόσμου δραστηριοποιήθηκε πραγματοποιώντας περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή.
Ενέργεια σαν κι αυτή, είναι απόρροια ενός συστήματος που παράγει και αναπαράγει αξίες κι έννοιες που υποθάλπουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον ναζισμό. Η ιδιώτευση, ο ατομικισμός και η παραίτηση από το συλλογικό βίωμα που προωθεί ο καπιταλισμός, η βία και η μισαλλοδοξία που υποδαυλίζουν οι κρατικοί φορείς και τα ΜΜΕ είναι απαραίτητα συστατικά για να ανθίσει ο φασισμός.
Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 20/4, πραγματοποιήθηκε στο Βοτανικό Κήπο παρουσία μελών του Βοτανικού και δεκάδων αλληλέγγυων αντιφασιστών, οι οποίοι διεξήγαγαν αντιφασιστική μοτοπορεία-περιπολία στα δυτικά προάστια (Ίλιον, Πετρούπολη, Περιστέρι, κ.κλπ.). Στην συνέλευση αυτή αποφασίστηκε ΠΟΡΕΙΑ το Σάββατο 22/4, ώρα 12.00 και η εντατικοποίηση άλλων αντιφασιστικών δράσεων.
Ο φασισμός αποτελεί την ανώτερη μορφή του κρατισμού και της εξουσίας, τσακίζεται στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους.
ΚΑΛΟΥΜΕ σε αντιφασιστική πορεία στη στρογγυλή πλατεία της Πετρούπολης, το Σάββατο 22/4, ώρα 12.00.
Ούτε στην Πετρούπολη, ούτε πουθενά τσακίζουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 22/4 (12:00) Στρογγυλή Πλατεία Πετρούπολης ΕΛΕΥΦΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΩΡΟΣ STIM E ΚΟΙΝΩΝΙΒΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΩΧΝΕΙ TON фoBo BAI BAZEI TON ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ κατάληψη Βοτανικός Κήπος Πετρούποη Ε.Κ.Χ. Βοτανικός Κήπος δέχτηκε επίθεση εν ώρα μαθήματος χορού και θεατρικών προβών απο χρυσαυγίτες. Καλούμε την κοινωνία της Πετρούπολης σε εγρήγορση και ετοιμότητα απέναντι σε φασιστικές ομάδες. D κώρΟς"


Κάλεσμα στήριξης στην πορεία αλληλεγγύης στον ΕΚΧ Βοτανικό Κήποlk37 petroupoli 22 04 2023
για την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα φασιστών το βράδυ της 19ης Απρίλη

Σάββατο 22 Απρίλη | 12,00 | Στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Απέναντι στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις
Καμιά παράδοση – Καμιά ανακωχή

¡NO PASARAN!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ
που δέχτηκε επίθεση από ομάδα φασιστών το βράδυ της 19ης Απριλίου

Ανοιχτή Συνέλευση της Κατάληψης Λέλας Καραγιάννη 37

 


Την Τετάρτη το βράδυ, 19/04, ο ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος δέχτηκε επίθεση από θρασύδειλους φασίστες, ενώ ο χώρος λειτουργούσε για μαθήματα χορού και θεατρικές πρόβες. Αφού έκαναν το κομμάτι τους και μια τρύπα στο νερό, κατά τη συνήθη πρακτική τους το έβαλαν στα πόδια.

Ο κόσμος του αγώνα και οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι δεν τρομοκρατούνται από τον βόθρο των απογόνων του Χίτλερ και των οπαδών του Κασιδιάρη και του κάθε Κασιδιάρη. Είτε με κοινοβουλευτικό μανδύα είτε χωρίς, καμία σπιθαμή γης στους φασίστες.

Στηρίζουμε την αυριανή αντιφασιστική πορεία, στις 12:00, στην στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης.

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ρουβίκωνας

Μοιραστείτε το άρθρο