Η αντιλαϊκή πολιτική δολοφονεί – Αυξημένη η γενική θνησιμότητα στην Ελλάδα λόγω της επίθεσης στο δημόσιο σύστημα υγείας

Στις 18/4/23 η Eurostat ανακοίνωσε πως ο Φεβρουάριος 2023 ήταν ο πρώτος μήνας μετά τον Φεβρουάριο 2020 (μετά την έναρξη της πανδημίας στην Ευρώπη) που ο αριθμός θανάτων / 100000 πληθυσμού δεν ήταν αυξημένος συγκριτικά με τον αντίστοιχο αριθμό κατά μ.ο. 2016 – 2019 δηλαδή πριν την πανδημία: καταγράφτηκε μείωση 2%. Θλιβερές εξαιρέσεις η Ελλάδα και η Κύπρος όπου συνεχίστηκε να καταγράφεται αύξηση κατά 12%. Δηλαδή η γενική θνησιμότητα στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι αυξημένη συγκριτικά με τον μ.ο. των κρατών μελών της ΕΕ κατά το συντριπτικά μακάβριο ποσοστό 14%.

Αυτή η καταστροφική αύξηση στην θνησιμότητα δεν οφείλεται μόνο στα θύματα της πανδημίας : σύμφωνα πάλι με τα επίσημα στοιχεία, την τριετία 2020 – 2022 καταγράφτηκαν στην χώρα μας 45.607 θάνατοι περισσότεροι συγκριτικά με την προηγούμενη τριετία 2017 – 2019. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατά την τριετία 2020 – 2022 οι θάνατοι λόγω COVID19 ήταν συνολικά 35.057. Άρα εκτός από την εξαιρετικά υψηλή στην χώρα μας υπερβάλλουσα θνησιμότητα της πανδημίας, είχαμε επίσης και 10.550 περισσότερους θανάτους οφειλόμενους σε άλλα νοσήματα πλην COVID19 κατά την τριετία 2020 – 2022 συγκριτικά με την προηγούμενη τριετία 2017 – 2019.

Αυτές είναι οι καταστροφικές συνέπειες της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία: μαζική δολοφονία. Ένα έγκλημα καθαρά ταξικό καθώς η παραπανίσια θνησιμότητα – με εξαίρεση τους υπερήλικες – αφορά κυρίως τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κλιμακώνοντας την αντιλαϊκή πολιτική προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα πάνω στα ερείπια του ΕΣΥ που η ίδια γκρεμίζει και πάνω σε χιλιάδες τάφους αδικοχαμένων που η ίδια σκάβει. Αλλά αυτή η καταστροφή δεν οφείλεται μόνο στην πολιτική Υγείας: οφείλεται και στην ραγδαία φτωχοποίηση και εξαθλίωση της εργατικής τάξης, της νεολαίας και γενικά της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού για να αυξάνεται η σκανδαλώδης κερδοσκοπία των μεγαλοκαπιταλιστών. Επίσης για τον ίδιο λόγο η πλήρης αδιαφορία για κάθε είδους στοιχειώδη ποιότητα στην ζωή της εργατικής τάξης, της νεολαίας και συνολικά της μεγάλης πλειοψηφίας του πληθυσμού σχετικά με συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, διαβίωσης, διατροφής, περιβάλλοντος αλλά και συγκοινωνιών όπως έδειξε το έγκλημα στα Τέμπη. Όλα για τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών.

Η αναγκαία απάντηση σε αυτό δεν πρέπει να είναι ούτε η εναλλαγή αστικών μνημονιακών κυβερνήσεων ούτε τα μεγάλα λόγια στην αστική βουλή. Η αναγκαία απάντηση είναι μόνο μία: εξέγερση ενάντια σε αυτούς που κλέβουν τις ζωές μας και δολοφονούν. Γιατί το σύστημα υποχωρεί στο επί μέρους μόνο όταν τρέμει πως θα χάσει το όλον. Μέχρι η εργατική τάξη, η νεολαία, όλος ο εργαζόμενος λαός να αντιληφθούν από το θάρρος που θα πάρουν από επί μέρους νίκες πως πρέπει να τολμήσουν την συνολική εφόρμηση για να κερδίσουν τα πάντα.

Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί

Ήρθε η ώρα για την ανατροπή

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Υγείας –Πρόνοιας

Μοιραστείτε το άρθρο