Πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ και της εργατικής αυτοδιαχείρισης

Συγκέντρωση στην Καμάρα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ και της εργατικής αυτοδιαχείρησης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι αλληλέγγυες/-οι έστειλαν για μια ακόμη φορά την απάντησή τους σε fund, κράτος, πολιτική, οικονομική και δικαστική εξουσία, ότι η αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ θα μείνει σε χέρια εργατικά, με τη στήριξη της κοινωνίας που αντιστέκεται στη λαίλαπα του καπιταλισμού, καθώς και στο κράτος και τις εταιρίες που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας.

Θέλουν (και) τη ζωή μας.

Το τραγικό καπιταλιστικό-κρατικό έγκλημα στα Τέμπη κατέδειξε, ακόμη και στα πιο κλειστά αυτιά, πως ο σύγχρονος καπιταλισμός θα περάσει (κυριολεκτικά) επι πτωμάτων για να πετύχει την διαρκή αύξηση των κερδών που επιδιώκει. Το βλέπουμε στις καραβιές αθώων δολοφονημένων προσφύγων στο Αιγαίο και στον Έβρο, το βλέπουμε σε όλη την Μεσόγειο, το βλέπουμε στα σκοπίμως εγκαταλελειμμένα νοσοκομεία, το βλέπουμε στα εργοτάξια των εργατικών “ατυχημάτων” όπως βαφτίζουν τις εργοδοτικές δολοφονίες, το βλέπουμε στις στρατιές των ανέργων και των αστέγων, το είδαμε και στα Τέμπη. Ως εδώ.

Αν θέλουμε να αντισταθούμε στη λαίλαπα του καπιταλισμού πρέπει να οργανώσουμε την κοινωνική αυτοάμυνα σε κάθε χώρο, γειτονιά και εργατικό τομέα. Και κοινωνική αυτοάμυνα σημαίνει να υπερασπιστούμε τις δομές του κοινωνικού κινήματος που προάγουν την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αυτοδιαχείριση. Να υπερασπιστούμε (και) την ΒΙΟΜΕ. Σήμερα που η σπίθα της εξέγερσης άναψε (ξανά) στην καρδιά της Ευρώπης κάθε σπιθαμή γης που βρίσκεται μακριά από τον έλεγχο του κεφαλαίου είναι ζωτικής σημασίας για τις μάχες που έρχονται.”

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε τα καλέσματα στην πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ.

https://infolibre.gr/2023/04/07/poreia-yperaspisis-tis-vio-me-savvato-8-4-stis-12-00-stin-kamara/

 

Μοιραστείτε το άρθρο