Συγκέντρωση – πορεία για τη δολοφονική επίθεση στη 12χρονη, θύμα βιασμού και trafficking

Με σύνθημα “Καμία ανοχή στα κυκλώματα trafficking και παιδοβιαστών και στο κράτος που τα συγκαλύπτει – Κάτω τα χέρια από τα παιδιά, στεκόμαστε στο πλευρό της 12χρονης”, αλληλέγγυες/-οι και συλλογικότητες θα πραγματοποιήσουν  συγκέντρωση και πορεία, σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Σταδίου 29.

Το κάλεσμα απευθύνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, θύμα βιασμού και trafficking στα Σεπόλια, που πριν από λίγες μέρες δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, από άγνωστο, που προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι όπου διαμένει, εκτός Αθηνών. Οι δικηγόροι της 12χρονης καταγγέλλουν ότι αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό εκφοβισμού της ίδιας και της οικογένειάς της, ενόψει νέας κατάθεσης που πρόκειται να δώσει, ώστε να αποκαλυφθούν και άλλα ονόματα παιδοβιαστών και μελών των κυκλωμάτων trafficking.

 

 

 

Ακολουθούν καλέσματα από συλλογικότητες

Στηρίζουμε την κινητοποίηση έξω από το υπουργείο εργασίας (Σταδίου 29) την Παρασκευή 7 Απρίλη στις 18.00 μετά και τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε η 12χρονη μαθήτρια από τα Σεπόλια από άγνωστο μέσα στο σπίτι που διαμένει.

Η επίθεση αυτή έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς περιστατικών τρομοκράτησης τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειας της. Από την προφυλάκιση της μητέρας της, τον έλεγχο από αστυνομικές δυνάμεις με όπλα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της από την Αθήνα στη νέα της κατοικία και ενώ επέβαινε ήδη σε όχημα της ασφάλειας, την γνωστοποίηση της πόλης όπου μετακόμισε και του σχολείου στο οποίο φοιτά από την υφυπουργό εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου στη βουλή και τα ΜΜΕ, την επίθεση από αγνώστους με πέτρες στο σπίτι που πλέον μένει και την τρομοκράτηση του αδερφού της έξω από την κατοικία τους από έναν επιβαίνοντα μηχανής, όπου επί της ουσίας τον απείλησε να σιωπήσει. Ενώ όσον αφορά τις δικαστικές αρχές, λίγες μέρες πριν τη δολοφονική επίθεση, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση, αρνήθηκε να εξετάσει νέα στοιχεία που έχει να εισφέρει η 12χρονη για πρόσωπα, τα οποία αναγνώρισε ως βιαστές της. Οι συνεχείς απειλές και επιθέσεις που δέχεται η 12χρονη και η οικογένειά της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας συγκάλυψης του κυκλώματος trafficking από τους μηχανισμούς του κράτους και του ξεπλύματος των διακινητών και (παιδο)βιαστών της από την αστική δικαιοσύνη. Όπως εξάλλου συμβαίνει και στην περίπτωση του μπάτσου-βιαστή Μπουγιούκου, που αφού καταδικάστηκε για μαστροπεία, αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή και σήμερα απειλεί ανοιχτά τις δύο κοπέλες που τόλμησαν να σπάσουν τη σιωπή.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ
TRAFFICKING – ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ – (ΠΑΙΔΟ)ΒΙΑΣΜΟΙ

Για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης μαθήτριας στα Σεπόλια και την μετέπειτα κακοποίησή της από τους θεσμούς, για τις απόπειρες συγκάλυψης των κυκλωμάτων trafficking από τους μηχανισμούς του κράτους και το ξέπλυμα διακινητών και βιαστών από την αστική δικαιοσύνη

Στις αρχές του Οκτώβρη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία ακόμη φρικιαστική υπόθεση σεξουαλικής βίας και trafficking. Μία 12χρονη μαθήτρια στα Σεπόλια, λόγω οικονομικών δυσκολιών στο σπίτι της, αναγκαζόταν να δουλεύει στο παντοπωλείο της γειτονιάς, εξασφαλίζοντας κάποια χρήματα για την οικογένειά της. Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ιδιοκτήτης του καταστήματος, με διασυνδέσεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, άτομο με πολλές γνωριμίες και χρήματα, βίαζε κατ’ εξακολούθηση τη 12χρονη και την εξέδιδε σε άλλους παιδοβιαστές. . Ενώ ήταν φανερό πως πρόκειται για κύκλωμα σωματεμπορίας, που στοχοποιεί ευάλωτα από ταξική και κοινωνική άποψη παιδιά, και μολονότι από τις επικοινωνίες του Μίχου αποδείχτηκε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 210 βιαστές και υποψήφιοι βιαστές του παιδιού, πολύ γρήγορα οι προβολείς στράφηκαν απέναντι στη μητέρα του κοριτσιού. Αρχικά, η σύζυγος του κατηγορούμενου, αναπληρώτρια πρόεδρος της 4ης κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με τη ΝΔ και μέλος του ΔΣ του βρεφοκομείο Αθηνών επιχείρησε να δωροδοκήσει τη μητέρα της 12χρονης, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της, σύμφωνα με μαρτυρία της ίδιας. Στη συνέχεια, και ενώ η μητέρα είχε κάνει την καταγγελία στις αρχές, ο Μίχος επιχείρησε να την εμπλέξει ως συνεργό και οι δικαστικές αρχές την προφυλάκισαν. Με αυτό τον τρόπο, αφενός στράφηκε μια μεγάλη μερίδα του κοινού απέναντι στη μάνα, με βάση όλα τα πατριαρχικά στερεότυπα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους παιδοβιαστές, και αφετέρου, το ακόμα σημαντικότερο είναι ότι έτσι εκβιάζεται το ίδιο το παιδί, αφού βλέπει τις απειλές του βιαστή να πραγματοποιούνται. Εκείνος την τρομοκρατούσε να μη μιλήσει γιατί αλλιώς θα κατέστρεφε την ίδια και την οικογένειά της. Και το κράτος πραγματοποίησε αυτήν ακριβώς την απειλή όταν στις 19 Δεκεμβρίου προφυλάκισε τη μητέρα της.

Όλο αυτό το διάστημα, το κράτος και οι θεσμοί του φαίνεται να μη δείχνουν κανένα ενδιαφέρον για την ψυχική και σωματική υγεία του κοριτσιού, αλλά ούτε και για την εξέλιξη της υπόθεσης. Πριν από λίγες μόνο βδομάδες η υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου σε ανακοίνωσή της στη Βουλή έβγαλε σε κοινή θέα όλα τα στοιχεία για το πού βρίσκεται σήμερα η 12χρονη στοχοποιώντας την ακόμη μία φορά, ενώ επιδόθηκε σε ένα μαραθώνιο ψεμάτων προκειμένου να αποδείξει τις ανύπαρκτες κρατικές παροχές και την κρατική πρόνοια απέναντι στην 12χρονη και τα αδέρφια της. Αντίθετα, όλο αυτό το διάστημα το κορίτσι ουσιαστικά κάθε τόσο «ανακρινόταν» στην Ασφάλεια, χωρίς καμία πραγματική μέριμνα για το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικο παιδί που έχει υποστεί κακοποίηση. Οι συνθήκες αυτές συνιστούν και τρομοκράτηση και απόπειρα φίμωσης, όχι μόνο για το ίδιο το παιδί, αλλά και για κάθε άτομο, προεικονίζοντας τι μπορεί να συμβεί σε όποια και όποιον σπάσει τη σιωπή.

Η διαχείριση της συγκεκριμένης υπόθεσης, όπως και δεκάδων άλλων από το κράτος και την αστική δικαιοσύνη επιβεβαιώνει τον καταλυτικό ρόλο των θεσμών στην καλλιέργεια, την αναπαραγωγή και τη συγκάλυψη της πατριαρχικής βίας. Οι δολοφόνοι του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh έπεσαν στα μαλακά, καθώς οι δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να μετατρέψουν την κατηγορία σε ανθρωποκτονία, ενώ οι συνεργοί τους, μπάτσοι που περνούσαν χειροπέδες κλωτσώντας παράλληλα τον ημιθανή πλέον Ζακ αθωώθηκαν πλήρως. Ο παιδοβιαστής Λιγνάδης, τα θύματα του οποίου υπέστησαν εξευτελιστική μεταχείριση και εκφοβισμό μέσα στη δικαστική αίθουσα, αποφυλακίστηκε αμέσως μετά το πέρας της δίκης, ενώ κρίθηκε ένοχος. Οι βιαστές της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη απαλλάχθηκαν με βούλευμα που αμφισβητεί την εγκυρότητα της κατάθεσης του θύματος και στέκεται στο πλευρό των θυτών. Στην υπόθεση της Ε. που βρέθηκε έγκλειστη στο διαμέρισμα του μαστροπού μπάτσου Δ. Μπουγιούκου στην Ηλιούπολη και κατάφερε να δραπετεύσει, χάρη στο κουράγιο της και στην αλληλεγγύη μιας εργαζόμενης σε καφέ της περιοχής, που δεν έκλεισε τα μάτια, , οι θύτες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Λίγο καιρό πριν, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Χωριάτικο», αθωώθηκε μαζί με άλλα 19 μέλη της συμμορίας σωματέμπορων, μέσα στην οποία δρούσε και μπάτσος, αφού οι γυναίκες που κατήγγειλαν τους βασανιστές τους είχαν ήδη απελαθεί από τη χώρα και δεν μπόρεσαν να καταθέσουν. Οι μπάτσοι που βίασαν τη 19χρονη στο Α.Τ. Ομόνοιας κυκλοφορούν ελεύθεροι, παρότι έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον τους, ενώ από την πρώτη στιγμή προβάλλεται και πάλι στα ΜΜΕ ένα αφήγημα που ξεπλένει τους βιαστές και ενοχοποιεί την κοπέλα που βίωσε την κακοποίηση. Μόλις πριν μερικές ημέρες, ο γνωστός ηθοποιός Π. Φιλιππίδης και ενώ καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης για δύο απόπειρες βιασμού παραμένει ελεύθερος καθώς το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και μάλιστα έχει δώσει εντολή στο δικηγόρο του να μηνύει όποιον τον αποκαλεί βιαστή;

Δολοφόνοι, παιδοβιαστές, κατά συρροή βιαστές, μαφιόζοι & ναρκέμποροι χαίρουν της προστασίας της κυβέρνησης & της δικαιοσύνης. Οι μηχανισμοί της αστικής δικαιοσύνης, μιας «δικαιοσύνης» ταξικής και πατριαρχικής, που βρίσκεται εκεί για να διώκει & να φυλακίζει όσους & όσες αντιστέκονται στη κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, που καταδικάζει σε εγκλεισμό στα κελιά των φυλακών χιλιάδες φτωχούς και περιθωριοποιημένους, είναι κομμάτι ενός συστήματος που προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την πατριαρχική και εν γένει την εξουσιαστική βία, προστατεύοντας τους ισχυρούς και τα εγκλήματά τους, τρομοκρατώντας και ρίχνοντας στην πυρά του κανιβαλισμού όσες και όσους τολμούν να την αμφισβητήσουν.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά το ενιαίο μήνυμα που στέλνεται από το κράτος και τους μηχανισμούς του είναι απέναντι σε όσες σπάνε τη σιωπή και σε όσες επιχειρήσουν να τολμήσουν κάτι αντίστοιχο: εκδικητικό και τρομοκρατικό. Νομιμοποιείται η διαχείριση των μπάτσων σε κάθε περίπτωση, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της συγκάλυψης και δηλώνεται ξεκάθαρα πως οι βιαστές είναι στο απυρόβλητο και χαίρουν υψηλής προστασίας και καλούνται τα θύματα λίγο – πολύ να το βουλώσουν για να μη βρεθούν και μπλεγμένες! Η όξυνση των περιστατικών έμφυλης βίας είναι κομμάτι της επέλασης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και η αστική δικαιοσύνη, μαζί με τα Μ.Μ.Ε έχουν αναλάβει να κάνουν ξεκάθαρο αυτό το μήνυμα, μέσα από τη διαχείριση των υποθέσεων που αφορούν έμφυλη και σεξουαλική βία. Το «κύκλωμα» που βιάζει, κακοποιεί, διακινεί σε δίκτυα trafficking, συγκαλύπτει τα εγκλήματά του και απειλεί τα θύματα να σιωπήσουν, το ίδιο σύστημα που πνίγει ανθρώπους στα σύνορα, δεν είναι άλλο από το ίδιο το κράτος και τους μηχανισμούς του. Εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων, και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους μηχανισμούς. Γιατί η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Γιατί είναι οι ίδιοι οι κρατικοί φορείς που υπερφίαλα διατυμπανίζουν ότι νοιάζονται για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που καθημερινά αναπαράγουν την καταπίεσή τους.

Ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κυριάρχου συστήματος, όπως και σε κάθε μορφή εξουσίας είναι διαρκής και είναι μέρος του συνολικότερου αγώνα που δίνουμε ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την υποτίμηση της ζωής μας ως αναρχικές, ως αγωνιζόμενες και ως γυναίκες. Και σαν τέτοιος, δεν μπορεί να βασίζεται στην αλλαγή της στάσης από μεριάς των θεσμών της εξουσίας αλλά δίνεται στον δρόμο αντιιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, με αλληλεγγύη και μαχητική αντίσταση. Γι’ αυτό απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων. Αγωνιζόμαστε για να καταστρέψουμε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και να φωνάξουμε μαζί με τις αδερφές μας σε όλο τον κόσμο ότι καμία δολοφονία και καμία κακοποίηση δε θα μείνει αναπάντητη, ότι η συλλογική φωνή μας μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά και να ρίξει όλα τα τείχη. Να φωνάξουμε ότι καμία γυναίκα που αγωνίζεται δεν είναι μόνη και θα παλέψουμε όλες μαζί μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά και να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα. Μέχρι να φτιάξουμε έναν κόσμο που δε θα περισσεύει κανείς και καμιά μας.

ΚΡΑΤΟΣ-ΜΜΕ-ΜΠΑΤΣΟΙ- ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


Κάλεσμα σε πορεία αλληλεγγύης στη 12χρόνη|Παρασκευή 7/4 Υπ.  στις 18:00

Τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε τις διαρκείς εξελίξεις γύρω από την υπόθεση trafficking της 12χρονης στα Σεπόλια, τόσο σε μορφή ”αποκαλύψεων” σχετικά με τη διασύνδεση της με το κύκλωμα της Ηλιούπολης, μέσω της έμμεσης εμπλοκής και των δύο, αλλά και πληθώρας άλλων, στην υπόθεση της Greek Mafia, όσο και γύρω από τη συνεχόμενη παρενόχληση / εκφοβισμό του 12χρονου κοριτσιού και του κοντινού της περίγυρου, με κάθε μέσο και τρόπο.

Έχει να κάνει ίσως με την πιο άμεση έκφανση της διαχρονικής και διαιωνιζόμενης σχέσης κράτους-παρακράτους στο βωμό του κεφαλαίου και της αναπαραγωγής του. Πρόκειται για οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, δραστηριότητα που ξεκίνησε να αποτελεί δομικό κομμάτι της οικονομίας(ροής κεφαλαίου) στην Ελλάδα, από ’90, με τις βαλκανικές και ασιατικές μεταναστευτικές ροές, ενώ εκτινάχθηκε το 2004 προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση για πληρωτέο σεξ , λόγω των ολυμπιακών αγώνων. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα, δηλαδή, αφομοιώθηκε πλήρως από το ελληνικό κράτος όταν έγινε σαφής η αποδοτικότητά της σε επίπεδο κέρδους πατώντας φυσικά στην βαθιά πατριαρχική δόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Η αρχική δομή αφορούσε στην σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών που προέρχονταν από μεταναστευτικές ροές, ενώ στην πορεία, στα πλαίσια αναδιάρθρωσης του εν λόγω κεφαλαίου, εξαπλώθηκε μέσα από την έκδοση ανηλίκων και ντόπιων σωμάτων από τα πιο υποτιμημένα κοινωνικά/οικονομικά στρώματα.

Η υπόθεση της Greek Mafia αφορά ένα κύκλωμα προστασίας που περιλαμβάνει όλα τα ονόματα της εγχώριας μαφίας· μπάτσους, δικηγόρους, στρατηγούς και υψηλόβαθμα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. Το κύκλωμα αποκόμιζε, ή μάλλον αποκομίζει, τεράστια χρηματικά ποσά μέσω της προστασίας σε παράνομα καζίνο, λέσχες, οίκους ανοχής και νυχτερινών καταστημάτων καθώς και συγκάλυψη κυκλωμάτων trafficking και άλλων εγκληματικών ενεργειών στην Αθήνα. Βασικό πρόσωπο του κυκλώματος αποτελεί μία γυναίκα γνωστή ως ‘Μαρίνα’, διαχειρίστρια της πλατφόρμας μέσω της οποίας ο Μπουγιούκος (μαστροπός μπάτσος) εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη και ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής που ο Μίχος(μαστροπός Σεπόλια) εξέδιδε τη 12χρονη. Τα κοινά σημεία στη διαχείριση των δύο υποθέσεων δεν σταματούν εδώ. Και στις δυο περιπτώσεις στοχοποιήθηκε η μητέρα των κοριτσιών. Στην περίπτωση της Ηλιούπολης με την έντονη ενοχοποίησή της στην αίθουσα του δικαστηρίου για την ευθύνη που έχει ως μητέρα για την ανατροφή της κόρης της, και τις ελευθερίες που της έδινε αλλά και για την ευθύνη της μη καταγγελίας σε πρότερο χρόνο και στην περίπτωση των Σεπολίων φυλακίζοντας και την μητέρα της12χρονης (Χ.). Όλα αυτά, σε μία προσπάθεια μετατόπισης της ευθύνης, από τα μέλη του κυκλώματος, ώστε να είναι αργότερα πιο εύκολη η απεμπλοκή τους από τις υποθέσεις (ο Μπουγιούκος έχει ήδη αφεθεί).

Στην παραπάνω συνθήκη, εμφανίζονται νέες υποθέσεις, τεράστιας ομοιότητας με την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, που έρχονται να προστεθούν στο μεγάλο ψηφιδωτό της Greek Mafia και των κυκλωμάτων trafficking. Πριν λίγες εβδομάδες, έγινε γνωστό πως 14χρονο κορίτσι ήταν θύμα μαστροπών για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ οι φερόμενοι ως κύριοι υπαίτιοι ήταν συνδεδεμένοι και με την δομή φιλοξενίας της 14χρονης. Αντίστοιχα, το ίδιο περίπου διάστημα, ανακαλύφθηκε κύκλωμα trafficking, σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, με εμπλεκόμενες 15 γυναίκες.

Παράλληλα, βλέπουμε το εξόφθαλμο κρατικό ξέπλυμα των ”δικών” τους· είτε μέσα από την άρνηση επιπλέον κατάθεσης της 12χρονης, αίτηση η οποία κατατέθηκε από τις δικηγόρους της και απορρίφθηκε από τον ανακριτικό σύλλογο, είτε άρνησης του δικαστηρίου στο αίτημα να μην καταθέσει η μία επιζώσα από την υπόθεση της Ηλιούπολης και ως εκ τούτου η άμεση αθώωση του ενός από τους 3 βιαστές της συγκεκριμένης υπόθεσης, είτε μέσα από την άμεση δημοσιοποίηση των λεγομένων τους μετά από τις καταθέσεις και την ταυτόχρονη διατήρηση του απορρήτου των καταθέσεων των βιαστών /μαστροπών. Τυχαίο δεν είναι επίσης, ότι κατευθείαν μετά από την 2ηκατάθεση του Μίχου εμπλουτίστηκε το κατηγορητήριο της Χ..

Είναι φανερό πως μιλάμε για έναν ζωντανό οργανισμό με παρακλάδια σε κάθε πτυχή του ελληνικού παρακράτους, με πλάτες σε κάθε διοικητικό φορέα και κάθε οργανικό κομμάτι σύνθεσης του κράτους και συμμέτοχους κάθε λογής μικροαστό σκουπίδι της ελληνικής κοινωνίας. Προκειμένου λοιπόν, να συνεχιστεί η απρόκλητη δραστηριοποίηση του κυκλώματος αυτού, καθώς τα συμφέροντα είναι πολλά, είναι φανερό πως στόματα πρέπει να κλείσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τις διαρκείς επιθέσεις εκφοβισμού της 12χρονης και του κοντινού της περίγυρου. Συγκεκριμένα, 7 συνολικά περιστατικά εκφοβισμού που περιλαμβάνουν επιθέσεις με πέτρα στο σπίτι που διαμένει, παρακολουθήσεις και φωτογραφίες από αγνώστους, τραμπουκισμό από μπάτσους, έμμεσες απειλές των κοντινών της προσώπων , με αποκορύφωμα την τελευταία δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε στο σπίτι της θείας της, η οποία προκλήθηκε ακριβώς μετά την απορριπτέα αίτηση της 12χρονης για συμπληρωματική κατάθεση. Έμμεση επίθεση αποτελεί επίσης και η δημοσιοποίηση του τόπου κατοικίας της 12χρονης από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου προωθώντας τα παραπάνω περιστατικά εκφοβισμού καθώς και η συνολικότερη αμέλεια για την ψυχική αποκατάσταση του κοριτσιού και την οικονομική στήριξη της οικογένειάς της.

Μία ακόμη φορά που τα επιζώντα της πατριαρχικής βίας είναι αυτά που πρέπει να φοβούνται και να αγωνιούν για την επιβίωση τους, ώστε να μην διαταράξουν με την ύπαρξη και τα βιώματά τους τις ενορχηστρωμένες εμπορικές δραστηριότητες που παρελαύνουν στη χώρα, στις πλάτες μας.

Στεκόμαστε έμπρακτα το ένα δίπλα στο άλλο και δε σιωπούμε.

Όλοι/ες/α στην πορεία την Παρασκευή 7/4 στις 18:00 στο Υπουργείο Εργασίας.

αναρχικες/οι/α


ΟΛΕΣ κ ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση/πορεία που καλεί η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, υπ. Εργασίας, Σταδίου 29, Παρ. 7/4 στις 6μμ

Η εξέλιξη της υπόθεσης τράφικινγκ του Κολωνού, τα συνεχή περιστατικά εκφοβισμού του 12χρονου κοριτσιού, με αποκορύφωμα τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε πριν λίγες μέρες από άγνωστο με μαχαίρι στο σπίτι όπου διαμένει, έπειτα μάλιστα από την αποκάλυψη των στοιχείων διαμονής της από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής, δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών πως πρόκειται για ένα ενεργό κύκλωμα τράφικινγκ, το οποίο συνδέεται άμεσα και υποστηρίζεται από την κρατική και παρακρατική «Greek Mafia». Πρόκειται για ένα κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα, όπως όλα δείχνουν, ένα μεγάλο μέρος της κομματικής βάσης της ΝΔ στον Κολωνό (και όχι μόνο), αστυνομικοί διοικητές, δημοσιογράφοι και εκκλησιαστικοί παράγοντες και άλλοι «ευυπόληπτοι» πολίτες του εθνικού κορμού, του δόγματος Πατρίς- Θρησκεία- Οικογένεια.

Τη φύση της υπόθεσης αυτής ως άμεσα διαπλεκόμενης με τοπικά και μη δίκτυα εξουσίας και με τις παρακρατικές μαφίες, υπογραμμίζει η στάση των δικαστικών αρχών, που κρατούν προφυλακισμένη άδικα τη μητέρα της, ενώ παράλληλα, βιάζονται όπως- όπως να κλείσουν την υπόθεση, αρνούμενες πεισματικά μέχρι πρότινος να δεχθούν τις καταθέσεις της 12χρονης σχετικά με νέα ονόματα βιαστών, αλλά και η προκλητική στάση της ΕΛΑΣ, που διεξάγει πολύωρες ανακρίσεις του ανήλικου κοριτσιού, υπό συνθήκες αφόρητης πίεσης και εκφοβισμού, αντιμετωπίζοντάς την ουσιαστικά ως ένοχη. Τον περασμένο μήνα άλλωστε οι ίδιοι οι μπάτσοι της ΟΠΚΕ σταματούσαν για έλεγχο το αυτοκίνητο της ασφάλειας στο οποίο επέβαινε το κορίτσι μαζί με συγγενικά της πρόσωπα με προτεταμένα τα αυτόματα, μετά από μια ακόμη πολύωρη ανάκρισή της.

Η υπόθεση συνολικά, είναι αποδεικτική των πιο ακραίων και βίαιων απολήξεων του συμπλέγματος πατριαρχίας- καπιταλισμού, σε μια συγκυρία γενικευμένης κρίσης∙ μιας κρίσης που, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων, εντείνει τον κοινωνικό εκφασισμό, την ταξική και την έμφυλη βία. Ειδικότερα, όμως, έρχεται να καταδείξει κάτι ακόμα : την ευαλωτότητα και την ανάγκη κοινωνικής προστασίας των παιδιών, από ένα εγκληματικό σύστημα που καθημερινά τα εκμεταλλεύεται, τα βιάζει, τα καταδικάζει στη φτώχεια, τους στερεί και απαξιώνει βασικά αγαθά τους, όπως η δημόσια παιδεία και η υγεία. Ένα αδίστακτο σύστημα που ενώ δεν έχει στεγνώσει το αίμα των νεκρών νέων από το κρατικό- καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, ιδιωτικοποιεί παιδικά ογκολογικά νοσοκομεία.

Η υπόθεση υπεράσπισης της 12χρονης απέναντι στα κυκλώματα τράφικινγκ, τις (παρα)κρατικές μαφίες, τους βιαστές και το σύστημα που τους θρέφει, είναι υπόθεση όλων μας.Ο λαός, η εργατική τάξη και το φεμινιστικό κίνημα θα περάσουμε από πάνω τους!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΗ

Αλληλεγγύη σε αυτήν και την οικογένειά της

Άμεση απελευθέρωση της προφυλακισμένης μητέρας

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)


Όλοι-Όλες στη συγκέντρωση-διαδήλωση υπεράσπισης της 12χρονης
Να τσακίσουμε την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την γυναικεία ανισοτιμία

Το κύκλωμα μαστροπείας και παιδικής εκμετάλλευσης συνεχίζει τις απειλές προς το 12χρονο παιδί στον Κολωνό και την οικογένειά του. Τα κυκλώματα αυτά χαίρουν προστασίας από την εξαρτημένη άρχουσα τάξη και τον κρατικό μηχανισμό, με πλήθος ευυπόληπτων πολιτών να βρίσκονται στη λίστα των παιδοβιαστών και με τον αστικό «πολιτισμό» να παραμένει άθικτος, όσο σάπιος και άθλιος ήταν.

Η επίθεση με μαχαίρι απέναντι στο κορίτσι είναι επίθεση απέναντι στο σύνολο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, ωμή αποκρυστάλλωση του σαπίσματος του καπιταλιστικού συστήματος σε καιρούς κρίσης και της βάναυσης επίθεσης απέναντι στα παιδιά και στην νεολαία.

Να απαιτήσουμε την αποκάλυψη όλων των ονομάτων του κυκλώματος μαστροπείας, την ενοχή όλων των εμπλεκόμενων προσώπων, την άμεση προστασία και οικονομική υποστήριξη ολόκληρης της οικογένειας.

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά αναγκάζονται να δουλεύουν για να βοηθήσουν στην επιβίωση της οικογένειάς τους, σε έναν κόσμο όπου άδικα φυλακισμένες μητέρες δίνουν κουράγιο στα παιδιά τους στα επισκεπτήρια, σε έναν κόσμο όπου κακοποιημένα παιδιά – θύματα κυκλωμάτων trafficking κατηγορούν τον εαυτό τους, σημαδεύονται για πάντα και τελικά δέχονται απειλές κατά της ζωής τους.

Αυτή είναι η υπόθεση του Κολωνού. Μια υπόθεση κυκλώματος παιδοβιαστών που συγκαλύπτεται από την αστυνομία και τον κρατικό μηχανισμό αφήνοντας απροστάτευτη μια ολόκληρη οικογένεια, βορά στα καθάρματα των πλουσίων και στα τσιράκια τους.

Η υπόθεση του Κολωνού, σε γενικές γραμμές συμπυκνώνει την σήψη του συστήματος αλλά και σε ιδιαίτερα τρομακτική ένταση της κλιμάκωσης της γυναικείας ανισοτιμίας και συνεπακόλουθα της εκμετάλλευσης των παιδιών, πλάι σε άλλες περιπτώσεις βιασμών και γυναικοκτονιών.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και την νεολαία σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή στις 18:00 έξω από το Υπουργείο Εργασίας και σε διαδήλωση.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΟΥΣ, ΜΑΣΤΡΟΠΟΥΣ , ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ TRAFFICKING – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΚΑΤΩ Η ΔΙΠΛΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ – ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Πολιτικός Χώρος« Ηλέκτρα Αποστόλου»

Μοιραστείτε το άρθρο