“Στις γειτονιές μας δεν χωράνε ρατσιστές – αντιφασιστική συγκέντρωση στα Καμίνια Πειραιά, Σάββατο 8/4 στις 18.00

Αντιφασιστική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στα Καμίνια Πειραιά, το Σάββατο 8/4 στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, Δωδεκανήσου και Αγ. Ελευθερίου. Με σύνθημα “στις γειτονιές μας δεν χωράνε ρατσιστές”, συλλογικότητες καλούν στη συγκέντρωση, μετά την επίθεση που δέχτηκε μετανάστης μέσα στο ίδιο του το σπίτι, από 41χρονο επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος τον πέταξε πάνω σε μια γυάλινη πόρτα κα του χτύπησε το κεφάλι πάνω στα σπασμένα γυαλιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ακολουθεί το κάλεσμα στην αντιφασιστική συγκέντρωση

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ

Την Τρίτη 21/3 στα Καμίνια του Πειραιά ένας 41χρονος, γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, επιτέθηκε σε μετανάστη μέσα στο ίδιο του το σπίτι τραυματίζοντας τον σοβαρά καθώς τον πέταξε πάνω στη γυάλινη πόρτα της εισόδου και του χτύπησε το κεφάλι πάνω στα σπασμένα γυαλιά. Προηγουμένως του είχε κλέψει το κινητό του τηλέφωνο και τον είχε βρίσει ρατσιστικά. Ο λόγος, σύμφωνα με τα media, είναι «προσωπικές διαφορές» του έλληνα αφεντικού με τους ομοεθνείς συγκατοίκους του μετανάστη που χτυπήθηκε, οι οποίοι απουσίαζαν.

Ο ρατσισμός υποτιμά την εργασία και τη ζωή των μεταναστ(ρι)ών καθημερινά στα εργασιακά κάτεργα των ντόπιων μικρών και μεγάλων αφεντικών. Απέναντι στο πολυεθνικό προλεταριάτο μπάτσοι, λιμενικοί και φασίστες κλέβουν, βασανίζουν και δολοφονούν. Το ελληνικό κράτος, που ενίοτε βλέπουμε να κινείται «αντιρατσιστικά», σκοτώνει καθημερινά μετανάστριες στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ τους αρνείται μέχρι και τα βασικά.

Είμαστε σε πόλεμο με κάθε φασίστα ρατσιστή, με κάθε αφεντικό και οφείλουμε να κόψουμε από τη ρίζα τα χέρια που απλώνονται πάνω στην τάξη μας. Μαζί με τις αόρατες και τους περιθωριοποιημένους αγωνιζόμαστε για την κοινή μας ανατίμηση, μέχρι την ολική καταστροφή του κράτους, του κεφαλαίου και κάθε είδους διαχωρισμού.

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Σημείο ★ Μηδέν

Μοιραστείτε το άρθρο