Παρέμβαση ενάντια στον πλειστηριασμό του σπιτιού 82χρονης στη Θεσσαλονίκη

Με έξωση απειλείται μια 82χρονη που ζει με μια σύνταξη των 600 ευρώ μαζί με την καρκινοπαθή κόρη της και τον άνεργο εγγονό της, στη Βασιλίσσης Όλγας στη Θεσσαλονίκη, καθώς στις 21 Απριλίου το σπίτι τους βγαίνει σε πλειστηριασμό.

φωτογραφίες Ανθή Κ.

Αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι μαζί με συλλογικότητες ενάντια στους πλειστηριασμούς και στην αρπακτική πρακτική των fund, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρίας διαχείρισης απαιτήσεων που όπως αναφέρουν, είναι η επισπεύδουσα.

Στο κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση σημειώνεται ότι “στο συγκεκριμένο διαμέρισμα των 95τ.μ., κατασκευής 1957, κατοικούν πέραν της ιδιοκτήτριας και η καρκινοπαθής (και εξ αυτού μη δυνάμενη να εργαστεί) κόρη της καθώς και επίσης άνεργος 22χρονος εγγονός της, όλοι μαζί με μια σύνταξη των 600 ευρώ. Το γνωστό για τις ανθρωποφαγικές διαθέσεις του fund “doValue” επιδιώκει σήμερα ν’ αρπάξει το σπίτι αυτής της οικογένειας για κάποια προ 15ετίας δάνεια των 45.000 ευρώ περίπου που με την αδυναμία να εξυπηρετηθούν λόγω των ασθενειών και της ανεργίας καθώς και τα ατέλειωτα πανωτόκια, έχουν φτάσει σήμερα σε ένα χρέος που κατά τους δανειστές αγγίζει τα 130.000 ευρώ. Για όλους εμάς όμως τους ανθρώπους του μόχθου, το δικαίωμα στη στέγη είναι αδιαπραγμάτευτο. Ξέρουμε ταυτόχρονα ότι μόνο με την αλληλεγγύη και τη συλλογική αντίσταση μπορούμε τα σπίτια μας να σώσουμε”.

Οι συγκεντρωμένες και συγκεντρωμένοι απαίτησαν να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης λαϊκής κατοικίας και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις, να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα, να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες-κράτος-ΔΕΚΟ, να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες-funds-κοράκια της αγοράς

Ακολουθούν τα καλέσματα στη σημερινή κινητοποίηση

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ 82ΧΡΟΝΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΑ ΣΤΗ Β. ΟΛΓΑΣ!!! ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΗ 1.30Μ.Μ., ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ “DOVALUE” (ΛΕΟΝΤΟΣ ΣΟΦΟΥ 18) ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ Η ”ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Σε μέρες δύσκολες για την κοινωνική πλειοψηφία τα αρπακτικά των funds και των τραπεζών έρχονται να κάνουν όλο και πιο έντονη την παρουσία, πιο φανερές τις διαθέσεις τους. Με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς και αποφασιστικότητα προωθούν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, αναθαρρημένα από την πρόσφατη “κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους” απόφαση του Αρείου Πάγου και έχοντας το πράσινο φως από την κυβέρνηση της ΝΔ που συμπληρώνει το νομικό οπλοστάσιο για την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο όρος «δικαίωμα στη στέγη» στερείται νοήματος για τους χρυσοπληρωμένους CEO των Funds και των τραπεζών, όπως και για τα “δουλικά” τους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές που αναλαμβάνουν την βρώμικη δουλειά των πλειστηριασμών και των εξώσεων. Μπροστά στον “υπέρτατο στόχο” της αύξησης των κερδών για τους καπιταλιστές, δεν τους σταματούν ούτε περιπτώσεις οικογενειών με αποδεδειγμένη αδυναμία καταβολής των υπέρογκων δόσεων που ζητούν, ούτε υπέργηρων οφειλετών ούτε τα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Όλα αυτά μαζί άλλωστε συμβαίνουν στην περίπτωση του πλειστηριασμού της μοναδικής κατοικίας γυναίκας 82 ετών στην οδό Βασ. Όλγας, στην Θεσσαλονίκη, που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 21 του Απρίλη. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα των 95τ.μ., κατασκευής 1957, κατοικούν πέραν της ιδιοκτήτριας και η καρκινοπαθής (και εξ αυτού μη δυνάμενη να εργαστεί) κόρη της καθώς και επίσης άνεργος 22χρονος εγγονός της, όλοι μαζί με μια σύνταξη των 600 ευρώ. Το γνωστό για τις ανθρωποφαγικές διαθέσεις του fund “doValue” επιδιώκει σήμερα ν’ αρπάξει το σπίτι αυτής της οικογένειας για κάποια προ 15ετίας δάνεια των 45.000 ευρώ περίπου που με την αδυναμία να εξυπηρετηθούν λόγω των ασθενειών και της ανεργίας καθώς και τα ατέλειωτα πανωτόκια, έχουν φτάσει σήμερα σε ένα χρέος που κατά τους δανειστές αγγίζει τα 130.000 ευρώ.

Για όλους εμάς όμως τους ανθρώπους του μόχθου, το δικαίωμα στη στέγη είναι αδιαπραγμάτευτο. Ξέρουμε ταυτόχρονα ότι μόνο με την αλληλεγγύη και τη συλλογική αντίσταση μπορούμε τα σπίτια μας να σώσουμε.

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κοινωνικό έγκλημα των πλειστηριασμών και αλληλεγγύης στην οικογένεια, την Πέμπτη 6 Απρίλη, στη 1.30μ.μ., στα γραφεία της “doValue” (Λέοντος Σοφού 18). Απαιτούμε:

– Να ακυρωθεί τώρα ο πλειστηριασμός του συγκεκριμένου σπιτιού και να διαγραφεί το μεγαλύτερος μέρος του χρέους (πανωτόκια), με διακανονισμό αποπληρωμής του υπολοίπου με βάση τις δυνατότητες των οφειλετών

– ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ! Να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες-funds-κοράκια της αγοράς

– Να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης λαϊκής κατοικίας και να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα

– Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες-κράτος-ΔΕΚΟ

Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια funds – τραπεζίτη!

Σωματείο Συνταξιούχων “Η Συσπείρωση”

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ

«Κανονικότητα» θέλουν να κάνουν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών τα αρπαχτικά των τραπεζών και των funds, με το δικαίωμα στην κατοικία να καταργείται ακόμα και για οικογένειες με προβλήματα υγείας και μηδενικά εισοδήματα. Στη Νεάπολη ζευγάρι συνταξιούχων απειλείται να βρεθεί στο δρόμο, καθώς η μοναδική κατοικία του ήταν στο πρόγραμμα πλειστηριασμών για την Τετάρτη 15/3/23. Το δάνειο της οικογένειας το διαχειρίζεται πλέον η εταιρία DoValue, καθώς οι κόποι μιας ζωής χιλιάδων ανθρώπων γίνονται «χρηματοπιστωτικό προϊόν» ενός κανιβαλικού συστήματος που χρεοκοπεί και το ίδιο, όπως φανέρωσε η νέα κρίση στις ΗΠΑ με την Silicon Valley Bank. Τα παράσιτα των fund τρέφονται από τις χρεοκοπημένες τράπεζες, που και στην Ελλάδα έχουν χρηματοδοτηθεί επανειλημμένα μετά το 2011 με τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις. Τα χρήματα αυτά τα χρεώνεται ο λαός και κάθε οικογένεια, όπως αυτή στη Νεάπολη που κινδυνεύει να ξεσπιτωθεί.

Οι CEO και οι γραβατωμένοι «δολοφόνοι» έχουν  το πράσινο φως από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και το νομικό οπλοστάσιο που συμπλήρωσε αυτό που της είχε παραδώσει και  η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (κατάργηση ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας, θέσπιση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ιδιώνυμο αδίκημα η αντίσταση τους πλειστηριασμούς, παράδοση στα funds των κόκκινων δανείων, ακαταδίωκτο των τραπεζιτών). Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την αρπαγή των λαϊκών κατοικιών και την αντιλαϊκή πολιτική είναι ένα ισχυρό κίνημα. Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με την δράση του εδώ και 7 χρόνια έχει καταφέρει να ανασχέσει την επιβολή των ανεξέλεγκτων αρπακτικών. Για 3 χρόνια είχε καθυστερήσει την λειτουργία των πλειστηριασμών, όταν γίνονταν σε αίθουσες των Ειρηνοδικείων, αντέδρασε στην εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε συμβολαιογραφικά γραφεία και πλέον προσπαθεί να σταθεί στο πλάι των ανθρώπων που απειλούνται με κατάσχεση ή έξωση, μαζί με τοπικές-δημοτικές κινήσεις και άλλες συλλογικότητες αγώνα, οργανώσεις.

Δεκάδες μέλη συλλογικοτήτων βρέθηκαν και την Τρίτη 14/3 στην είσοδο της DoValue στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με τη συνταξιούχο που απειλείται με κατάσχεση. Με την παρέμβαση του κινήματος η οικογένεια κατάφερε να πάρει αναστολή, δρομολογώντας μια ευνοϊκή ρύθμιση. Ο πλειστηριασμός της μοναδικής κατοικίας της οικογένειας δεν έγινε. Ο δρόμος του αγώνα και της αλληλεγγύης είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την λαϊκή κατοικία. ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

Καλούμε κάθε άνθρωπο που κινδυνεύει με πλειστηριασμό και κατάσχεση της κατοικίας του ή έξωση να αγωνιστεί μαζί με τις Συλλογικότητες αγώνα, να εμποδίσουμε συντονισμένα  την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Μαζί με σωματεία, κινήσεις γειτονιάς, δημοτικά σχήματα, με κάθε συλλογικότητα που παλεύει για να σπάσει τον ατομικό δρόμο. Με συνολικό αγώνα που θα διεκδικήσει την ανατροπή της βαρβαρότητας:

Να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της πρώτης λαϊκής κατοικίας και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις

Να καταργηθεί όλο το νομοθετικό πλαίσιο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 ως σήμερα

Να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες-κράτος-ΔΕΚΟ

Να μην περάσει κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας σε τράπεζες-funds-κοράκια της αγοράς

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

 

Μοιραστείτε το άρθρο