Άγριος ξυλοδαρμός νεαρού από αστυνομικούς με πολιτικά όπως δήλωσαν οι ίδιοι, την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και άγριας βίας σε βάρος πολιτών αυξάνονται διαρκώς. Ένα σοκαριστικό γεγονός δημοσιεύει η σελίδα Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, με τον άγριο ξυλοδαρμό 17χρονου από δύο άντρες με πολιτικά, οι οποίοι δήλωσαν αστυνομικοί χωρίς να δείξουν κανένα αναγνωριστικό στοιχείο της ιδιότητάς τους και χωρίς να προσάψουν την οποιαδήποτε κατηγορία στους δύο νεαρούς τους οποίους κυνήγησαν και τελικά ξυλοκόπησαν τον έναν από αυτούς. Είναι φανερό ότι οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί χαίρουν της στήριξης και της ασυλίας της κυβέρνησης και του κράτους, λειτουργώντας με απόλυτη ασυδοσία. Παρακάτω το περισταστικό όπως δημοσιεύθηκε:

[!! Η ανάρτηση περιλαμβάνει εικόνες βίας]
Μια σοβαρή καταγγελία αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στη Θεσσαλονίκη έλαβε η σελίδα μας την Κυριακή. Τη δημοσιοποιούμε σήμερα για να ξεκινήσει η έρευνα για το περιστατικό.
“Καλησπέρα, μόλις έδειραν τον αδερφό μου δυο αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά έξω από την στάση Άγιος Πολύκαρπος στη Μοναστηρίου. 9μιση η ώρα το βράδυ έγινε. Πριν γίνει αυτό το περιστατικό, τους είχαν κάνει έλεγχο κανονικά δύο Ζηταδες που έδειξαν κανονικά ταυτότητα, δεν είχαν τίποτα πάνω τους εννοείται και τους είπαν συγγνώμη για την ενόχληση καλά να περάσετε.
Και μετά από 5 λεπτά άρχισαν να τους κυνηγάνε αυτοί δύο ντυμένοι πολιτικά λέγοντας ότι είναι αστυνομία. Πιάνουν τον αδερφό μου από το χέρι, του το γυρνάνε και αρχίζουν να τον χτυπούν. Ο φίλος του που ξέφυγε φώναζε από την απέναντι πλευρά να δείξουν ταυτότητα. Μετά ζήτησε ο αδερφός μου να δει ταυτότητα από την στιγμή που έκαναν σωματικό έλεγχο αλλά αυτοί δεν έδειξαν ποτέ και αρχισαν να τον χτυπάνε και να τον κλωτσάνε στην κοιλια, στα χέρια, στο κεφάλι με χέρια πόδια και με γκλοπ με αποτέλεσμα να τους ανοίξουν το κεφάλι να τους σπάσουν τα δόντια και το σαγόνι και πολύ πιθανόν τα χέρια και τα πόδια. Τον άφησαν εκεί πέρα αιμόφυρτο και έφυγαν και να σημειώσω ότι ο αδερφός μου είναι 17 χρονών και δεν είχε τίποτα πάνω του, απλά περίμενε το λεωφορείο με τον φίλο του να πάμε για μια μπύρα στο [όνομα μαγαζιού]. Επίσης το ΕΚΑΒ έκανε 45 λεπτά να φέρει ασθενοφόρο λέγοντας ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ενώ μιλούσαν με ύφος. Ο αδερφός μου σπουδάζει σε κολέγιο στην Αγγλία, 1ο ετος και ήρθε για 2 βδομάδες να περάσει το Πάσχα μαζί μας. Του έσπασαν το κινητό και έκανε τρία ράμματα στο κεφάλι.”
Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι την Κυριακή το βράδυ, λίγο πιο πέρα γινόταν η μεγάλη συναυλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού…
Τι έχει να πει η ελληνική αστυνομία για το συμβάν άραγε;
*Ο νεαρός γύρισε σπίτι του αφού νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, ζαλίζεται κι είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Οι αστυνομικοί υπέβαλλαν μήνυση για σωματική βλάβη & αντίσταση κατά της αρχής, κατηγορίες που αρνείται ο 17χρονος. Η οικογένειά του προχωρά κι αυτή σε μηνύσεις.
Μοιραστείτε το άρθρο