Να γκρεμίσουμε τον φράχτη του μίσους και την κυβέρνηση Ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες

Καθώς η οργή για το έγκλημα στα Τέμπη όχι μόνο δεν κοπάζει αλλά απλώνεται, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας “παίζει ανοιχτά το χαρτί” του ρατσισμού βγάζοντας ξανά στο προσκήνιο την ακροδεξιά της ατζέντα μήπως και σωθεί από την εκλογική συντριβή που βλέπει να έρχεται.

Η απάνθρωπη εικόνα του Κ. Μητσοτάκη να περπατάει δίπλα στον φράχτη στον Έβρο προκαλεί αποτροπιασμό. Ξοδεύουν εκατομμύρια για αυτόματα συστήματα επιτήρησης για τον φράχτη αυτοί που άφησαν τον σιδηρόδρομο χωρίς τηλεδιοίκηση. Προσλαμβάνουν κι άλλους συνοριοφύλακες αυτοί που άφησαν χιλιάδες ανθρώπους να πεθάνουν στην πανδημία επειδή δεν προσλάμβαναν γιατρούς.

Άλλα 35 χιλιόμετρα φράχτη θέλουν να φτιάξουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με κόστος σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ και να δώσουν κι άλλο χρήμα στους “εθνικούς εργολάβους”. Δε θα αφήσουμε τη Νέα Δημοκρατία που αγκαλιάζει τους φασίστες -από “τα ορφανά” της Χρυσής Αυγής μέχρι τη Μελόνι- να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με τον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που “υπόσχεται” πως θα αφήσει τον φράχτη στη θέση του, στηρίζει την πολιτική της ΕΕ για τη ρατσιστική «Ευρώπη-φρούριο», ενώ δεν βάζει θέμα για κατάργηση της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που είχε υπογράψει.

Η πάλη για να γκρεμιστούν οι φράχτες, για να μη σκοτώνονται τα θύματα των πολέμων και της φτώχειας, ενάντια στον κυβερνητικό ρατσισμό, αποτελεί ελάχιστο δημοκρατικό και ανθρωπιστικό χρέος για κάθε άνθρωπο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το λέει καθαρά: Γκρεμίστε τον φράχτη – Σύνορα ανοικτά για την προσφυγιά! 

Μοιραστείτε το άρθρο