Δίκη των 10 διωκόμενων αντιφασιστών από Αγρίνιο και Μεσολόγγι, Δευτέρα 3/4 στις 9:00 στα δικαστήρια Μεσολογγίου

Μετά από μία ακόμη αναβολή στις 6 Μαρτίου 2023, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Μεσολογγίου, αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των δέκα αντιφασιστών από Αγρίνιο και Μεσολόγγι που συνελήφθησαν στις 18/09/2018 στο Αγρίνιο μετά από την αντιφασιστική πορεία μνήμης και αντίστασης για τη συμπλήρωση των έξι χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα Τάγματα Εφόδου της νεοναζιστικής οργάνωσης χρυσής αυγής. Να σημειώσουμε πως οι δύο ανήλικοι τότε συλληφθέντες δικάζονται σε ξεχωριστό δικαστήριο το οποίο επίσης εκκρεμεί λόγω αναβολών και καθίστανται ακόμη όμηροι και των περιοριστικών όρων.

Η μαζική πορεία εκείνη της ημέρας αντιμετωπίστηκε με αναβαθμισμένη και λυσσαλέα επίθεση από την πλευρά της αστυνομίας. Μια επίθεση η οποία εντεινόταν καθώς το σώμα της πορείας προσπαθώντας να ανασυγκροτηθεί επέστρεφε προς την κεντρική πλατεία της πόλης. Αποτέλεσμα της δολοφονικής δράσης των ένστολων καθαρμάτων ήταν ο τραυματισμός της 19χρονης τότε κοπέλας. Κι όπως έχει μετατρέψει το κράτος σε φυσικό κι επόμενο, αντί να διώκονται οι ασύδοτοι δολοφόνοι και βασανιστές της αστυνομίας και οι εντολοδόχοι τους, για την επιχείρηση σε μια πλατεία κατάμεστη από ανθρώπους όλων των ηλικιών, από γονείς με μωρά και μικρά παιδιά, μαθητές/-τριες, μέχρι ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, σύρονται στα δικαστήρια οι αγωνιστές. Η βιομηχανία διώξεων από μπάτσους και εισαγγελείς, εκτός από την απόπειρα ηθικής και οικονομικής εξόντωσης των αγωνιζομένων κομματιών της κοινωνίας, στοχεύει στο να αποδυναμώσει την παρουσία μας στο δρόμο. Απάντηση μας είναι η συνέχιση και η ενίσχυση των τοπικών αντιφασιστικών αγώνων.

Με τη λεηλασία του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της υγείας και της εκπαίδευσης, με αναδιαρθρώσεις, ιδιωτικοποιήσεις, με την απαξίωση και υποβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, με τα αδηφάγα σχέδια επιπλέον καταστροφής της φύσης, για δήθεν αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με την επιπλέον επίθεση στους/στις εργαζόμενους/ες, στις μετανάστριες και τους μετανάστες, στους κρατούμενους και τις κρατούμενες μέσω του νέου σωφρονιστικού κώδικα, με τη συνεχιζόμενη επίθεση στις δομές του αγώνα και ταυτόχρονα με την αναβάθμιση αστυνομίας, δικαστικών και στρατού το μήνυμα είναι σαφές: Ας διαλυθεί η κοινωνία, αρκεί να υπάρχει ένας μπάτσος να δείρει, ένας δικαστικός να επιβάλλει ποινές και ένας στρατηγός να στείλει κόσμο να σκοτωθεί.

Μόνο οι αγώνες των από τα κάτω, αγώνες για ζωή και ελευθερία, μπορούν να σταθούν εμπόδιο στις επιδιώξεις κράτους και κεφαλαίου. Κόντρα, λοιπόν, στη γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας, ενάντια στη θανατοπολιτική κράτους και κεφαλαίου , να σπάσουμε τους κλοιούς της απομόνωσης διατηρώντας ανοιχτό τον ορίζοντα της γενίκευσης της ανατρεπτικής δράσης και της κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους δέκα διωκόμενους αντιφασίστες από Αγρίνιο και Μεσολόγγι

ΔΙΚΗ: 3 Απριλίου 2023 , ώρα 09:00 π.μ. Μεσολόγγι

Κατάληψη Apertus

Μοιραστείτε το άρθρο