Παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Μπαρμπάτση “Λυκοχαβιά και άλλες ιστορίες”, Πέμπτη 30/3 στις 19:30, χώρος πολιτισμού Ένεκεν (Προξένου Κορομηλά 32)

Η Λέσχη Αναιρέσεις στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπαρμπάτση “Λυκοχαβιά και άλλες ιστορίες”, στις 30 Μαρτίου στον χώρο πολιτισμού Ένεκεν (ώρα 19:30, Προξένου Κορομηλά 32).

Η “Λυκοχαβιά και άλλες ιστορίες” είναι το πρώτο βιβλίο του Κώστα Μπαρμπάτση, μια συλλογή έξι διηγημάτων που κυκλοφόρησε το 2022 και βρήκε αμέσως την αποδοχή των αναγνωστών. Τα διηγήματα τοποθετούνται χρονικά στην Κατοχή, τον Εμφύλιο και την δεκαετία της μετανάστευσης. Οι ιστορίες του βιβλίου εξελίσσονται στην επαρχία Ξηρόμερου του νομού Αιτωλοακαρνανίας, περιοχή από όπου κατάγεται και ο συγγραφέας.
Η συγγραφική απόπειρα του Κ. Μπαρμπάτση είναι το ίζημα που προκύπτει από αυτή ακριβώς την καταγωγή, η μυθοπλαστική μεταγραφή αφηγήσεων συντοπιτών, αναμνήσεων συγγενικών προσώπων, μουσικών ήχων της υπαίθρου και των σκληρών «τοπίων» των ανθρώπινων παθών και απωλειών. «…Πέρα από την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, στην απώλεια της ελευθερίας, του γενέθλιου τόπου, συντρόφων, αγαπημένων ζώων, αλλά και στην απώλεια της λογικής”, όπως αναφέρει και ο συγγραφέας σε συνέντευξη του (500 λέξεις με τον Κώστα Μπαρμπάτση, εφημερίδα Καθημερινή).
Ο Μπαρμπάτσης διηγείται με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα της γλώσσας ανθρώπων με τους οποίους έχει βιωματική σχέση, ιστορίες από μια σκληρή εποχή, όπου η φυγή έμοιαζε ως η μόνη διέξοδος, ιστορίες που αναζητούσαν το δρόμο να γίνουν ξανά αντικείμενο συγκίνησης σε άλλους τόπους και καινούργιους χρόνους.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Θωμάς Κοροβίνης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Κώστας Παλούκης
Ο Κώστας Μπαρμπάτσης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε εφαρμοσμένη πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στην πληροφορική. Έχει διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ από το 2004 εργάζεται ως εκπαιδευτικός πληροφορικής στη δημόσια εκπαίδευση. Διήγημά του έχει δημοσιευτεί στο συλλογικό έργο “Και αν τα κτήρια μιλούσαν”.
Λέσχη Αναιρέσεων 
Μοιραστείτε το άρθρο