Συγκέντρωση ενάντια στις εξορύξεις στη ΒΑ Χαλκιδική την Κυριακή στη Μ. Παναγία – Κάλεσμα για συμπαράσταση σε αγωνιστ(ρι)ες τη Δευτέρα στο δικαστήριο Πολυγύρου

Κάλεσμα για συμπαράσταση σε αγωνιστ(ρι)ες ενάντια στην εξορυκτική δραστηριότητα και στα μεταλλεία χρυσού-χαλκού στη Βορειονατολική Χαλκιδική, τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στο δικαστήριο Πολυγύρου, απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας. Όπως αναφέρεται στο αντίστοιχο κάλεσμα, «πρόκειται για γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο δάσος της Τσικάρας κατά το δίμηνο Απρίλης – Μάης του 2017 και που είχαν οδηγήσει στη ματαίωση του δειγματοληπτικού γεωτρητικού προγράμματος της Eldorado. Κατήγορος αυτή τη φορά δεν είναι η εισαγγελία Πολυγύρου ή η Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά η ίδια η εταιρεία, που θα παραστεί και ως πολιτική αγωγή, επικαλούμενη και διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη». Με σύνθημα «Η καταστολή δεν μας φοβίζει. Μας εξοργίζει. Καμία δίωξη στους συναγωνιστές» η επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας καταλήγει στο κάλεσμά της «Η Eldorado πρέπει να φύγει και να μην έρθει άλλη. ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ»

http://epitropiagonapanagias.blogspot.com/2023/03/2.html

Μια μέρα νωρίτερα, την Κυριακή 26 Μαρτίου στις 11.00, στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας, κάτοικοι της Χαλκιδικής και αλληλέγγυες,-οι θα δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί ενάντια στην εξορυκτική δραστηριότητα.

Τη συγκέντρωση διοργανώνει η συνέλευση κατοίκων δήμου Αριστοτέλη ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική, που σημειώνει στο κάλεσμα ότι “η Eldorado Gold ετοιμάζεται να ξαναξεκινήσει την κατασκευή του μεταλλείου των Σκουριών. Και εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ και ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Οι Σκουριές είναι μια προδιαγεγραμμένη καταστροφή και εμείς δεν θα περιμένουμε την τραγωδία να συμβεί”.  Καλέσματα για τη συγκέντρωση απευθύνουν επιτροπές αγώνα και άλλες συλλογικότητες και κοινωνικοί φορείς από τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές. Προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στα Φανάρια Ιερισσού.

Μοιραστείτε το άρθρο