Πορεία για το έγκλημα στα Τέμπη και τη συνολική επίθεση στην κοινωνία και την εκπαίδευση, Πέμπτη 23/3 στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Δεν είναι ατύχημα, είναι κρατική δολοφονία.

Αψηφώντας την προσπάθεια του κράτους να σιγήσει τις χιλιάδες φωνές που καθημερινά ακούγονται στους δρόμους για το έγκλημα στα Τέμπη, καλούμε σε πορεία την Πέμπτη 23/3 και ώρα 12:00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Ζητάμε να πλαισιώσουν το κάλεσμά μας όλοι οι φορείς, οργανώσεις, σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οποιαδήποτε ατομικότητα έχει την ανάγκη να βγει στον δρόμο για να διαμαρτυρηθεί.

Το κράτος ακολουθεί τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης, καταπατώντας κεκτημένα δημόσια αγαθά όπως αυτό της υγείας, της συγκοινωνίας, του νερού και της ενέργειας. Το πιο πρόσφατο συνταρακτικό γεγονός που ανέδειξε τα συμπτώματα αυτών των πολιτικών πρακτικών ήρθε στις 28/02 με το έγκλημα-κρατική δολοφονία στα Τέμπη. Νεκροί προστίθενται σε νεκρούς άλλων κρατικών δολοφονιών, όπως δεκάδες χιλιάδες θύματα του αποδυναμωμένου, δημόσιου νοσοκομειακού συστήματος, πρόσφυγες και μετανάστριες που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον αλλά δεν το βρήκαν ποτέ,ακόμη και οι δολοφονίες των Ρομά Νίκου Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη και πολλών ακόμα ατόμων. Η λίστα είναι μεγάλη και κανείς δεν παίρνει την ευθύνη, γεγονός που συμβαίνει χρόνια τώρα κι εμείς δεν θα σιωπήσουμε. Από το διεφθαρμένο αυτό σύστημα δεν περιμένουμε καμία δικαιοσύνη. Έχει δείξει το πολύμορφο πρόσωπό του, αφού συνεχώς ξεπλένει, αφήνοντας ελεύθερους (παιδο) βιαστές και συγκαλύπτοντας κυκλώματα trafficking, χρησιμοποιώντας καταστολή και αστυνομική βια στο έπακρο.

Μέσα σε όλα αυτά κάνει ακόμα πιο έντονη την στάση του απέναντι στην παιδεία ενώ η πρόθεσή του για την ιδιωτικοποίηση της είναι εμφανής. Φαίνεται πως σύντομα η δημόσια παιδεία θα αποτελεί παρελθόν, πράγμα που επιβεβαιώνεται από το Προεδρικό Διάταγμα 85, άρθρο 99 του νόμου 4957/2022 και την χρήση του νόμου 4777/2021. Ταυτόχρονα, με το άρθρο 7 του ΠΔ 85 παραχωρείται παιδαγωγική κατάρτιση στις ιδιωτικές σχολές εξισώνοντας τα ιδιωτικά με τα δημόσια πανεπιστήμια και επομένως στρέφοντας πολλά άτομα προς την ιδιωτική εκπαίδευση. Με λίγα λόγια, ανάμεσα σε άλλα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεκάθαρα καταστρέφεται και το δικαίωμα της δωρεάν και δημόσιας παιδείας κάτι που είχε ξεκινήσει καιρό τώρα.

Επιλέγουμε να αντισταθούμε σε όποια ιδιωτικοποίηση και σε ένα προδιαγεγραμμένο μέλλον συλλογικά, με αλληλεγγύη.Ενάντια στην γενικότερη επίθεση απέναντι μας.Ενάντια σε ό,τι υποβαθμίζει τις ζωές μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ

ΦΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


Σε συνέχιση των μαζικών κινητοποιήσεων, των απεργιών και των καταλήψεων του προηγούμενου διαστήματος, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν ξανά Γενικές Συνελεύσεις και βγαίνουν για άλλη μια βδομάδα στους δρόμους! Την Πέμπτη 23/3, στις 12:00 συγκεντρωνόμαστε στο Άγαλμα Βενιζέλου με ταυτόχρονες αναστολές μαθημάτων και διαδηλώνουμε για:

-Να αποδοθούν οι ευθύνες του κρατικού εγκλήματος για τα Τέμπη – όχι στις ιδιωτικοποιήσεις στα βασικά αγαθά: Μεταφορές, υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό!
-Να μη διανοηθούν να αναθεωρήσουν το άρθρο 16 – Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!
-Να έχουμε λόγο πάνω στις σπουδές και στο μέλλον μας – Κάτω τα χέρια από το Άσυλο και τους Φοιτητικούς Συλλόγους, ούτε σκέψη για συγκρότηση Συμβουλίων Διοίκησης!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΧΗΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ


Κάλεσμα στην φοιτητική πορεία ενάντια στην υποτίμηση των ζώων μας, Πέμπτη 23/3,12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στηρίζουμε το μπλόκ του συλλόγου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ που έχει πάρει αγωνιστική απόφαση με ανοιχτό πλαίσιο.

Σε μια κοινωνία που οι ζωές μας υποβαθμίζοται και το κέρδος μπαίνει σε πρώτη μοίρα. Από τα ανεπάληλα εργατικά ατυχήματα, του νεκρούς της τάξης μας, τους χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας ως την δολοφονική έκφανση του κράτους και του κεφαλαίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Από τις εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο που αφθόρμητα βγήκαν στους δρόμους, να προχωρήσουμε στον συνειδητό αγώνα για μια ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Κόντρα στις αυταπάτες του κοινωνικού κράτους και σε αυτούς που επικαλούνται(το εθνικό πένθος), εμείς συντασσώμαστε με τον ταξικό πόλεμο.

ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Άλλη μια φορά οι βασικές κοινωνικές υποδομές υπολειτουργούν, καταργούνται και ιδιωτικοποιούνται.
Από την μια οι εργαζόμενοι των τρένων φωνάζουν χρόνια για την υπολειτουργία και την υποστελέχωση αυτών και από την άλλη το κράτος τους αγνοεί. Προφανώς και δε μιλάμε για ατύχημα, αλλά για άλλη μια κρατική και καπιταλιστική δολοφονία.
Στεκόμαστε απέναντι τους, γιατί ξέρουμε ότι αυτοί φέρουν την ευθύνη

Να μη συνηθίσουμε τον θάνατο.

Να διεκδικήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στην θανατοπολιτική τους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Δύναμη στις οικογένειές τους

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

Μοιραστείτε το άρθρο