Μεγαλώνει το ποτάμι της οργής για το έγκλημα των Τεμπών – Νέα καλέσματα σε πορείες για το απόγευμα της Παρασκευής

Με σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας. Να μη συνηθίσουμε το θάνατο» στο γιγαντοπανό που κρεμάστηκε στη σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ από μέλη των φοιτητικών συλλογών Φυσικού και Γεωλογίας, γίνεται κάλεσμα στην πορεία την Παρασκευή 10/3, στις 18.00 στην Καμάρα, καθώς το κύμα της οργής για το έγκλημα των Τεμπών μεγαλώνει σε όλες τις πόλεις.

Ακολουθεί βίντεο με τη δράση της ανάρτησης του πανό στο κτίριο της ΣΘΕ

Καλέσματα σε συγκεντρώσεις, πορείες και μικροφωνικές για το έγκλημα των Τεμπών, την Παρασκευή 10/3

Θεσσαλονίκη: 18:00 στην Καμάρα

Αθήνα: Μαθητική πορεία, 12:00 στην πλατεία Νίκης στο Κερατσίνι

Λάρισα: 18:00 στην πλατεία Σάπκα

Καβάλα: 18:00 “Στον Κήπο” Καβάλας

Ιωάννινα: 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής καλεί σε νέο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με κύριο αίτημα να μην συγκαλυφθούν τα αίτια που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα την περασμένη Τετάρτη. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11:15 στα Προπύλαια, μπροστά από το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας. Νέο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο οργανώνουν για την ίδια ώρα και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και τα συνδικάτα της Αττικής. Με μαζικές διαδηλώσεις και απεργίες, γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις σχολών,  φοιτητ(ρι)ες, μαθητ(ρι)ες, εργαζόμενες-οι, άνεργες-οι, άνθρωποι κάθε ηλικίας πλαισιώνουν τις κινητοποιήσεις που κορυφώνονται ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών και σε κάθε προσπάθεια κράτους, κυβέρνησης και επιχειρηματιών, να κρύψουν ότι τα κέρδη τους σκοτώνουν ζωές, το μέλλον μας,  την κοινωνία μέσα από τις βίαιες αναδιαρθρώσεις σε παιδεία, υγεία, εργασία, περιβάλλον, δικαιώματα.

 

Η Θεσσαλονίκη, η Αθήνα και πολλές πόλεις σείονται από τα συνθήματα ενάντια στις δολοφονίες για τις οποίες ευθύνονται κράτος, κυβερνώντες και επιχειρήσεις, από τα χείλη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, που δίνουν το παρόν στις πιο μαζικές διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, με αποκορύφωμα αυτές της 8ης Μάρτη, στη διάρκεια της γενικής απεργίας.

Οι κινητοποιήσεις έχουν λάβει τόσο μαζικό χαρακτήρα, που ακόμη και η κάθε απόπειρα προβοκάτσιας από την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων δεν μπορεί να αναστρέψει το ποτάμι της οργής.

Ένα κύμα έρχεται να ανατρέψει το ζόφο του «δεν υπάρχει εναλλακτική» από την αιματοβαμμένη ανάπτυξή τους, που βασίζεται πάντα σε νεκρούς, στα εργοτάξια και τους χώρους δουλειάς, στο δημόσιο χώρο, τους δρόμους και τις συγκοινωνίες, με ένταση της καταστολής, τρομοκράτηση της κοινωνίας μέσα από την εργασιακή επισφάλεια, την ακρίβεια και τον πόλεμο, με αρπαγή της λαϊκής κατοικίας, φίμωση της ενημέρωσης, της τέχνης και του πολιτισμού. Και απαντά με αποφασιστικότητα, αγώνα και ποίηση σε αυτούς που, αφού σχεδίασαν τη φτωχοποίησή μας προς όφελος των τραπεζών και των πολυεθνικών, έρχονται σαν κοράκια να αρπάξουν τα πάντα, “με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου”, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο