Συγκέντρωση στα δικαστήρια Ρεθύμνου για την εργοδοτική δολοφονία του Μανώλη Αφράτη, Παρασκευή 10/3 στις 9:00

Η κατάληψη Ρόζα Νέρα στηρίζει τον δικαστικό αγώνα της οικογένειας του Μανώλη Αφράτη.
Ο Μανώλης είναι ακόμα ένας εργαζόμενος που έχυσε το αίμα του στην άσφαλτο, στην προσπάθειά του να βγάλει το μεροκάματο. Αναγκασμένος να οδηγάει ένα φορτηγό – σκοτώστρα της εταιρείας «Γαλακτοκομική Αμαρίου Α.Ε.»

Όλες/οι στα δικαστήρια Ρεθύμνου για την εργοδοτική δολοφονία του Μανώλη Αφράτη, την Παρασκευή 10/03 στις 9:00.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αναδημοσιεύουμε αναλυτικά το κάλεσμα εδώ:
http://proletconnect.blogspot.com/2023/03/blo…

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 09:00, δικάζεται στο Ρέθυμνο το αστικό κομμάτι προς την εταιρεία για την υπόθεση της εργοδοτικής δολοφονίας με θύμα τον Μανώλη Αφράτη. Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη περίοδο για την εργατική τάξη και όλο τον εργαζόμενο λαό. Αυτές τις μέρες όλων μας η σκέψη βρίσκεται στους δεκάδες νεκρούς και τις οικογένειές τους, μετά από το έγκλημα στα Τέμπη. Οι φωνές των εργαζομένων και των σωματείων τους που προειδοποιούσαν για την εγκληματική κατάσταση έπεφταν στο κενό…

Στην περίπτωση του εργοδοτικού εγκλήματος στο Ρέθυμνο, με θύμα τον Μανώλη Αφράτη, η εταιρεία έκανε πως δεν είδε το περιστατικό τουμπαρίσματος φορτηγού στις 19/3/20, που από τύχη δεν υπήρξε νεκρός. Χρέος όλων είναι να μη ξεχνάμε κανένα θύμα του Κεφαλαίου.

Ο Μανώλης Αφράτης είναι ακόμα ένας εργαζόμενος που έχυσε το αίμα του στην άσφαλτο, στην προσπάθειά του να βγάλει το μεροκάματο. Αναγκασμένος να οδηγάει ένα φορτηγό – σκοτώστρα της εταιρείας «Γαλακτοκομική Αμαρίου Α.Ε.» ιδιοκτησίας του ντόπιου καπιταλιστή Μανουκαράκη, αφού η αγορά νέων οχημάτων, η συντήρηση που πρέπει να γίνεται, το κάθε μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων, είναι χασούρα για τα αφεντικά. Αυτή η χασούρα είναι που κόστιζε τελικά τη ζωή του Μανώλη.

Είναι πρόκληση για την οικογένεια του Μανώλη, για τους συναδέλφους του, για όλες και όλους που πουλάνε την εργατική τους δύναμη για να ζήσουν, οι προσπάθειες που κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία για να κουκουλώσει την υπόθεση. ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Από τις 21 Μαΐου του 2020, που έχασε τη ζωή του ο Μανώλης, μέχρι και σήμερα, η οικογένειά του δίνει ένα σκληρό αγώνα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να δικαιωθεί. Είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Μοιραστείτε το άρθρο