«Οι ζωές μας μετράνε» – Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην κρατική – καπιταλιστική δολοφονία στα Τέμπη, Δευτέρα 6/3

Για 6η μέρα σήμερα Δευτέρα συνεχίζονται αμείωτα οι δράσεις και κινητοποιήσεις για το κρατικό-ιδιωτικό έγκλημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Στα μαύρα το άγαλμα Αριστοτέλη στο ΑΠΘ. Άδειες καρέκλες στο υπουργείο Μεταφορών. Ακτιβισμός μαθητ(ρι)ών στον Πειραιά. Συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων για καταλήψεις των σχολών.  Έκτη μέρα απεργία των σιδηροδρομικών. 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρη 8 Μάρτη. Νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα…

Από το πρωί φοιτητ(ρι)ες προχώρησαν στην κάλυψη με μαύρα πανιά του αγάλματος Αριστοτέλη που βρίσκεται μπροστά στο κτίριο διοίκησης και πρυτανείας του ΑΠΘ, το οποίο έχασε 12 φοιτητ(ρι)ες ενώ 26 τραυματίστηκαν. «Οι ζωές μας μετράνε» έγραψαν στον τοίχο της αίθουσας τελετών. Σε άλλη δράση ανήρτησαν στην είσοδο της Πολυτεχνικής σχολής τα ονόματα όσων φοιτητ(ρι)ών χάθηκαν στα Τέμπη, εναποθέτοντας λευκά γαρύφαλλα.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

> Στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Μεταφορών διαμαρτυρόμενοι τοποθέτησαν άδειες καρέκλες και ανέγραψαν συνθήματα όπως: Οι συμφοιτητές μας απουσιάζουν, δεν ξεχνάμε δεν συγχωρούμε.

> Σε ακτιβισμό προχώρησαν και μαθητές του Πειραιά έξω από το Δημοτικό Θέατρο.

> Συνελεύσεις πολλών φοιτητικών συλλόγων για κατάληψη των σχολών τους.

> Την 6η απεργία πραγματοποιούν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, ενώ για την Τετάρτη 8 Μάρτη έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, το ΕΚΘ.

> Νέες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σήμερα σε πολλές πόλεις…


ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Πλατεία Δημαρχείου στις 17:00

Συγκέντρωση για το κρατικό / καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

Δεν ήταν ατύχημα το έγκλημα στα Τέμπη, κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν για κέρδη

Για 5η συνεχόμενη μέρα μετά την κρατική δολοφονία στα Τέμπη, σήμερα Κυριακή 5/6, ο λαός κατέβηκε μαζικά στους δρόμους να διαδηλώσει ενάντια στο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα. Παρά την επίθεση που δέχτηκε απ’ τις δυνάμεις καταστολής, ο κόσμος αντεπιτέθηκε και παρέμεινε στους δρόμους γιατί το δίκιο το έχουμε εμείς. Γιατί ξέρουμε πως η βία που βιώνουμε είναι βία ταξική. Γιατί οι ζωές μας είναι πάνω απ’ τα κέρδη τους. Να διαδηλώσουμε ενάντια στο έγκλημα που συντελείται εις βάρος μας. Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό με αλληλεγγύη και αγώνα ταξικό. Καλούμε σε συγκέντρωση Δευτέρα 6/3 στις 19:00 πλατεία Δημαρχείου.

Ανακοίνωση για το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη

Χτες το βράδυ στην περιοχή Ευαγγελισμός στα Τέμπη, μετά από σύγκρουση εμπορικής και επιβατικής αμαξοστοιχίας, 40 συνάνθρωποι μας είναι νεκροί, δεκάδες οι τραυματίες ενώ αγνοούνται ακόμα επιβάτες.

Το πολύνεκρο δυστύχημα ούτε τυχαίο είναι, ούτε οφείλεται σε στιγμιαίο λάθος. Οφείλεται ξεκάθαρα στην πολιτική του κεφαλαίου να βάζει τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Και οφείλεται επίσης στην πολιτική του κράτους και των κυβερνήσεων να ξεπουλάνε ό,τι δημόσιο υπάρχει σε ξένους ομίλους και να δίνουν μίζες σε εργολαβικές εταιρείες με οποιοδήποτε κόστος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρώτα επιδίωξαν την πλήρη υποβάθμιση των δημόσιων μεταφορών, ξεπούλησαν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με εξευτελιστικό ποσό στον ιταλικό όμιλο «Ferrovie», ως μνημονιακή υποχρέωση του 2010, που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ήδη από προηγούμενο χρόνο, εργαζόμενοι κατήγγειλαν τα εργατικά ατυχήματα που συνέβαιναν σχεδόν σε καθημερινό επίπεδο, ενώ είχαν προειδοποιήσει ότι εάν δεν δοθεί σημασία στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών για την ασφαλή λειτουργία των τρένων και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Στα πλαίσια λοιπόν της εξυγίανσης και της ιδιωτικοποίησης μετράμε σήμερα τους νεκρούς της τάξης μας. Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα καλά σχεδιασμένο κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα. Πλουτίζουν πάνω στην ανάγκη μας για σίτιση, για υγεία, για μεταφορά, για επιβίωση

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ


ΛΑΜΙΑ: Πλατεία Ελευθερίας στις 19:00


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανοιχτή συνέλευση για την κρατική δολοφονία στα Τέμπη, Πολυτεχνείο ΑΠΘ 17:00

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 6/3 στο με σκοπό να οργανώσουμε συλλογικά τις επόμενες κινήσεις μας, που θα αποτελέσουν απάντηση στη μαζική κρατική δολοφονία των Τεμπών. Οι πρώτες απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί με χιλιάδες ανθρώπων από ευρέα τμήματα της κοινωνίας να κατεβαίνουν καθημερινά στους δρόμους πολλών πόλεων της χώρας. Το κράτος και τα φερέφωνα του επιδίδονται για άλλη μια φορά σε μια προσπάθεια να μας πείσουν ότι η ατομική ευθύνη είναι πίσω από τους θανάτους δεκάδων ανθρώπων και όχι η φύση του καπιταλιστικού συστήματος στο οποίο ζούμε. Μάταια βέβαια, αφού οι ευθύνες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων και των καπιταλιστών της Hellenic Train και των διαχειριστών των σιδηροδρόμων δεν κρύβονται. Η οργή μας να συνεχίσει να βουλιάζει τους δρόμους των πόλεων

ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΈΝΑ ΛΆΘΟΣ ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΑΤΥΧΊΑ ΚΡΆΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΆΛΑΙΟ ΚΆΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΊΑ

Αναρχικοί/ες/α, αντιεξουσιαστές/ιες/α

Μοιραστείτε το άρθρο