Ο ρατσισμός σκοτώνει! Ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις και μαρτυρίες έρχονται στο φως για το ναυάγιο που οδήγησε στο θάνατο από πνιγμό 67 προσφύγων μόλις 100 μέτρα από τις ιταλικές ακτές.
Το δεύτερο πιο πολύνεκρο ναυάγιο της Ιταλίας θα μπορούσε να μη γίνει αν οι ιταλικές αρχές και η ΦΡΟΝΤΕΞ δεν αδιαφορούσαν για τις ανθρώπινες ζωές, καθώς σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ιταλικός Τύπος είχαν εντοπίσει έγκαιρα το πλοιάριο και τους 100 πρόσφυγες που ήταν στοιβαγμένοι σε αυτό. Εσκεμμένα διευκόλυναν τους δουλέμπορους να εγκαταλείψουν το πλοιάριο στο έλεος της ταραγμένης θάλασσας και να διαφύγουν, αφού πρώτα τους κατέκλεψαν.
Η Ευρώπη-Φρούριο της ΕΕ συνεχίζει την ρατσιστική πολιτική του θανάτου, την οποία η ακροδεξιά ιταλική κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά, αφού οι Βρυξέλλες παρά τα παχιά λόγια και τις πανάκριβες διαφημίσεις έχουν υιοθετήσει την γραμμή του αντιπροσφυγικού ρατσισμού της ακροδεξιάς και έχουν μετατρέψει την Μεσόγειο σε υγρό τάφο για χιλιάδες πρόσφυγες, νέους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τόπο λόγω της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των ΗΠΑ ΝΑΤΟ και ΕΕ. Κομμάτι αυτής της απάνθρωπης πολιτικής είναι και η συμφωνία ΕΕ Τουρκίας που επείγει να καταργηθεί μαζί με την ρατσιστική πρακτική της.
Αυτό το έγκλημα είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της πολιτικής της ΕΕ που είδαμε στην τραγωδία των Τεμπών, καθώς το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα δυστύχημα στην χώρα ήρθε σαν συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Οι κυβερνήσεις και η ΕΕ δεν υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές όταν πρόκειται για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, γιατί όλα τα θυσιάζουν για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να διαιρέσουν την εργατική τάξη και να κρύψουν τα εγκλήματα τους. Δεν θα τους αφήσουμε!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αγώνα ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της ΕΕ, σε πάλη για την Ανατροπή της κυριαρχίας του κεφαλαίου, για ένα μέλλον με αξιοβίωτη ζωή και δικαιώματα σε μια ένα κόσμο της κοινωνικής απελευθέρωσης.  Ανοικτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες είναι η απάντηση μας. Όλες και όλοι στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 18 Μάρτη σε όλη την Ελλάδα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Μοιραστείτε το άρθρο