Συγκέντρωση αλληλεγγύης και προβολή ντοκιμαντέρ για την υπόθεση του Alfredo Cospito, Πέμπτη 2/3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Alfredo Cospito, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 18:30.

Προβολή Ντοκιμαντέρ για την υπόθεση του Alfredo Cospito και της Anna Beniamino, στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο “Ζιζάνια”, στις 21:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ο Alfredo Cospito είναι ένας αναρχικός σύντροφος που αγωνίζεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Το 2012, ο Πυρήνας “Olga Nucleus” της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF), πυροβόλησε στέλεχος της εταιρίας Ansaldo Nucleare, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο της πυρηνικής βιομηχανίας, τραυματίζοντάς τον.

Ο A. Cospito συνελήφθη για την επίθεση αυτή και στην δίκη του, ανέλαβε την ευθύνη της. Βρίσκεται φυλακισμένος εδώ και 10 χρόνια στα τμήματα Υψίστης Ασφαλείας των φυλακών και από τις 5 Μαϊου 2022 κρατείται σε καθεστώς 41 bis.

Το 41 bis είναι ένα πολύ βαρύ καθεστώς φυλάκισης, με πλήρη απομόνωση του κρατούμενου απότον έξω κόσμο.

Στις 24 Φεβρουαρίου επανεπικυρώθηκε η παραμονή του στο καθεστώς 41bis και στις 27 Φεβρουαρίου μεταφέρθηκε και πάλι στη φυλακή της Opera.

ΑΠΟ ΤΙΣ 20/10/2022 ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ:

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 41-BIS

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΦΕΣΗΣ

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ 41-BIS

Συγκέντρωση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Πέμπτη 2/3, 18:30

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές


Πέμπτη 2/3, 18:30

Στήριξη του καλέσματος της συνέλευσης αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Αλληλεγγύη με τον Alfredo #Cospito

Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών


Σ’ έναν κόσμο κυριαρχίας που μοιράζει θάνατο, στεκόμαστε στο πλευρό των αμετανόητων αγωνιστών!

Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής. Πάντα με την αναρχία

Ο Alfredo Cospito, αναρχικός αιχμάλωτος στον οποίο επερρίφθη ο νόμος περί «πολιτικής σφαγής» στην υπόθεση “Scripta Manent” -για τη διπλή επίθεση στη σχολή των carabinieri στο Fossano, με την υπογραφή της RAT/FAI (Ανώνυμη και Τρομακτική ΕξέγερσηΆτυπη Αναρχική Ομοσπονδία), βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς 41-bis και τη διαρκή ισόβια κάθειρξη, από την 20ή Οκτώβρη στη φυλακή Bancali, στο Sassari της Σαρδηνίας. Ήδη από την 5η Μαΐου και μετά από δέκα χρόνια φυλακής, το κράτος επέλεξε να ισχυροποιήσει τον εγκλεισμό του συντρόφου (ο οποίος ως τότε συνεισέφερε σημαντικά στον αναρχικό διάλογο με γράμματα, άρθρα και παρεμβάσεις), μέσα από το καθεστώς του άρθρου 41-bis (carcere duro), ενός νόμου-έκτρωμα που στην ουσία, αναβαθμίζει τον εγκλεισμό σε ειδική απομόνωση ακόμη και σε διανοητικό κι αισθητηριακό επίπεδο. Πρόκειται για έναν ασφυκτικό κλοιό που σχεδόν μηδενίζει κάθε επικοινωνία κι επαφή με τον έξω κόσμο, ως βασανισμός ψυχοσωματικής εξόντωσης των αγωνιστ(ρι)ών, με σκοπό τον εξαναγκασμό τους σε πολιτική «μετάνοια». Επιπρόσθετα, προορισμός του συγκεκριμένου καθεστώτος είναι να δημιουργήσει φραγμό στον επαναστατικό-αντιεξουσιαστικό διάλογο μεταξύ των συντρόφων-ισσών εντός κι εκτός των φυλακών. Η οργανωμένη λογοκρισία κι απόπειρα εξόντωσης της ίδιας της υπόστασης των πολιτικών κρατουμένων, αποκαλύπτει τα δόντια της δημοκρατίας και τον φόβο των εξουσιαστικών δυνάμεων προς όσους/ες/α κυοφορούν και διαδίδουν τον σπόρο της εξέγερσης και της επίθεσης για την κατεδάφιση του κόσμου του κράτους και του κεφαλαίου.

Ο Alfredo Cospito, συνεχιστής του αναρχικού λόγου και της αναρχικής πράξης, σηκώνει την ασπίδα της απεργίας πείνας, για να αποκρούσει την εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού. Το ιταλικό κράτος με τις φασιστικές πρακτικές του -μέσα από τις τελευταίες εκλογές κι όχι μόνο-, έχει μακρά ιστορία πολεμικής έντασης με τους/τις εχθρούς αναρχικούς/ές που ανά τα χρόνια βρίσκονται σε υποθέσεις και φακέλους για τη δράση και τις πεποιθήσεις τους, με αντίτιμο ακόμη και τον θάνατο. Υπό το ίδιο καθεστώς εξόντωσης, τελούν από το 2005, και τρεις πολιτικοί/ές κρατούμενοι/ες, μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών για τη συγκρότηση του Μαχόμενου Κομμουνιστικού Κόμματος (BR-PCC) που συνελήφθησαν το 2003, οι Nadia Lioce, Marco Mezzasalma και Roberto Morandi, ενώ η Diana Blefari -επίσης μέλος των BR-PCC και χρόνια κρατούμενη στην απομόνωση του καθεστώτος 41-bis-, αυτοκτόνησε το 2009.

Να δημιουργήσουμε δίκτυα αλληλεγγύης με τις γειτονικές χώρες και παντού, και να δυναμώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη προς πάσα κατεύθυνση. Δεν είναι τυχαίο πως κι η τελευταία διετία και στον ελλαδικό χώρο, ήταν κατάμεστη από μεγάλους αγώνες απεργίας πείνας πολιτικών κρατουμένων. Η αλληλεγγύη συνιστά υπόστρωμα κάθε προσπάθειας διεθνοποίησης των αγώνων των καταπιεσμένων και στη βάση αυτή, η ανάγκη οργανικής διεθνούς επαναστατικής αλληλεγγύης συνιστά πρόταγμα των αγώνων μας στο εδώ και το τώρα, για την καταστροφή του υπάρχοντος και τη δημιουργία ελεύθερων ανεξούσιων κοινοτήτων.

Ο σύντροφος Alfredo, ολικός αρνητής στράτευσης, έχει αναλάβει την ευθύνη για τις πιστολιές (την 7η Μάη του 2012 στη Γένοβα), με τον πυρήνα Olga Nucleus της Άτυπης Αναρχικής ΟμοσπονδίαςΔιεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF), στα πόδια του Roberto Adinolfi, στελέχους και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας πυρηνικού θανάτου, Ansaldo Nucleare. Το κράτος ακόμη μια φορά δολοφονεί, με σκοπό να επιβάλει την εξουσία του μέσω του εξαναγκασμού σε μεταμέλεια. Ο σύντροφος Alfredo έχει φροντίσει να υπογράψει εξαρχής δήλωση μέσω των δικηγόρων του ότι αρνείται την «ανάνηψη»/αναγκαστική σίτιση σε πάσα περίπτωση, καθώς η απεργία πείνας του είναι μέχρι θανάτου ή ανάκλησης του καθεστώτος εξόντωσης 41-bis.

Ο αγώνας του Alfredo ενάντια στο καθεστώς απομόνωσης-εξόντωσης των κρατουμένων είναι αγώνας όλων μας.

Σε απεργία πείνας στο πλευρό του Alfredo Cospito, βρέθηκαν ο αναρχικός αιχμάλωτος Juan Sorroche στη φυλακή του Terni, ο αναρχικός αιχμάλωτος Ivan Alocco στη φυλακή του Villepinte στη Γαλλία, o αναρχικός κρατούμενος Toby Shone στη φυλακή HM Prison Parc της Νότιας Ουαλίας κι η αναρχική κρατούμενη Anna Beniamino στη φυλακή της Rebibbia της Ρώμης.

Παγκόσμια να είναι η αλληλεγγύη μας κι η συλλογική μας αυτοάμυνα απέναντι στα σχέδια αιχμαλωσίας και λεηλασίας των ζωών μας.

Λευτεριά σε όλους τους/τις/τα αιχμαλώτους/ες/α ανά τον κόσμο!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 20/10 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 41-bis ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ, ALFREDO COSPITO | ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ 41-bis!

Alfredo stai ai nostri cuori! Πάντα με την αναρχία!

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον σύντροφο Alfredo Cospito, στο Iταλικό μορφωτικό ινστιτούτο Αθηνών – πολυτεχνείο (πύλη Πατησίων), την Πέμπτη 2 Μάρτη, στις 18.30.

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών


ΠΡΟΒΟΛΗ

Προβολή Ταινίας+ Συζήτηση+ Μπαρ

Προβολή του ιταλικού ντοκιμαντέρ (με αγγλικούς υπότιτλους)

FINO ALL’ULTIMO RESPIRO – IL CASO ALFREDO COSPITO E ANNA BENIAMINO

Μέχρι την τελευταία ανάσα – Η υπόθεση του Alfredo Cospito και της Anna Beniamino

Από τις 20 Οκτωβρίου 2022, ο Alfredo Cospito, ένας αναρχικός αγωνιστής, φυλακισμένος για δράσεις που δεν οδήγησαν σε κανένα θάνατο, βρίσκεται σε απεργία πείνας ενάντια στο καθεστώς των φυλακών 41bis και την εκδικητική ποινή ισόβιας κάθειρξης στην οποία έχει υποβληθεί εδώ και αρκετούς μήνες. Η διαμαρτυρία του δεν είναι απλώς μια προσωπική μάχη, αλλά ένας πολιτικός αγώνας ενάντια στο καθεστώς 41bis και τη φυλάκιση με ισόβια κάθειρξη.

Το 41 bis είναι ένα ιδιαίτερα επώδυνο καθεστώς, που δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση της μαφίας το 1992 και επεκτάθηκε τη δεκαετία του 2000 στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων περιορισμών, απομόνωση από άλλους κρατούμενους, περιορισμούς στις επισκέψεις μελών της οικογένειας, περιορισμένο χρόνο στο προαύλιο και συνεχή παρακολούθηση από ειδικό τμήμα της αστυνομίας των φυλακών.

Μέχρι στιγμής, ο Αλφρέντο έχει χάσει 40 κιλά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Την περασμένη εβδομάδα, το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο απέρριψε την έφεση των δικηγόρων του. Αυτή η τελευταία απόφαση είναι ουσιαστικά μια θανατική καταδίκη.

Movie Screening+ Discussion+ Bar

Screening of the Italian documentary (with English subtitles)

FINO ALL’ULTIMO RESPIRO – IL CASO ALFREDO COSPITO E ANNA BENIAMINO

Untill the last breath – The case of Alfredo Cospito and Anna Beniamino

Since 20 October 2022, Alfredo Cospito, an anarchist militant imprisoned for actions that have not resulted in any deaths, has been on hunger strike against the 41bis prison regime and the hostile life sentence to which he has been subjected for several months.

His protest is not just a personal battle, but a political struggle against 41bis and life imprisonment.

The 41 bis is a particularly afflictive regime, created to fight the mafia in 1992 and extended in the 2000s to terrorist organisations. It includes, among other restrictions, isolation from other inmates, limitations to visits by family members, limited air time and constant surveillance by a special department of the prison police.

So far, Alfredo has lost 40 kilos and is in critical condition. Last week, the Italian high court rejected an appeal by his lawyers. This latest decision is essentially a death sentence.

Μοιραστείτε το άρθρο