«Η ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη αποκαλύπτει τις εγκληματικές συνέπειες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων», ανακοίνωση της Β΄ΕΛΜΕ Έβρου

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι!

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΘΙΑ ΜΑΣ ΘΛΙΨΗ, ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΠΟΛΥΝΕΚΡΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ.

Τονίζουμε ότι το πολύνεκρο ατύχημα – που οδήγησε δεκάδες επιβάτες, κυρίως νέους, στο θάνατο (προς το παρόν αριθμούνται 50 νεκροί και 40 αγνοούμενοι!), αρκετούς τραυματίες στα νοσοκομεία – φέρει στο φως τα βαθύτερα αίτια αυτής της τραγωδίας. Αίτια που αφορούν στην αντιλαϊκή πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας και επιτείνοντας το έργο των προκατόχων της, στην υπηρεσία της διόγκωσης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και της υπονόμευσης των θεμελιωδών λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Η τραγική απώλεια τόσων ανθρώπων, οι αγνοούμενοι, οι τραυματίες, ο πόνος των χαροκαμένων οικογενειών, συνθέτουν ένα δραματικό κοινωνικό σκηνικό πλήρους αδιαφορίας και ακύρωσης των δικαιωμάτων των λαϊκών στρωμάτων σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα δημόσια, ασφαλή και επαρκώς εξοπλισμένα μέσα μεταφοράς που δεν θα παρακολουθούν τους δείκτες του ανταγωνισμού των διαφόρων εταιριών, αλλά θα υπηρετούν τις ανάγκες του λαού.

  • Καταδικάζουμε την εγκληματική αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της πλήρους περιφρόνησης των λαϊκών αναγκών και αιτημάτων.
  • Καλούμε τη νεολαία και το λαό σε επαγρύπνηση και μαζική αντίσταση στην αντιδραστική πολιτική, που ποτίζει με αίμα αθώων τους δρόμους.
Μοιραστείτε το άρθρο