Ρωσία: συνομιλίες μόνο μετά την αναγνώριση των νέων εδαφικών πραγματικοτήτων

370Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης εφόσον το Κίεβο αποδεχτεί τον έλεγχό της στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε. Στα μέτωπα σφοδρές οι μάχες στο Μπαχμούτ του Ντονέτσκ. Στην Ρωσία απαγορεύεται η χρήση ξένων λέξεων.

Η Ρωσία δηλώνει ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αλλά δεν πρόκειται να κάνει πίσω για τις τέσσερις προσαρτηθείσες ουκρανικές περιοχές. Αυτό διεμήνυσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σημειώνοντας ότι η Μόσχα «δεν θα συμβιβαστεί ποτέ» σε αυτό που περιέγραψε ως νέες «εδαφικές πραγματικότητες». Δηλαδή δεν θα παραιτηθεί από τις αξιώσεις της στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές που προσάρτησε τον Σεπτέμβριο: Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα.

«Υπάρχουν ορισμένες πραγματικότητες που έχουν ήδη γίνει ένας εσωτερικός παράγοντας. Εννοώ τις νέες περιοχές. Το σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπάρχει και δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η Ρωσία δεν θα μπορέσει ποτέ να συμβιβαστεί σε αυτό, αυτές είναι σημαντικές πραγματικότητες», δήλωσε ο Πεσκόφ προσθέτοντας ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε συνομιλίες εφόσον το Κίεβο αποδεχτεί τον έλεγχό της σε αυτές τις περιοχές.

Στα πεδία των μαχών… Σφοδρές είναι οι μάχες που δίνονται στα ανατολικά, και ειδικά στην πόλη Μπαχμούτ, ενώ όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται οι εαρινές επιθέσεις τόσο των ρωσικών όσο και των ουκρανικών δυνάμεων. Στο μέτωπο του Μπαχμούτ η κατάσταση γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Η κατάληψή του Μπαχμούτ θα ήταν ένα βήμα προς την κατάληψη από τις ρωσικές δυνάμεις ολόκληρης της περιοχής του Ντονέτσκ και ολόκληρου πλέον του Ντονμπάς.

Ο ουκρανός πρόεδρος εξήγησε πως από τη  μία πολλές περιοχές όπου διεξάγονται μάχες γεμίζουν με λάσπη, και από την άλλη οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της πόλης. «Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Ο εχθρός καταστρέφει συνεχώς ό,τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προστατευθούν οι θέσεις μας, να εξασφαλίσει οχύρωση και να χτίσει άμυνα», είπε.

Πάντως, κατά τον Ουκρανό αναπληρωτή επικεφαλής της κύριας στρατιωτικής διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) Βάντιμ Σκιμπίτσκι, οποίος οι ουκρανικές δυνάμεις θα είναι έτοιμες για μια αντεπίθεση την άνοιξη του 2023 και ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από την αποστολή της νέας στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση. Ανέφερε μάλιστα ότι η διάσπαση του ρωσικού μετώπου μεταξύ της Κριμαίας και της ηπειρωτικής Ρωσίας αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της Ουκρανίας.

Στην Ρωσία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο απαγορεύεται η χρήση ξένων λέξεων. Με στόχο «να προστατεύσει τη Ρωσία από την εκφυλισμένη Δύση» που προσπαθεί να καταστρέψει τη χώρα του, ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε σήμερα τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα απαγορεύεται στο εξής να χρησιμοποιούν τις περισσότερες ξένες λέξεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους,

«Όταν χρησιμοποιείται η ρωσική, ως επίσημη γλώσσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λέξεις και εκφράσεις που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες της σύγχρονης ρωσικής γλώσσας, με την εξαίρεση των ξένων λέξεων για τις οποίες δεν υπάρχει κάποιο ευρέως χρησιμοποιούμενο αντίστοιχο στα ρωσικά», αναφέρει το κείμενο.

Μοιραστείτε το άρθρο