Νέο πολύνεκρο ναυάγιο στην επαρχία του Κροτόνε, ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται

Πολύνεκρο ναυάγιο μεταναστ(ρι)ών στην περιοχή του Κροτόνε: μεταξύ των 59 σορών που ανασύρθηκαν, 12 ανήλικοι και 33 γυναίκες. 81 οι επιζώντες. Οι έρευνες συνεχίζονται με τον αριθμό των θανάτων να αυξάνεται. Για έκρηξη στο πλοίο κάνει λόγο επιζών του ναυαγίου.

Τραγωδία χωρίς τέλος…
Πολύνεκρο ναυάγιο στην περιοχή του Κρότωνα στην Καλαβρία:
59 νεκροί μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.
Περίπου 80 οι διασωθέντες…
Οι μετανάστες έχασαν τη ζωή τους κατά την απόπειρα προσέγγισης, της ακτής αλλά ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί. Το σκάφος στο οποίο επέβαιναν δεν άντεξε τη δύναμη της των κυμάτων θάλασσας.
Αυτή τη στιγμή, έχουν ανασυρθεί 80 άνθρωποι και βρέθηκαν 43 πτώματα κατά μήκος της ακτής, που έχασαν τη ζωή τους κατά την απόπειρα προσέγγισης, της ακτής στο Cutro, περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τον Κρότωνα.
‘Ολο και περισσότερα πτώματα ανασύρονται όσο περνάει η ώρα, τόσο στην ανοιχτή θάλασσα όσο και στην παραλία. Αρκετές είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.
Ανάμεσα στα θύματα, ακόμη και ένα μωρό λίγων μηνών: το σώμα του, σύμφωνα με τη δραματική μαρτυρία ενός πυροσβέστη, είναι μεταξύ αυτών που μέχρι στιγμής έχουν βγάλει από το νερό οι διασώστες και οι αστυνομικές δυνάμεις που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.
Η αστυνομία προσπαθεί να συγκεντρώσει τις μαρτυρίες των επιζώντων για να καταλάβει πόσοι βρίσκονταν στο βυθισμένο σκάφος που, όπως φαίνεται, μετέφερε από 200 έως 250 μετανάστες. Πολλοί από αυτούς ήρθαν από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και τη Σρι Λάνκα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ήταν τόσο φορτωμένο που δεν άντεξε τη δύναμη της θαλασσοταραχής, σπάζοντας στα δύο.
Στην περιοχή, όπου η θάλασσα είναι πολύ ταραγμένη με κύματα ύψους 1,5μ-2,5μ, δραστηριοποιούνται δύο περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με πηγές, οι μετανάστες «δεν είχαν χρόνο να ζητήσουν βοήθεια» και κάποιοι από τους επιζώντες είχαν φτάσει στην ακτή με δικά τους μέσα.
Το Λιμεναρχείο και η Guardia di Finanza επενέβησαν επί τόπου για τη διάσωση. Παρόντες ήταν και η κρατική αστυνομία και οι καραμπινιέροι, μαζί με το προσωπικό της 118 και του Ερυθρού Σταυρού.
«Υπήρχαν και άλλες αφίξεις προσφύγων, αλλά ποτέ μια τραγωδία σαν αυτή», αυτό είναι το πρώτο άμεσο σχόλιο του δημάρχου του Cutro, Antonio Ceraso. «Η θάλασσα συνεχίζει να ξεβράζει τα πτώματα, είναι κάτι που δεν θα ήθελες ποτέ να δεις»…

Τραγωδία χωρίς τέλος…
Πολύνεκρο ναυάγιο στην περιοχή του Κρότωνα στην Καλαβρία:
43 νεκροί μεταξύ των οποίων πολλά…

Posted by Ιάσονας Θηλυκός on Sunday, February 26, 2023

https://www.rainews.it/articoli/2023/02/strage-di-migranti-trovati-27-cadaveri-nel-crotonese-8f98eabc-0169-477f-a482-4475d77245d7.html?fbclid=IwAR18j0jjeIR_FXx4tJFYPFvC1FPs1AbyVAkxlUH5WLyLYs1gm1HUYR9YZSU

Μοιραστείτε το άρθρο