Νέες κινητοποιήσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης για την ακύρωση της αξιολόγησης και τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, 1.30μ.μ. μαζική παράσταση  διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αποκλεισμός των γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών)

Τετάρτη 1 Μαρτίου, 1.30μ.μ. μαζική παράσταση  διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αποκλεισμός των γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44)

Την Παρασκευή 3 Μάρτη, 6.30μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης, την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς τα σωματεία εργαζομένων, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες και σπουδαστές να ενώσουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.


ΘΕΜΑ: Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων της Θεσσαλονίκης για την ακύρωση της αξιολόγησης και τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών

Συνάδελφοι/ισσες,

Το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση συνεχίζουν την επίθεση στη Δημόσια Εκπαίδευση και τους/τις εκπαιδευτικούς, αρνούμενοι να αφουγκραστούν την ομόθυμη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πολιτική τους. Επιδιώκουν με κάθε τρόπο και μέσο (νομότυπο ή όχι) να επιβάλλουν την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ενώ αρνούνται την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και εισάγοντας την εισαγωγική επιμόρφωση με το κατάπτυστο περιεχόμενο που ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες. Από την άλλη μεριά το εκπαιδευτικό κίνημα από την μια άκρη της χώρας ως την άλλη με μαζικές κινητοποιήσεις και δράσεις (απεργία 15/2, Απεργία-Αποχή, στάσεις εργασίας κ.ά.) στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην πολιτική ηγεσία ότι δεν θα δεχτούμε την ιδιωτικοποίηση-διάλυση του δημόσιου σχολείου και την αμφισβήτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.  

Την  Πέμπτη 23/2 τοποθετήθηκαν οι νέοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Με βάση αυτήν την εξέλιξη τo Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης, υλοποιώντας αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης, της ΔΟΕ και του Συντονισμού των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ της πόλης, τροποποιεί και συγκεκριμενοποιεί το πρόγραμμα αγώνα ως εξής:

  1. Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, 1.30μ.μ. οργανώνουμε μαζική παράσταση  διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αποκλεισμό των γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών) 
  2. Τετάρτη 1 Μαρτίου, 1.30μ.μ. οργανώνουμε μαζική παράσταση  διαμαρτυρίας των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αποκλεισμό των γραφεία των Συμβούλων Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ανατολικής Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44)
  3. Την Παρασκευή 3 Μάρτη, 6.30μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου, οργανώνουμε πανεκπαιδευτική συγκέντρωση των Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ για την ακύρωση της αξιολόγησης, την μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και συνολικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα προς τα σωματεία εργαζομένων, τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Απευθυνόμαστε στους αγωνιζόμενους καλλιτέχνες και σπουδαστές να ενώσουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Με την απεργία της 15ης του Φλεβάρη, μία από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων  και τα μεγάλα συλλαλητήρια απ’ άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα,  οι εκπαιδευτικοί  δείξαμε τη διάθεση και την αποφασιστικότητά μας για έναν αγώνα πολύμορφο και αποφασιστικό, που θα φθάσει μέχρι τη νίκη. Σήμερα είναι  όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία η κλιμάκωση του αγώνα και η οργάνωση κοινών συντονισμένων δράσεων για την ακύρωση της αξιολόγησης και συνολικά ενάντια  στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και πανελλαδικά  για να ακυρώσουμε την αξιολόγηση και την εργασιακή ανασφάλεια, να κερδίσουμε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και μια ζωή με αξιοπρέπεια για όλους/ες!

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα! Θα νικήσουμε!

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!


Πρόταση κοινού αγώνα

…κάθε μέρα κλαίμε,
όμως υπομένουμε, μα ως πότε πια.

Συναδέλφοι/ισσες.

    Πόλεμοι, μαζική φτωχοποίηση και εντεινόμενος κοινωνικός αποκλεισμός, καθηλωμένοι μισθοί, κλοπή των συντάξεων,  τρομερή ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης, ανεργία, εξαθλίωση, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις λαϊκών κατοικιών,  υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών, βία και καταστολή, ουσιαστική κατάργηση κάθε δημοκρατικής λειτουργίας, συνθέτουν τη δυστοπική πραγματικότητα που καθημερινά βιώνουμε. 

    Συνάδελφοι/ισσες, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2023 φέρνει  φτώχεια, ακρίβεια, φορολογία πολλών δισ. ευρώ, νέα αντιλαϊκά μέτρα, συνέχιση των περικοπών και επιδοτήσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. 

  Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι,  δεν θα δεχθούμε  να πληρώνουμε τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στα καύσιμα, στο φυσικό αέριο, στα είδη λαϊκής ανάγκης, την ώρα που οι μεγάλες επιχειρήσεις  κάνουν πάρτι κερδών.

        Με συντονισμό σωματείων συνταξιούχων και  εργαζομένων, συλλογικοτήτων αγωνιστών – επιτροπών αγώνα και συνελεύσεων να δημιουργήσουμε ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο για πανεργατικό  αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης – για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες και τα αιτήματα  για Υγεία, Παιδεία, εργασία –  δημοκρατία,  στέγη, ενέργεια κλπ. 

       Όλοι μαζί,  αγωνιζόμαστε γιατί δεν αποδεχόμαστε νέες θυσίες στον βωμό των κερδών τους, δεν συμβιβαζόμαστε με την κοινωνική οπισθοδρόμηση. Αρνούμαστε να ζήσουμε με  μισθούς και συντάξεις φτώχειας, ελεημοσύνες, κουπόνια και επιδόματα ζητιανιάς εν μέσω κυβερνητικού οργίου επιδοτήσεων σε «φίλους», εξοπλισμούς και μηχανισμούς καταστολής. 

      Δεν αποδεχόμαστε ότι η χειροτέρευση της ζωής μας  είναι «φυσικό φαινόμενο», αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης λόγω της πανδημίας ή του πολέμου. 

     Αγωνιζόμαστε και δηλώνουμε αποφασισμένοι/ες να μην τους αφήσουμε να εξευτελίσουν τις ζωές μας  ζώντας σε κρύα σπίτια και σκοτεινές πόλεις.

Τα  σωματεία των εργαζομένων και συνταξιούχων,οι  συλλογικότητες της πόλης,  ΚΑΛΟΥΜΕ σε  αγωνιστικό συντονισμό για να οργανώσουμε από κοινού την εργατική αντίσταση στα ζητήματα 

της οικονομίας, της ακρίβειας, των μισθών και συντάξεων .

Τα παρακάτω σωματεία καλούμε σύσκεψη την ΤΡΙΤΗ 28/2 στις 7μμ  στην ΕΔΟΘ.

1.  Ζ’ Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε.

2.  Σύλλογος εκπ/κών Λαγκαδά

3.  Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

4.  Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

5.  Σωματείο συνταξιούχων η <ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ>

6.  Ένωση Συνταξιούχων Εκπ/κών Ε.Σ.Ε.Θ.

7.  Σωματείο Βιβλιοϋπαλλήλων Θεσ/νίκης

Αγωνιζόμαστε για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα


Μοιραστείτε το άρθρο