Αντάμωμα των αγώνων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών στο δρόμο!

Πλημμύρισαν τους δρόμους οι απεργοί εκπαιδευτικοί, οι οποίοι συναντόμενοι με τους καλλιτέχνες, βροντοφώναξαν μαζί με δυναμισμό, παλμό και αποφασιστικότητα ενάντια στην κρατική – κυβερνητική επίθεση στην παιδεία και τον πολιτισμό.- Υποσχέσεις του πρωθυπουργού στους εκπροσώπους των καλλιτεχνικών σωματείων για νομοθετική ρύθμιση. Μέχρι τότε συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις.

15:00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνικών σωματείων μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό  γνωστοποίησαν ότι του κατέθεσαν και ανέλυσαν όλα τα αιτήματα του κόσμου του πολιτισμοί. Αυτός δεσμεύτηκε να φέρει νομοθετική ρύθμιση μέσα στη βδομάδα, την οποία και θα εξετάσουν. Μέχρι τότε είπαν ότι ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.  Η Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή τα σωματεία των καλλιτεχνών καταθέτουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022. Για την ίδια μέρα οι καλλιτέχνες και οι σπουδαστ(ρι)ες καλλιτεχνικών σχολών έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα

Από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων η σημερινή απεργιακή ημέρα για τους εκπαιδευτικούς ενάντια στην αξιολόγηση, την καταστολή, την υποταγή στις αντιδραστική εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Κατέβηκαν στους δρόμους πολλών πόλεων ανά τη χώρα, όπου έσπευσαν οι καλλιτέχνες και σπουδάστριες των σχολών τους, σχηματίζοντας ανθρώπινα ποτάμια αγωνιζόμενων ενάντια στην επίθεση που δέχεται από τις κρατικές – κυβερνητικές πολιτικές η παιδεία και ο πολιτισμός.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανθή Κ, ΒΓλ.

ΑΘΗΝΑ

Ενημέρωση για τη συνάντηση σωματείων και σπουδαστών/ριων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΛΑΡΙΣΑ

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ολλανδία

Δράσεις και κινητοποιήσεις σε αλληλεγγύη στον αγώνα ενάντια στο ΠΔ 85 και την απαξίωση του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.


 

Πανεκπαιδευτική απεργία και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, Τετάρτη 15/2

Μοιραστείτε το άρθρο