Κάλεσμα Συντονισμού προς τις Πρωτοβουλίες Κατοίκων της Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 15/2 στις 17:30 στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας

Η Θεσσαλονίκη,  μια πόλη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη, κινδυνεύει να χάσει τον χαρακτήρα της και τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους της. Στο πλαίσιο αυτό, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες κατοίκων έχουν αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αγωνίζονται και να διεκδικούν.

Μητροπολιτικό πάρκο ΔΕΘ, Πλατεία Ελευθερίας, Καραμπουρνάκι και παραλιακό μέτωπο,  ελεύθεροι χώροι στρατοπέδων,  ρέματα, πλατείες και δασικές ζώνες τσιμεντοποιούνται γοργά τα τελευταία χρόνια, καθώς οι διοικήσεις των δήμων και της περιφέρειας Θεσσαλονίκης δεν δείχνουν να έχουν την διάθεση και το σθένος να αντιμετωπίσουν τις “ιδιωτικές πρωτοβουλίες”, οι οποίες με πρόφαση την “ανάπτυξη”  στερούν από τους πολίτες όλο και περισσότερους ελεύθερους χώρους. 

Με αφορμή την τελευταία αποτυχία του Δήμου Καλαμαριάς να διασώσει την παραλιακή ζώνη στο Καραμπουρνάκι, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου καλεί όλους και όλες μας σε συνάντηση στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Τούμπας την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30μμ, με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας και με την παρουσία δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες έχουν έως τώρα στηρίξει το εγχείρημά μας, να προχωρήσουμε στην κινητοποίηση όλο και περισσότερων ανθρώπων και να δοθεί έτσι ένα σαφές μήνυμα στην Διοίκηση του Δήμου πως οι πολίτες είναι ενεργοί και παρόντες και πως δεν θα επιτρέψουν άλλο το ξεπούλημα της πόλης.

Καλούμε τις Πρωτοβουλίες Κατοίκων της Θεσσαλονίκης σε συζήτηση και αμοιβαία ενημέρωση για την φάση που βρίσκεται ο κάθε τοπικός αγώνας. Επιδιώκουμε να προχωρήσουμε σε σχεδιασμό κοινών δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Δίνουμε ραντεβού Τετάρτη 15 Φλεβάρη 5:30μμ στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Κρυονερίου

Μοιραστείτε το άρθρο