Συγκέντρωση στα ΑΒ Βασιλόπουλος ενάντια στην ακρίβεια και σε αλληλεγγύη με απολυμένη καρκινοπαθή, Σάββατο 11/2 στις 11:00

Πάτρα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11 π.μ. ΣΤΟ «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» (ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ & ΑΜΕΡΙΚΗΣ) ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ “ΑΒ *οι αφίσες κολλιούνται στην Πάτρα στο πλαίσο σχετικής καμπάνιας

post image

Ακρίβεια, εξώσεις, πλειστηριασμοί… Μόνη λύση η αλληλεγγύη και αγώνες ταξικοί!

Την τελευταία δεκαπενταετία συντελείται μια διαρκής και ολοένα και εντεινόμενη επίθεση σε βάρος της πλειοψηφίας της κοινωνίας η οποία βλέπει τους όρους της ζωής της να καταβαραθρώνονται συνεχώς και τους κόπους της να λεηλατούνται καθημερινά από κεφάλαιο και κράτος.

Μέσα σε μια περίοδο κλιμακούμενης όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τη σύγκρουση των διαφορετικών μπλοκ να γενικεύεται, η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα το κεφάλαιο να επιχειρεί να βρει νέους τρόπους ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα του, να διαιωνίσει και να επεκτείνει την ύπαρξη του.

Τα τελευταία δυο χρόνια, οι τεράστιες ανατιμήσεις σε στοιχειώδη είδη ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, ρεύμα κλπ) και με κλιμακούμενες αυξήσεις στα ενοίκια που σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθωρισμου σηματοδοτούν μια έμμεση μείωση των μισθών, σε μια περίοδο μάλιστα που οι μισθοί είναι ήδη πετσοκομένοι και οι άνεργοι στη χώρα αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι οι επισφαλώς εργαζόμενοι.

Παράλληλα, το πλήθος των αντεργατικών νόμων που ανατρέπουν κατακτήσεις αιώνων, η υποστελέχωση των νοσοκομείων και η ιδιωτικοποίηση της Υγείας, οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, η μείωση των συντάξεων είναι αποτελέσματα της ταξικής επίθεσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει ήδη μεταφερθεί στις γειτονιές και στην καθημερινότητα. Απώτερος στόχος είναι η αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αφεντικών τα οποία σε αυτή τη φάση σκοπεύουν να απομυζήσουν πλήρως την κοινωνική βάση βυθίζοντας τη όλο και περισσότερο στη φτώχεια και την ανασφάλεια.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ανάβει πράσινο φως στα αρπαχτικά των τραπεζώνκαι των funds για να ξεκινήσουν το ξεσπίτωμα του κόσμου από τα σπίτια του. Αφού πρώτα ψήφισε τον πτωχευτικό κώδικα που επιτρέπειτην πώληση και ενοικίαση της πρώτης κατοικίας των “οφειλετών” περνάει τώρα στο στάδιο των εξώσεων εξαναγκάζοντας ανθρώπους να μείνουν στο δρόμο για χρέη μερικών εκατοντάδων ή χιλιάδων ευρώ. Εξώσεις που σε πολλές περιπτώσεις αποτράπηκαν από την ίδια την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης που έβαλε αναχωμα στις επιδιώξεις των κορακιών.

Μπροστά σε αυτή την ιδιαίτερα ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται και βλέποντας ότι το άμεσο μέλλον μας επιφυλάσσει ακόμα πιο βαθιά φτώχεια και αποκλεισμούς από την υγεία, από την παιδεία, από την ενέργεια, από τις μετακινήσεις, από την στέγαση, από μία σειρά ειδών πρώτης ανάγκης όπως το νερό και η τροφή, ο αγώνας ενάντια στο κυρίαρχο εκμεταλλευτικό σύστημα λαμβάνει σήμερα διαστάσεις ενός αγώνα ζωής ή θανάτου. Είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να δημιουργηθεί ένα πλατύ ριζοσπαστικό και επαναστατικό κοινωνικό μέτωπο που θα τοποθετεί στο κέντρο του τον άνθρωπο, θα αγωνίζεται συνολικά ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας και θα απαιτεί υγεία, ρεύμα, τροφή και στέγαση για όλους. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν δίκτυα αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στις γειτονιές που να μπλοκάρουν έμπρακτα την απόπειρα εξαθλίωσης και λεηλασίας μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και πως η αλληλεγγύη είναι το βασικό όπλο που διαθέτει η κοινωνία.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ, ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑ, ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ “ΑΒ”

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” & σύντροφοι-συντρόφισσες

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΣΤΕΓΗ PEYMA ΤΡΟΦΙΜΑ ΥΓΕΙΑ & NEPO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ NA ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΟΕΣΗ αναρχική ομάδα "δυσήνιος ínnos" κάθε Τρίτη Παρασκευήμετό σύντροφοι-συντρόφισσες"

Μοιραστείτε το άρθρο