Να πληρωθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του Ε.Ο.Δ.Υ. για την 6η Φλεβάρη του 2023!

Χθες 06/02/2023 αρκετές δεκάδες συνάδελφοι μας δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών και ενώ υπήρχε ακόμα και αρχική βεβαίωση ότι θα τακτοποιηθεί το ζήτημα της απουσίας τους έστω με το χαρτί αδυναμίας προσέλευσης από τους δήμους. Ξαφνικά σήμερα τους ανακοινώθηκε το εκβιαστικό δίλημμα ότι είτε δεν θα πληρωθούν, είτε θα χρεωθούν αναγκαστικά άδεια! Συγγνώμη δηλαδή που οι συνάδελφοι δεν χρησιμοποίησαν τανκς ή ελικόπτερα ή επί της ουσίας δεν ρίσκαραν τη σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους από τις περιοχές τους (την ώρα μάλιστα που ίδιος ο Δήμος Αμαρουσίου όπου βρίσκονται 3 κτίρια του οργανισμού εκδίδει επί δύο μέρες!).

Απαιτούμε:

 Να πληρωθούν κανονικά όλοι οι συνάδελφοι μας ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης για την μέρα που δήλωσαν αδυναμία προσέλευσης χωρίς ναι – μεν – αλλά!

 Να σταματήσει το άδικο και εκβιαστικό δίλημμα της αναγκαστικής άδειας/ ρεπό ή μη πληρωμής!

 Υ.Γ. Να σταματήσουν να εφαρμόζονται κατά “το δοκούν” οι δυσμενείς διατάξεις που αφορούν το δημόσιο, όπως η απαράδεκτη εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών για την 6η του Φλεβάρη (την οποία όλοι γνώριζαν από τις 05/02). Δεν βλέπουμε τον ίδιο ζήλο στην άμεση και ταχύτατη αναγνώριση των μισθολογικών κλιμακίων των διετιών, των μεταπτυχιακών κλ.π.!

Σωματείο Εργαζόμενων ΕΟΔΥ

Μοιραστείτε το άρθρο