Οριστική δικαίωση των διανομέων από το πατσατζίδικο «ΤΣΑΡΟΥΧΑ»

Μεγάλη νίκη των απολυμένων συναδέλφων και όλου του κλάδου!

Άλλη μια απόφαση –δικαίωση ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες: την αναγνώριση των ενσήμων από το ΙΚΑ – ΕΦΚΑ και την πληρωμή των αντίστοιχων προστίμων για το διάστημα που ήταν ανασφάλιστοι, τις αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης για χρωστούμενα δεδουλευμένα στους δυο από τους συνάδελφους (υποχρέωσε τον εργοδότη να καταβάλει  πάνω από 30.000 ευρώ!).

Ποιο συγκεκριμένα το δικαστήριο έβγαλε παράνομες τις απολύσεις των 2 διανομέων! Υποχρεώνοντας τον εργοδότη να τους αποζημιώσειΟι επανωτές δικαστικές –διοικητικές ήττες της εργοδοσίας -κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων του προηγούμενο διαστήματος- την ανάγκασαν να αποζημιώσει πλήρως τους συναδέλφους και να αποσύρει την κατάπτυστη αγωγή που ζητούσε 800.000 από τους 4 συναδέλφους, ικανοποιώντας όλα τα αιτήματα των συναδέλφων!

Αυτή η νίκη –δικαίωση δεν ήρθε τυχαία. Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων από την πρώτη μέρα αγκάλιασε αυτόν τον αγώνα έμπρακτα οργανώνοντας μοτοπορείες, συναυλία και κινητοποιήσεις ανέδειξε τις αυθαιρεσίες και της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων εδώ και πέντε χρόνια, ανέδειξε όλα τα προβλημάτα του κλάδου, υπερας΄πιζοντας και κερδίζοντας δεδουλευμένα – ένσημα – επαναπροσλήψεις για αρκετούς διανομείς της πόλης, (με πρόσφατη του συναδέλφου μας στο κατάστημα Θάλασσα), συμβάλλοντας καθοριστικά στην ψήφιση του νόμου 4611/19 αποζημίωση μηχανής –βενζίνες –ΜΑΠ κτλ.

Το ποιο σημαντικό είναι ότι απέναντι στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών και στο νέο μοντέλο εκμετάλλευσης που προσπαθούν να επιβάλλουν αποδείξαμε στην πράξη ότι η μόνη λύση είναι η οργάνωση στους χώρους της δουλειάς, ο αγώνας και η αλληλεγγύη!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους του κλάδου, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα σωματεία τους φοιτητικούς συλλόγους, της εργατικές οργανώσεις για την έμπρακτη αλληλεγγύη τους τόσο στις κινητοποιήσεις όσο και με τα ψηφίσματα αλληλεγγύης, όπως επίσης και όλους τους πελάτες – κατοίκους της περιοχής που μας στήριξαν συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και ως μάρτυρες στα δικαστήρια – ΕΦΚΑ.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΓΑΖΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΟΥΚΙΑ ΨΩΜΙ!

 Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Μοιραστείτε το άρθρο