Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά το Σάββατο 28/1

Ένα ακόμη εργατικό ατύχημα στη μακρά λίστα προστέθηκε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου με τραυματία έναν 47χρονο εργαζόμενο σε προβλήτα της εγκατάστασης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, επί του πλοίου Cma cgm La peace. Ο αριθμός των εργαζομένων οι οποίοι έχουν τραυματιστεί εξαιτίας της εντατικοποίησης και της έλλειψης μέτρων ασφάλειας και προστασίας είναι μεγάλος και συνεχίζει να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι το λιμάνι και κατ΄επέκταση η COSCO – DPORT και οι εφοπλιστές έχουν τεράστια κέρδη. Ο τραυματισμένος εργάτης μεταφέρθηκε σε κοντικό ιδιωτικό νοσοκομείο.

Το Σωματείο προειδοποιεί ότι η εργοδοσία ετοιμάζεται να κατηγορήσει τον εργαζόμενο για τον τραυματισμό του και να αποσιωπήσουν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και το γεγονός ότι δεν εφαρμόζονται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά για τους εργάτες.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π. αναφέρει”Κυβέρνηση και ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας μαζί με COSCO-Dport συνεχίζουν να κωλυσιεργούν και ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ για ένταξη στα ΒΑΕ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ & ΙΙΙ του Πειραιά. Σ ’αυτή την προσπάθεια αξιοποιούν τα τσιράκια τους που βρίσκονται ανάμεσα μας, το εργοδοτικό «συνδικάτο» καθώς και στελέχη-παπαγαλάκια της εργοδοσίας που βολτάρουν στις προβλήτες. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα προς όλους αυτούς:
Είστε βαθιά γελασμένοι, αν νομίζετε ότι θα σας χαρίσουμε τα ένσημά μας- αυτά που μας κλέβετε από το 2012 στο λιμάνι!”
Όπως έχει αναφερθεί σε δημοσιεύματα προηγουμένων ετών https://www.avgi.gr/politiki/93588_olympiakos-i-cosco , η λειτουργία της θυγατρικής της COSCO στον Πειραιά, βρίσκεται υπό τη διαχείριση εταιρείας στην οποία σημαντικό ποσοστό έχει ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη και κουμπάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι “ελαστικές” σχέσεις εργασίας που επικρατούν στις προβλήτες της COSCO είναι γνωστές και έχουν καταγγελθεί, με μεγάλο μέρος των εργατών διαχρονικά να δέχονται τις συνθήκες εργασίας και τις “φιλικές” και “επιχειρηματικές” σχέσεις που επικρατούν στον Πειραιά.
Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά:

 

Μοιραστείτε το άρθρο