Διήμερο δράσεων για τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών – Φωτογραφίες/Βιντεο

Πολύμορφες δράσεις είχε το Σαββατοκύριακο 21-22/01 στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του μαζικού και διαρκή αγώνα που δίνεται ενάντια στο Π.Δ. 85 το οποίο υποβαθμίζει τα καλλιτεχνικά διπλώματα  και στοχεύει στην περαιτέρω υποτίμηση των καλλιτεχνικών σπουδών αλλά και των επαγγελμάτων του πολιτισμού. Η κατειλημμένη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ προχώρησε στη διοργάνωση live και το Σάββατο και την Κυριακή με καλλιτέχνες να στηρίζουν τον αγώνα που δίνεται από σπουδαστές/ριες δραματικών σχολών στην Ελλάδα αλλά και από όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους γενικότερα. Το απόγευμα του Σαββάτου το καλλιτεχνικό σχολείο Θεσσαλονίκης προχώρησε σε παρέμβαση και δράσεις με performances στην Αριστοτέλους. Θεατρικά, χορευτικά, εικαστικά δρώμενα παρουσιάστηκαν στους περαστικούς που συγκεντρώθηκαν αλλά και σε όσους στηρίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις και δράσεις. Παράλληλα, το περιεχόμενο των δράσεών τους στηλίτευε την βάναυση κρατική καταστολή, την αντιμεταναστευτική κυβερνητική πολιτική στο προσφυγικό και προσέφερε μία γενικότερη ματιά πάνω σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.

Σάββατο 21/1 

Ο ΛΕΞ από το χθεσινό live (21/1) στήριξης στον αγώνα των σπουδαστ(ρι)ών της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ, ενάντια στο Π.Δ. 85 και στην υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών.
Στην κατάληψη της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ.
Βίντεο Ανθή Κ.

Από τo χθεσινό live (21/1) στήριξης στον αγώνα των σπουδαστ(ρι)ών της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ ενάντια στο Π.Δ. 85 και στην υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών.
Στην κατάληψη της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ. Δημήτρης Ζερβουδάκης, Κώστας Πουλής, Παναγιώτης Κουτσούρας.
Από τo χθεσινό live (21/1) στήριξης στον αγώνα των σπουδαστ(ρι)ών της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ ενάντια στο Π.Δ. 85 και την υποβάθμιση των καλλιτεχνικών διπλωμάτων και σπουδών. Γιάννης Αγγελάκας με το συγκρότημα 100°C.
Απόγευμα στην Αριστοτέλους

Κυριακή 22/1
Κατάληψη δραματικής σχολής ΚΘΒΕ, Κυριακή 22/1.
Live Στήριξης με τους Κατερίνα Γκουντούλια, Άκη Γελαδάρα και Γιάννη Μήτση τώρα στην Κατάληψη της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ!
https://www.youtube.com/watch?v=iQvKV9Oyq5o&ab_channel=infolibregr
Μοιραστείτε το άρθρο