Στάση εργασίας στο αρχαιολογικό έργο του μετρό και ενδεχόμενη απεργία διαρκείας αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων

Στάση εργασίας ως τις δέκα απόψε πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό έργο του μετρό, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Εγνατία στη Θεσσαλονίκη. Διεκδικούν, η πενθήμερη εργασία τους να προσδιορίζεται από Δευτέρα έως Παρασκευή και όχι σε εξαήμερη βάση με ρεπό καθημερινή.

Όπως τονίζουν, δεν είναι λίγες οι φορές που σχολάνε βράδυ Σαββάτου και καλούνται να πάνε για δουλειά ξημερώματα Δευτέρας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ουσιαστικά καθόλου ξεκούραση. Και σημειώνουν ότι η εργασία τους χαρακτηρίζεται από εντατικοποιηση, που είναι επισφαλής σχετικά με την σωματική τους ακεραιότητα. Το θέμα αφορά τα 230 μέλη του σωματείου εργαζόμενων στο αρχαιολογικό έργο του μετρό. Όπως αναφέρουν, κατέληξαν σε συμφωνία με την εργοδοσία, ωστόσο η αρχαιολογική υπηρεσία που εμπλέκεται στην εποπτεία των εργασιών, δεν ενέκρινε το αίτημά τους. Το σωματείο προειδοποιεί ότι εάν έως απόψε δεν υπάρξει συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, από αύριο θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας. Στο infolibre μίλησε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο αρχαιολογικό έργο του μετρό Γιώργος Γκαλέτσας.

Ρεπορτάζ, φωτογραφίες – βιντεο: Π.Κ.

Μοιραστείτε το άρθρο