Πρωτοβάθμια σωματεία εργαζόμενων στα ΜΜΕ ενάντια στις συνθήκες γαλέρας και στον ασφυκτικό έλεγχο από κυβέρνηση και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Συνεχίζουν τις κοινές δράσεις στη Θεσσαλονίκη, τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης, μετά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου της ΕΡΤ3, το Δεκέμβριο. Το Σάββατο 14/1, διοργανώνουν εκδήλωση με σκοπό να αναδειχθούν τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα στο χώρο των ΜΜΕ, όπως οι απολύσεις, η διαιώνιση των συμβάσεων έργου, η απαξίωση των εργαζόμενων της ΕΡΤ, η μείωση των απασχολούμενων σε εξωτερικούς συνεργάτες, η υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων κ.ά.

Ταυτόχρονα, στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχθεί η ζοφερή κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης, από τον ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στην ΕΡΤ, και των οικονομικών-επιχειρηματικών συμφερόντων και να διατρανωθεί η διεκδίκηση για πολυφωνική ενημέρωση από την ΕΡΤ που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι σε αυτές της κυβέρνησης και της αγοράς. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ, Στρατηγού Καλλάρη 5, με ώρα έναρξης στις 11.00.

Το πλαίσιο των δράσεων και των αιτημάτων τους, περιέγραψαν τα πέντε πρωτοβάθμια σωματεία, ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ. – Π.ΣΥ.Π.Ε.Ρ.Τ. – Σ.Ε.Κ.0.Χ.Ε.Ρ.Τ. – Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Ε.Ρ.Τ. με αφορμή τις πρόσφατες παραστάσεις διαμαρτυρίας και την επίδοση ψηφίσματος στο γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια:
– Στη διαρκή υποβάθμιση της ΕΡΤ3
– Στον κυβερνητικό έλεγχο της ΕΡΤ.
– Στην υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων.
– Στην καθιέρωση των μονομελών συνεργείων των εξωτερικών συνεργατών.
– Στις περικοπές των εκτός έδρας.(εξωτερικές παραγωγές και μεταδόσεις.)
– Στην κατάργηση των ειδικοτήτων
– Στις αυθαίρετες – παράνομες απολύσεις εργαζομένων με αποφάσεις της Διοίκησης Κ. Ζούλα
– Λέμε όχι στην υποβάθμιση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Διεκδικούμε:
-Προσλήψεις εργαζομένων με κανονικές σχέσεις εργασίας.
-Μισθολογικές αυξήσεις πάνω από τα όρια του πληθωρισμού.
-Να παρέχεται η κάρτα των τροφείων και των δώρων εορτών και στους συμβασιούχους.
-Δημόσια ΕΡΤ, πολυφωνική στην ενημέρωση που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και όχι σε αυτές της κυβέρνησης και της αγοράς.
ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ.ΤΕ.- Π.ΣΥ.Π.-ΕΡΤ- Σ.Ε.Κ.Ο.ΕΡΤ- Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε. – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ & ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΤ»

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής ημερίδας για τα ΜΜΕ

Μοιραστείτε το άρθρο