Κάλεσμα στη δίκη των 11 Αγωνιστών από την Τουρκία, Τρίτη 10/1 στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7/10, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ.

11 επαναστάτες από την Τουρκία που είναι φυλακισμένοι σε ελληνικές φυλακές βρίσκονται σε απεργία πείνας διαρκείας, από τις 7 Οκτωβρίου 2022, με αίτημα μια δίκαιη δίκη. Κατηγορήθηκαν ως “τρομοκράτες” επειδή διεξάγουν αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό αγώνα. Φυλακίστηκαν και καταδικάστηκαν υπό την πίεση του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΕΕ, του τουρκικού φασισμού και τις οδηγίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πρωτόδικα το τρομοδικείο των Φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο δίκασε τους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, δεν διεξήγαγε δίκαιη δίκη σύμφωνα με το νόμο. Καταπατώντας το δικαίωμα υπεράσπισης των 11 επαναστατών από την Τουρκία, το δικαστήριο έλαβε πολιτική απόφαση και καταδίκασε 11 επαναστάτες από την Τουρκία σε 333 χρόνια κάθειρξης.Το δικαστήριο επέβαλε τις βαρύτερες ποινές στους επαναστάτες από την Τουρκία χωρίς κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο, αποδεχόμενο μόνο τις ψευδείς καταθέσεις του μάρτυρα κατηγορίας της αντιτρομοκρατικής ως αποδεικτικά στοιχεία.

Το δικαστήριο τους καταδίκασε σε 30 χρόνια φυλάκιση τον καθένα με τις ίδιες κατηγορίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτή η δίκη δεν ήταν δίκαιη δίκη. Γι’ αυτό η απόφαση αυτή δεν ήταν νομική, αλλά πολιτική. Η απόφαση αυτή δεν είναι απόφαση του δικαστηρίου αλλά της συνεργαζόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι 11 επαναστάτες κρατούμενοι από την Τουρκία βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και περίπου 3 μήνες με αίτημα μια δίκαιη δίκη. Θα συνεχίσουν να αντιστέκονται μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους και να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη.

Οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία λένε “Είμαστε επαναστάτες, όχι τρομοκράτες”. Λένε διεκδικώντας με το σώμα τους: ” Να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη, όχι σύμφωνα με πολιτικές οδηγίες, αλλά έστω σύμφωνα με τους δικούς σας, αστικούς νόμους “. Για το λόγο αυτό βρίσκονται σε απεργία πείνας εδώ και μήνες και η υγεία τους επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Οι Ali Ercan Gökoğlu, Burak Ağarmış και Şadi Naci Özpolat παραπέμφθηκαν στο νοσοκομείο στις 22 Δεκεμβρίου, την 77η ημέρα της απεργίας πείνας τους, επειδή οι τιμές του καρδιακού τους παλμοί έπεσαν κάτω από 40. Άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι υποφέρουν από ακραία απώλεια βάρους, καρδιακή αρρυθμία, χαμηλή αρτηριακή πίεση, ζάλη, ναυτία, αδυναμία και πολλά άλλα προβλήματα.Η φυλάκιση 11 επαναστατών από την Τουρκία και η καταδίκη τους σε 333 χρόνια φυλάκισης είναι εκδικητική και αυθαίρετη. Κρατούνται στη φυλακή άδικα και παράνομα εδώ και 3 χρόνια.Η δίκη σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης των 11 επαναστατών από την Τουρκία πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου, την 1η Δεκεμβρίου και τις 12 Δεκεμβρίου.

Οι ακροάσεις θα συνεχιστούν στις 10, 12 και 30 Ιανουαρίου 2023. Σε αυτές τις ημερομηνίες οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία θα διανύουν την 100ή ημέρα απεργίας πείνας και η υγεία τους θα έχει επιδεινωθεί περαιτέρω. Η φυλάκισή τους δεν είναι υποχρεωτική για τη συνέχιση της δίκης. Το δικαστήριο μπορεί να τους αφήσει ελεύθερους και να συνεχίσει τη δίκη. Με άλλα λόγια, η δίκη μπορεί να συνεχιστεί δίνοντας το δικαστήριο αναστολή ποινής. Ως εκ τούτου, πρέπει να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους και όλες να σταθούν αλληλέγγυοι/ες στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία που βρίσκονται σε απεργία πείνας και να απαιτήσουμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΙΣ 10, 12 KAI 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 09.00!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Μοιραστείτε το άρθρο