Μικρές προωθήσεις των ρωσικών δυνάμεων στο Μπαχμούτ

319Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Τις δυσκολίες για τις ουκρανικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ του βόρειου Ντονέτσκ, επιβεβαιώνει ο ουκρανός πρόεδρος. Οι Ρώσοι λένε ότι έπληξαν στόχο στο Κραματόρσκ σκοτώνοντας 600 ουκρανούς στρατιώτες. Δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί επλήγησαν από τους Ουκρανούς.

Τις σφοδρές συγκρούσεις που διεξάγονται στο βόρειο Ντονέτσκ και ιδιαίτερα γύρω από το Μπαχμούτ, επιβεβαιώνει ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις. Οι οποίες, όπως αναφέρει, αποκρούουν τις συνεχείς επιθέσεις στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία και κρατούν τις θέσεις τους στη γειτονική Σολεντάρ, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Το kyivindependent πάντως αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνουν μία αργή προώθηση στην περιοχή.

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν τήρησε την εκεχειρία που κήρυξε μονομερώς για τα Χριστούγεννα, αφού εξαπέλυσε επιθέσεις σε ουκρανικές πόλεις. «Οι Ρώσοι βομβάρδιζαν τη Χερσώνα και εμπρηστικές βόμβες αμέσως μετά τα Χριστούγεννα», είπε, όπως σημειώθηκαν «πλήγματα στο Κραματόρσκ και σε άλλες πόλεις στο Ντονμπάς – σε πολιτικούς στόχους». Πυρά και βομβαρδισμοί καταγράφηκαν και σε Νικόπολη, Σούμι, Ντνιπροπετρόφσκ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σε πυραυλική επίθεση στο Κραματόρσκ σκοτώθηκαν 600 Ουκρανοί στρατιώτες, κάτι όμως που διαψεύδει η ουκρανική πλευρά και δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές, όπως και δημοσιογράφων του πρακτορείου Reuters που βρέθηκαν στο σημείο. Σύμφωνα με τη Μόσχα, ο βομβαρδισμός έγινε σε αντίποινα για τη θανατηφόρα επιδρομή των Ουκρανών στην Μακιίβκα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δύο θερμοηλεκτρικοί σταθμοί επλήγησαν από ουκρανικές δυνάμεις στο υπό ρωσικό έλεγχο τμήμα του Ντονέτσκ. , σε τμήματα της περιοχής Ντονέτσκ που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο, ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι που διορίστηκαν από τη Μόσχα και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας, TASS. Για τον βομβαρδισμό στη Ζούχρες και τη Νόβιι Σβιτ υπάρχουν τραυματίες, δήλωσαν ρώσοι αξιωματούχοι της περιοχής στο κανάλι τους στην εφαρμογή Telegram. Το ρωσικό πρακτορείο Tass επικαλείται αξιωματούχους που αναφέρουν πως το πλήγμα επιτεύχθηκε με τη χρήση συστήματος πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών.

Μοιραστείτε το άρθρο