ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ: καταδικάζουμε το όργιο της ασύστολης αστυνομικής βίας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η βάναυση και απρόκλητη καταστολή στις 4/1 έξω από τη συμβολική επανακατάληψη της “Terra Incogniτa” αφορούσε αλληλέγγυους, δημοσιογράφους, μέλη πολιτικών οργανώσεων, περαστικούς πολίτες και μάλιστα πολλοί από αυτούς μεγάλης ηλικίας.

Στα χρόνια της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας, για πρώτη φορά ΕΙΔΑΜΕ αστυνομικούς να εισβάλλουν σε άδειο κτήριο με ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ. Οπλισμένοι ως «στρατός κατοχής».

Προφανώς πρόκειται για μια ακόμη “φιλότιμη” προσπάθεια εξοικείωσής μας με την κρατική βία. Αύριο μπορεί να δούμε τα “όργανα της τάξης” να υπερασπίζονται την εργοδοσία με τουφέκια ακόμη και έξω από απεργίες. `Η στα πανεπιστήμια να υπερασπίζονται τα ντουβάρια μιας βιβλιοθήκης που θα φτιαχτεί μελλοντικά.

Όλοι εμείς οι ενεργοί πολίτες συμμετέχοντες ως “ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ” για μια ακόμη φορά καταδικάζουμε το όργιο της ασύστολης αστυνομικής βίας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Εγκαλούμε την Αστυνομική διοίκηση της Θεσσαλονίκης για τη χυδαία συμπεριφορά των στελεχών καθώς και των αστυνομικών οργάνων.

Εγκαλούμε την κυβέρνηση για το εμφυλιοπολεμικό μίσος το οποίο διασπείρει ως κοινωνικό αυτοματισμό στην κοινωνία.

Δηλώνουμε πως θα είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ στους δρόμους, τα στενά, στις πλατείες. Από τα μπαλκόνια μας στην καρδιά της πόλης, θα αποκαλύπτουμε καθημερινά την ασυδοσία της κρατικής βίας.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ

ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ , ΘΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Μοιραστείτε το άρθρο