Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα της Τετάρτης 4/1 και στον Θ. Χατζηαγγέλου, Πέμπτη 5/1 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 04/01 πραγματοποιείται συμβολική ανακατάληψη της Terra Incognita σε αλληλεγγύη με τον σύντροφο απεργό πείνας και δίψας από 19/01 Θάνο Χατζηαγγέλου . Η κατάληψη χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες με περίσσεια βία προσήγαγαν και συνέλαβαν συντρόφια που ήταν εντός του κτηρίου όσο και από την συγκέντρωση αλληλεγγύης που εξελισσόταν εκτός αυτού. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα στα δικαστήρια την Πέμπτη 05/01 στις 11:00.

Στις 8/2/22 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στο ίδρυμα εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού. Λίγες ώρες αργότερα θα συλληφθούν οι αναρχικοί αγωνιστές Θάνος Xατζηαγγέλου και Γεωργία Βούλγαρη, κατηγορούμενοι για την επίθεση. Κάποιες ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η σύλληψη του Π. Καλαϊτζή, φίλου, συναδέλφου και συντρόφου του Θ. Χατζηαγγέλου έτσι ώστε να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου και η Γ. Βούλγαρη θα αναλάβουν την ευθύνη, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, για την εμπρηστική επίθεση. Δηλαδή ο Θάνος για τη συμμετοχή και την ενέργεια, ενώ η Γεωργία για τον βοηθητικό και υποστηρικτικό της ρόλο σε αυτή. Έπειτα, στις 10 Μαρτίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Επαναστάτη Λάμπρου Φούντα, ο αναρχικός Θ. Χατζηαγγέλου θα αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση άμεσης δράσης, “Οργάνωση Αναρχική Δράση”.
Μία ομάδα με ιστορικό δράσης από το 2016 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού και συμμετείχε ενεργά σε διάφορες πολιτικές ενέργειες εντός των τειχών, με τελευταία αυτήν ενάντια στον Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

Την Δευτέρα 19/12 το ξημέρωμα, τα γνωστά ένστολα σκουπίδια με όρους απαγωγής, μεταγάγουν τον Θ.Χατζηαγγέλου από το κελί του στην Δ’πτερυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφέρεται δεμένος, χωρίς κάποια ενημέρωση για τον λόγο της μεταγωγής και του απαγορεύεται η δυνατότητα επικοινωνίας, είτε με τα συντροφικά του πρόσωπα είτε ακόμα και με δικηγόρο. Με ταχείες διαδικασίες μετακινείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και από εκεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας του έχει υπερασπιστεί με σθένος και συνέπεια την επαναστατική και πολιτική του ιδιότητα, συνεπώς άμεσα ανακοίνωσε την επιλογή του να πάρει τον δρόμο της απεργίας πείνας και δίψας, μέχρις ότου να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του.

Με τον ίδιο τρόπο απαγωγής, μεταφέρεται και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης από τις φυλάκες του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων, θέτοντας του άκομα περισσότερα εμπόδια στην επικοινωνία με τους κοντινούς του ανθρώπους και το δικηγόρο του. Ο Κώστας από την πρώτη στιγμή της προφυλακισής του συμμετείχε και ο ίδιος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εκδικητική μεταγωγή των αναρχικών αγωνιστών Θ. Χατζηαγγέλου και Κ. Δημαλέξη λόγω της ενεργής συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού και το χρονικό συνδέεται άψογα με την επίσκεψη της Σακελλαροπούλου για τη χριστουγεννιάτικη φιέστα στο κατάστημα. Η έσχατη προσπάθεια του κράτους να τους απομονώσει και να τους απομακρύνει από τους συλλογικούς αγώνες.

Όσον αφορά το νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψηφίστηκε στις 19 Οκτώβρη
2022, πλασάρεται από το κράτος ως μια αναβάθμιση του προηγούμενου που
στοχεύει στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η πραγματικότητα
όμως είναι τελείως διαφορετική αφού με βάση τον κώδικα αυστηροποιούνται
οι συνθήκες διαβίωσης και εντείνεται η καταστολή των κρατουμένων. Χαρακτηριστικά σημεία του είναι η επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, ως καταστήματα αυξημένης ασφάλειας, η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων λήψης τακτικών αδειών (οι καταδικασμένοι/-ες για τρομοκρατική οργάνωση, όπως και για άλλα βαριά κακουργήματα θα πρέπει να εκτίουν τα 5/6 της ποινής που τους έχει επιβληθεί), ο περιορισμός των δικαιωμάτων εκπαιδευτικής άδειας και μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές. Στην άμεση καταστολή των κρατουμένων συμβάλλει η αύξηση των βαθμών ποινής που επιβάλλονται ύστερα από πειθαρχικά παραπτώματα στον κρατούμενο, με την υψηλότερη των ποινών
να προβλέπεται για την κατοχή κινητού. Οι κρατούμενοι/-ες αρνούμενοι να υποκύψουν στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους και αντιστεκόμενοι/-ες στις ορέξεις του κράτους για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας τους έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις φυλακές Λάρισας, Κέρκυρας, Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκού, με μέσα όπως η άρνηση καταμέτρησης, κλειδώματος στα κελιά το μεσημέρι καθώς και η αποχή από τα μεροκάματα.

Απο τις 22/12 σε απεργία πείνας βρίσκεται και ο αναρχικός Γ. Μιχαήλιδης ως ένδειξη άμεσης αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του Θ. Χατζηαγγέλου και για όσο αυτός βρίσκεται στην κρίσιμη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή του, φάση της απεργίας δίψας.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή Θ. Χατζηαγγέλου

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό

Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς
και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/-στριες που τελούν απεργία πείνας από
τις 7/10

Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυχρονίζονται

Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας.

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου


Στις 04/01 πραγματοποιήθηκε από αλληλέγγυο κόσμο επανακατάληψη του κτηρίου στην οδό Τάσκου Παπαγεωργίου με Ολύμπου, εκεί που στεγαζόταν για 16 χρόνια η κατάληψη Terra Incognita ως συμβολική ένδειξη αλληλεγγύης στο αγωνιστή απεργό πείνας και δίψας απο 19/12 Θάνο Χατζηαγγέλου.
Αργότερα ακολούθησε επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης από τα ένστολα κρατικά σκουπίδια. Δυνάμεις των ΜΑΤ χτύπησαν τον συγκεντρωμένο κόσμο. Οι μπάτσοι προχώρησαν σε 21 συλλήψεις, προσπαθώντας για άλλη μία φορά να καταστείλουν τον κόσμο που αγωνίζεται.

Καλούμε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα συντρόφια 05/01 στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Κανένας/καμία όμηρος στα χέρια του κράτους

Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού απεργού πείνας & δίψας (από 19/12) Θάνου Χατζηαγγέλου
Ούτε σκέψη για αναγκαστική σίτιση/ενυδάτωση

Δύναμη στους απεργούς πείνας αλληλεγγύης Γ. Μιχαηλίδη, Κ. Δημαλέξη, Ι. Ροδόπουλος

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς και στους 11 αγωνιστές/στριες από την Τουρκία που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 07/10

Μπουρλότο και φωτιά

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


Σήμερα πραγματοποιήθηκε συμβολική ανακατάληψη του κτιρίου όπου στεγαζόταν η Terra Incognita ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό δίψας και πείνας Θάνο Χατζηαγγέλου. Ο σύντροφος διανύει την 17η μέρα σε απεργία και η απάντηση του κράτους στην ένδειξη αλληλεγγύης είναι 29 συλλήψεις και άπειρο ξύλο.

Το κράτος δολοφονεί τον απεργό δίψας και πείνας (από 19/12) Θ. Χατζηαγγέλου.

Τα ξημερώματα της 19/12 ο αναρχικός Θ. Χατζηαγγέλου(μέλος της οργάνωσης Αναρχική Δράση) απάγεται από το κελί του στη Δ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού και οδηγείται στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών. Η μεταγωγή του συντρόφου είναι εκδικητική και έρχεται σαν απάντηση στην συμμετοχή του στους αγώνες ενάντια στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα εντός των φυλακών.

Έχοντας επιλέξει από καιρό τον δρόμο της αξιοπρέπειας και της αδιαλλαξίας απέναντι στο κράτος, ξεκινάει αμέσως απεργία πείνας και δίψας. Λίγες μέρες μετά μεταφέρεται υποχρεωτικά σε ένα δωμάτιο-κελί του νοσοκομείου Σερρών, όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με την ανακοπή και τις μόνιμες βλάβες στα όργανά του να θεωρούνται δεδομένες τις επόμενες ώρες. Με εντολή εισαγγελέα γίνονται προσπάθειες για αναγκαστική ενυδάτωση με ορό, στις οποίες ο σύντροφος αντιστέκεται.

Το κράτος, δημιουργώντας τα τελευταία χρόνια μια συνθήκη που οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν έχουν δικαίωμα όχι να αντιδρούν, αλλά ούτε καν να μαθαίνουν τους λόγους των μεταγωγών τους επιχειρεί να κάμψει το κίνημα εντός και εκτός των τειχών, να εκδικηθεί (ακόμα και δολοφονώντας) τον εσωτερικό του εχθρό. Θεωρούν πως θα κάμψουν την αδιαλλαξία, τον αγώνα για ζωή και ελευθερία, την επιθυμία των καταπιεσμένων να απαντάνε στη βία που δέχονται καθημερινά.

Η υπόθεση του Θάνου μας αφορά όλους και όλες, γιατί τοποθετεί το σώμα του ως ανάχωμα στην οξυμένη επίθεση που δεχόμαστε, γιατί πρέπει να νικήσει η αξιοπρέπεια και όχι η εκμετάλλευση.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Θ. Χατζηαγγέλου

Η αναγκαστική σίτιση είναι βασανιστήριο

Κάτω ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας

Κάλεσμα αύριο στα δικαστήρια για τις 29 συλλήψεις αλληλέγγυων συντρόφων/φισσών.

Ανάρες ομάδα δράσης και αλληλεγγύης


Ο νέος νόμος που αφορά τον σωφρονιστικό κώδικα, με τίτλο «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός Σωφρονιστικού Κώδικα -Τροποποιήσεις στον ν.2776/1999», ο οποίος ψηφίστηκε πριν δύο μήνες, περιλάμβανε τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή/κατάργηση του δικαιώματος της άδειας μέσα από την αυστηροποίηση των χρονικών ορίων έκτισης για τη θεμελίωση του δικαιώματος της άδειας, αλλά και την επέκταση των προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληροί ο κρατούμενος, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την αύξηση της αρμοδιότητας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ζητήματα των φυλακών.

Τους τελευταίους δύο μήνες κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα που προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερο τις φυλακές της χώρας τσιμεντένιους τάφους. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων το Υπουργείο όχι μόνο κωφεύει αλλά αναγγέλλει νέα ταπεινωτικά μέτρα εναντίον τους όπως την διακοπή των μεταγωγών και την παρουσία των κατηγορουμένων σε δίκες μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως πρόσφατα εξήγγελλε ο Θεοδωρικάκος. Tο πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας.

Την ίδια μέρα, ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτησης.

Δύο μέρες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η μεταγωγή του αναρχικού και μέλους της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών, Κώστα Δημαλέξη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων χωρίς καμιά ενημέρωση τόσο του ίδιου όσο και των δικηγόρων του.

Ο Θάνος Χατζηαγγέλου σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος. Απέναντι στις εκδικητικές μεταγωγές και στη στοχοποίηση όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται και μέσα στα κελιά της αστικής “δημοκρατίας” οι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Λάμπρος Βουγιουκλάκης, Φώτης Δασκαλάς, Φώτης Τζιώτζης, Ιάσωνας Ροδόπουλος, Κώστας Δημαλέξης ξεκίνησαν απεργία πείνας αλληλεγγύης ενώ οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού παρέτειναν εδώ και δύο μέρες το κλείσιμο των κελιών μια ώρα πίσω κατά την βραδινή κατάκλιση. Παράλληλα την Τρίτη 27/12 η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών ξεκίνησε κυκλική απεργία πείνας, ένα άτομο την ημέρα, για όσο διαρκέσει η απεργία πείνας και δείψας του Θ. Χατζηαγγέλου.

Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

Στις 04/01 σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου πραγματοποιήθηκε συμβολική ανακατάληψη της κατάληψης Terra Incognita. Λίγο πριν τις 13:00, διμοιρίες των ΜΑΤ, συνοδευόμενες και από άλλες δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους που βρίσκονταν στην είσοδο της κατάληψης, ψεκάζοντας με χημικά και χτυπώντας τους. Η αστυνομική βία δεν περιορίστηκε στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, οι οποίοι συνέχισαν να δέχονται χτυπήματα και μετά την τοποθέτηση χειροπέδων, αλλά και τους στους δημοσιογράφους που κατέγραφαν την -τόσο συνηθισμένη πια- σκηνή αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Συνολικά έγιναν 29 προσαγωγές από τις οποίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι παρουσιάζονται αύριο ενώπιον εισαγγελέα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΥΕΙ ΤΗ 18Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ TERRA INCOGNITA

Πέμπτη 5/1, 11:00

Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ –

ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας από 19/12 Θάνο Χατζηαγγελου αλληλέγγυος κόσμος επιχείρησε στις 4/1 ανακαταληψη του κτηρίου της Τάσου Παπαγεωργίου που στεγαζε την καταάληψη Terra Incognita. Ο αλληλέγγυος κόσμος χτυπήθηκε και οι μπάτσοι προχώρησαν σε 21 συλλήψεις.

Στηρίζουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση στα δικαστήρια

δικαστήρια στις 5/1 στις 11.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μαςπ

Καμία δίωξη στα 21 συλληφθέντα συντροφιά.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού απεργού πείνας & δίψας (από 19/12) Θάνου Χατζηαγγέλου.

Δύναμη στους απεργούς πείνας αλληλεγγύης Γ. Μιχαηλίδη, Κ. Δημαλέξη, Ι. Ροδόπουλο

Ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα μέχρι και το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά.

Ελευθεριακός Χώρος Sabot


Τα ξημερώματα της Δευτέρας 19/12 σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακοινώνουν στον αναρχικό κρατούμενο Θάνο χατζηαγγελου την απόφαση για μεταγωγή του. Εκείνος αρνείται ζητώντας να ενημερωθεί για τον λόγο της μεταγωγής και έπειτα από λίγο κουκουλοφόροι μπάτσοι εισβάλουν στο κελί και τον απαγάγουν. Το βράδυ της ίδιας μέρας βρίσκεται στο τμήμα μεταγωγών Θεσσαλονίκης και προβαίνει σε απεργία πείνας και δίψας με αιτήματα τη γνωστοποίηση του λόγου της μεταγωγής του και την επιστροφή του στον Κορυδαλλό. Το πρωί της επόμενης μέρας πραγματοποιείται η μεταγωγή του στις φυλακές Νιγρίτας. Αυτή αποτελεί μια εκδικητική στάση προς το Θάνο Χατζηαγγελου, λόγω της αγωνιστικής του δράσης και συμμετοχής του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα. Το κράτος επιχειρεί διαρκώς να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης και οι φυλακές δεν αποτελούν εξαίρεση.

Το κράτος και σε αυτή την περίπτωση ακολουθεί πιστά τη γραμμή του, που δεν είναι άλλη από το να αυθαιρετει πάνω στις ζωές των ανθρώπων, χωρίς καν να λογοδοτεί για αυτές τις αυθαιρεσίες. Στα πλαίσια των κινήσεων αλληλεγγύης στην απεργία πεινας και δίψας του Θάνου Χατζηαγγελου, το πρωί της Τετάρτης 4/1 πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στο κτίριο της Terra incognita, όπου και κρεμάστηκε γιγαντοπανο αλληλεγγύης. Η κίνηση αυτή πλαισιώθηκε από δεκάδες αλληλεγγύους/ες. Η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής ήταν άμεση. Πανοπλα κλιμάκια μπάτσων όλων των ειδών προσέγγισαν την κατάληψη και επιτέθηκαν με μανία στο συγκεντρωμένο κόσμο. Αποτελέσμα της επίθεσης των μπάτσων πραγματοποιήθηκαν 29 προσαγωγές εκ των οποίων οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις με κατηγορίες παράνομη βία και διατάραξη κοινής ειρηνης. Απέναντι στην επίθεση του κράτους απαντάμε με οργάνωση και αγώνα.

Άμεση ικανοποίηση των αιτηματων του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγελου.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες/εισες της 4/1.
Συγκέντρωση στα δικαστήρια Πέμπτη 5/1 στις 11:00.

Αναρχική Ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


Στις 04/01 πραγματοποιείται συμβολική ανακατάληψη της Terra Incognita. Η συγκέντρωση έξω από το κτίριο δέχτηκε επίθεση από δεκάδες μπάτσους προσήγαγαν και συνέλαβαν συντρόφους και συντρόφισσες, τους οποίους συνέχιζαν να τους χτυπάν για πολλή ώρα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και όταν αυτοί φορούσαν χειροπέδες.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας (από 19 Δεκεμβρίου) Θάνο Χατζηαγγέλου.

Την Δευτέρα 19/12 το ξημέρωμα, μπάτσοι και δεσμοφύλακες, με όρους απαγωγής, μεταγάγουν τον Θάνο από το κελί του στην Δ’πτερυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφέρεται δεμένος, χωρίς κάποια ενημέρωση για τον λόγο της μεταγωγής και του απαγορεύεται η δυνατότητα επικοινωνίας, είτε με τα συντροφικά του πρόσωπα είτε ακόμα και με δικηγόρο. Με ταχείες διαδικασίες μετακινείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και από εκεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Σαν απάντηση ο ίδιος ξεκινάει άμεσα απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του αλλά και η ακύρωσή της. Πλέον, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Σερρών, ενώ και άλλοι κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε απεργίες πείνας για να δηλώσουν την στήριξή τους στον Θάνο.

Είναι προφανές ότι η εν λόγω μεταγωγή σχετίζεται με τη συμμετοχή του Θάνου και άλλων αγωνιστών στις κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού ενάντια στον νέο σωφροντιστικό κώδικα αλλά και με την επίσκεψη, λίγες μέρες μετά, της Σακελλαροπούλου για τη χριστουγεννιάτικη φιέστα στη συγκεκριμένη φυλακή.

Απέναντι στην αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου της αστικής τάξης, απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή που διαπερνά το σύνολο της ζωής της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, των κάθε λογής αποκλεισμένων και καταπιεσμένων, που επιχειρεί να διαλύσει το αγωνιστικό σθένος των πολιτικών κρατουμένων, που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση, που απαγορεύει την απεργία και τις διαδηλώσεις, που φακελώνει τα σωματεία, που γεννά νέες εξελιγμένες μορφές τρομονόμων και στοχοποίησης και παρακολούθησης αγωνιστών και αγωνιστριών.

Απέναντι στην βία της δικτατορίας του κεφαλαίου που ανοίγει τα κεφάλια φοιτητών, που απαγορεύει συγκεντρώσεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών, που σπάει απεργιακά μπλόκα εργαζομένων που αγωνίζονται για να μην πεταχτούν στις ουρές της ανεργίας, που μακελεύει πορείες κάθε τρεις και λίγο, που ανοίγει το δρόμο στις νέες “πράσινες” μπίζνες του κεφαλαίου που λεηλατούν βουνά, ποτάμια και θάλασσες, που πετάει κόσμο από τα σπίτια του για να τα δώσει στις τράπεζες, που δολοφονεί στους δρόμους, σε οικισμούς Ρομά, στα σύνορα.

Υπερασπιζόμαστε:

Τον ανώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Τον αγώνα του αναρχικού απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου.

Τους 21 αγωνιστές και αγωνίστριες που συνελήφθησαν και χτυπήθηκαν άγρια από τις δυνάμεις καταστολής στις 4/1.

Το δικαίωμα της εργατικής τάξης και του λαού, να αγωνίζεται, να απεργεί, να διαδηλώνει κόντρα στη σιγή νεκροταφείου που επιτάσσει η καπιταλιστική κρίση, οι συνθήκες βίαιης φτωχοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας, η πολεμική προετοιμασία του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι απαραίτητη η πολιτική και οργανωτική αναβάθμιση του κινήματος, η ενότητα στη δράση των ριζοσπαστικών του δυνάμεων, η οικοδόμηση της λαϊκής αυτοάμυνας απέναντι στις επιθέσεις των μπάτσων και των φασιστών.

Νίκη στην απεργία πείνας και δίψας του Θάνου Χατζηαγγέλου!

Νίκη σε όσους αντιστέκονται στην τρομοκρατία κράτους και κεφαλαίου!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στις 11.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Πολιτικός Χώρος Γκαρμπολά 12

Μοιραστείτε το άρθρο