Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

Θεσσαλονίκη: πορεία, στις 19:00 στην Καμάρα

Αθήνα: συγκέντρωση, 20:00 σταθμός ΗΣΑΠ στα Άνω Πατήσια

Χανιά: πορεία, 19:00 στην πλατεία Αγοράς


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 8/2 πραγματοποιείται εμπρηστική επίθεση στο ίδρυμα εθνικού και θρησκευτικού προβληματισμού. Λίγες ώρες αργότερα θα συλληφθούν οι αναρχικοί αγωνιστές Θάνος Xατζηαγγέλου και Γεωργία Βούλγαρη, κατηγορούμενοι για την επίθεση. Κάποιες ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί και η σύλληψη του Π. Καλαϊτζή, φίλου, συναδέλφου και συντρόφου του Θ. Χατζηαγγέλου έτσι ώστε να μπορέσει να στοιχειοθετηθεί η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου και η Γ. Βούλγαρη θα αναλάβουν την ευθύνη, στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα, για την εμπρηστική επίθεση. Δηλαδή ο Θάνος για τη συμμετοχή και την ενέργεια, ενώ η Γεωργία για τον βοηθητικό και υποστηρικτικό της ρόλο σε αυτή. Έπειτα, στις 10 Μαρτίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Επαναστάτη Λάμπρου Φούντα, ο αναρχικός Θ. Χατζηαγγέλου θα αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή του στην οργάνωση άμεσης δράσης, “Οργάνωση Αναρχική Δράση”.
Μία ομάδα με ιστορικό δράσης από το 2016 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο Θ. Χατζηαγγέλου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν κρατούμενος στις Φυλακές Κορυδαλλού και συμμετείχε ενεργά σε διάφορες πολιτικές ενέργειες εντός των τειχών, με τελευταία αυτήν ενάντια στον Νέο Σωφρονιστικό Κώδικα.

Την Δευτέρα 19/12 το ξημέρωμα, τα γνωστά ένστολα σκουπίδια με όρους απαγωγής, μεταγάγουν τον Θ.Χατζηαγγέλου από το κελί του στην Δ’πτερυγα των φυλακών Κορυδαλλού και μεταφέρεται δεμένος, χωρίς κάποια ενημέρωση για τον λόγο της μεταγωγής και του απαγορεύεται η δυνατότητα επικοινωνίας, είτε με τα συντροφικά του πρόσωπα είτε ακόμα και με δικηγόρο. Με ταχείες διαδικασίες μετακινείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και από εκεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας του έχει υπερασπιστεί με σθένος και συνέπεια την επαναστατική και πολιτική του ιδιότητα, συνεπώς άμεσα ανακοίνωσε την επιλογή του να πάρει τον δρόμο της απεργίας πείνας και δίψας, μέχρις ότου να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του.

Με τον ίδιο τρόπο απαγωγής, μεταφέρεται και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης από τις φυλάκες του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων, θέτοντας του άκομα περισσότερα εμπόδια στην επικοινωνία με τους κοντινούς του ανθρώπους και το δικηγόρο του. Ο Κώστας από την πρώτη στιγμή της προφυλακισής του συμμετείχε και ο ίδιος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για εκδικητική μεταγωγή των αναρχικών αγωνιστών Θ. Χατζηαγγέλου και Κ. Δημαλέξη λόγω της ενεργής συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις στις φυλακές Κορυδαλλού και το χρονικό συνδέεται άψογα με την επίσκεψη της Σακελλαροπούλου για τη χριστουγεννιάτικη φιέστα στο κατάστημα. Η έσχατη προσπάθεια του κράτους να τους απομονώσει και να τους απομακρύνει από τους συλλογικούς αγώνες.

Όσον αφορά το νέο σωφρονιστικό κώδικα που ψηφίστηκε στις 19 Οκτώβρη
2022, πλασάρεται από το κράτος ως μια αναβάθμιση του προηγούμενου που
στοχεύει στην ενίσχυση των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Η πραγματικότητα
όμως είναι τελείως διαφορετική αφού με βάση τον κώδικα αυστηροποιούνται
οι συνθήκες διαβίωσης και εντείνεται η καταστολή των κρατουμένων. Χαρακτηριστικά σημεία του είναι η επαναφορά των φυλακών τύπου Γ, ως καταστήματα αυξημένης ασφάλειας, η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων λήψης τακτικών αδειών (οι καταδικασμένοι/-ες για τρομοκρατική οργάνωση, όπως και για άλλα βαριά κακουργήματα θα πρέπει να εκτίουν τα 5/6 της ποινής που τους έχει επιβληθεί), ο περιορισμός των δικαιωμάτων εκπαιδευτικής άδειας και μεταγωγής στις αγροτικές φυλακές. Στην άμεση καταστολή των κρατουμένων συμβάλλει η αύξηση των βαθμών ποινής που επιβάλλονται ύστερα από πειθαρχικά παραπτώματα στον κρατούμενο, με την υψηλότερη των ποινών
να προβλέπεται για την κατοχή κινητού. Οι κρατούμενοι/-ες αρνούμενοι να υποκύψουν στην προσπάθεια τρομοκράτησής τους και αντιστεκόμενοι/-ες στις ορέξεις του κράτους για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας τους έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις, αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις φυλακές Λάρισας, Κέρκυρας, Πάτρας, Τρικάλων και Δομοκού, με μέσα όπως η άρνηση καταμέτρησης, κλειδώματος στα κελιά το μεσημέρι καθώς και η αποχή από τα μεροκάματα.

Απο τις 22/12 σε απεργία πείνας βρίσκεται και ο αναρχικός Γ. Μιχαήλιδης ως ένδειξη άμεσης αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και δίψας του Θ. Χατζηαγγέλου και για όσο αυτός βρίσκεται στην κρίσιμη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη ζωή του, φάση της απεργίας δίψας.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή Θ. Χατζηαγγέλου

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό

Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς
και στους 11 Τούρκους αγωνιστές/-στριες που τελούν απεργία πείνας από
τις 7/10

Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυχρονίζονται

Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας.

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης Στον Αναρχικό Απεργό Πείνας Και Δίψας Θ. Χατζηαγγέλου


Ο νέος νόμος που αφορά τον σωφρονιστικό κώδικα, με τίτλο «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός Σωφρονιστικού Κώδικα -Τροποποιήσεις στον ν.2776/1999», ο οποίος ψηφίστηκε πριν δύο μήνες, περιλάμβανε τροποποιήσεις που αφορούν την περιστολή/κατάργηση του δικαιώματος της άδειας μέσα από την αυστηροποίηση των χρονικών ορίων έκτισης για τη θεμελίωση του δικαιώματος της άδειας, αλλά και την επέκταση των προϋποθέσεων που θα πρέπει να πληροί ο κρατούμενος, την αναβίωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας, την αύξηση της αρμοδιότητας του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα ζητήματα των φυλακών.

Τους τελευταίους δύο μήνες κρατούμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο έκτρωμα που προσπαθεί να κάνει ακόμα περισσότερο τις φυλακές της χώρας τσιμεντένιους τάφους. Απέναντι στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων το Υπουργείο όχι μόνο κωφεύει αλλά αναγγέλλει νέα ταπεινωτικά μέτρα εναντίον τους όπως την διακοπή των μεταγωγών και την παρουσία των κατηγορουμένων σε δίκες μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως πρόσφατα εξήγγελλε ο Θεοδωρικάκος. Tο πρωί της 19ης Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε απαγωγή του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου από τις φυλακές Κορυδαλλού και η εκδικητική μεταγωγή του για τις Φυλακές Νιγρίτας.

Την ίδια μέρα, ο Θάνος Χατζηαγγέλου ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας με αίτημα τη γνωστοποίηση του πραγματικού λόγου της μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Στις 25 Δεκέμβρη εισήχθη στο νοσοκομείο Σερρών ενώ λίγες ώρες μετά εκδόθηκε εισαγγελική εντολή για το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτησης.
Δύο μέρες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε και η μεταγωγή του αναρχικού και μέλους της Κοινότητας των Κατειλημμένων Προσφυγικών, Κώστα Δημαλέξη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων χωρίς καμιά ενημέρωση τόσο του ίδιου όσο και των δικηγόρων του.
Ο Θάνος Χατζηαγγέλου σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος. Απέναντι στις εκδικητικές μεταγωγές και στη στοχοποίηση όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται και μέσα στα κελιά της αστικής “δημοκρατίας” οι σύντροφοι Γιάννης Μιχαηλίδης, Λάμπρος Βουγιουκλάκης, Φώτης Δασκαλάς, Φώτης Τζιώτζης, Ιάσωνας Ροδόπουλος, Κώστας Δημαλέξης ξεκίνησαν απεργία πείνας αλληλεγγύης ενώ οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας Κορυδαλλού παρέτειναν εδώ και δύο μέρες το κλείσιμο των κελιών μια ώρα πίσω κατά την βραδινή κατάκλιση. Παράλληλα την Τρίτη 27/12 η Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών ξεκίνησε κυκλική απεργία πείνας, ένα άτομο την ημέρα, για όσο διαρκέσει η απεργία πείνας και δείψας του Θ. Χατζηαγγέλου.

Είναι ευθύνη όλων μας να σταθούμε δίπλα στους πολιτικούς κρατούμενους, απέναντι σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των δικαιωμάτων τους, που στόχο έχει τόσο την εξόντωση των ίδιων, όσο και την εδραίωση ενός καθεστώτος εξαίρεσης για όλες και όλους τους αγωνιστές που μπορεί να βρεθούν στην θέση τους.

Στις 04/01 σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου πραγματοποιήθηκε συμβολική ανακατάληψη της κατάληψης Terra Incognita. Λίγο πριν τις 13:00, διμοιρίες των ΜΑΤ, συνοδευόμενες και από άλλες δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους που βρίσκονταν στην είσοδο της κατάληψης, ψεκάζοντας με χημικά και χτυπώντας τους. Η αστυνομική βία δεν περιορίστηκε στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, οι οποίοι συνέχισαν να δέχονται χτυπήματα και μετά την τοποθέτηση χειροπέδων, αλλά και τους στους δημοσιογράφους που κατέγραφαν την -τόσο συνηθισμένη πια- σκηνή αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Συνολικά έγιναν 29 προσαγωγές από τις οποίες οι 21 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι παρουσιάζονται αύριο ενώπιον εισαγγελέα.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΥΕΙ ΤΗ 18Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Πέμπτη 5/1, 19:00
Καμάρα

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ –
ΝΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΧΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ
ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


ΑΘΗΝΑ

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του αναρχικού απεργού πείνας και δίψας από 19/12, Θάνου Χατζηαγγέλου

Τον Οκτώβρη του 2022, ψηφίζεται ο νέος σωφρονιστικός κώδικας, ο οποίος περιορίζει ακόμη περισσότερο τα ήδη περιορισμένα δικαιώματα των κρατουμένων. Κόντρα στην υποβάθμιση των ήδη άθλιων συνθηκών διαβίωσης οι κρατούμενοι πραγματοποιούν εδώ και δύο μήνες έναν δύσκολο αγώνα. Έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις όπως αρνήσεις καταμέτρησης, μεσημεριανού κλειδώματος και μεροκάματων ενώ κρατούν τα προαύλια και τα κελιά ανοιχτά. Στα αιτήματα τους (επιστροφή των φυλακών στη δικαιοδοσία του υπουργείου δικαιοσύνης, κατάργηση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Αυξημένης Ασφαλείας, κατάργηση των αλλαγών που αφορούν τις άδειες κ.α.), το κράτος απαντά με τρομοκρατικές τακτικές όπως η στοχοποίηση των πιο ενεργών στις κινητοποιήσεις κρατουμένων και η εκδικητική μεταχείριση λόγω των κινητοποιήσεων αυτών.

Μια περίπτωση εκδικητικής μεταχείρισης είναι και εκείνη των αναρχικών, Θάνου Χατζηαγγέλου, και Κώστα Δημαλέξη, οι οποίοι απήχθησαν από τα κελιά τους στις φυλακές Κορυδαλλού και μεταφέρθηκαν στις φυλακές Νιγρίτας και στις φυλακές Τρικάλων αντίστοιχα. Στόχος των μεταγωγών αυτών είναι η τρομοκράτηση των κρατουμένων που μετέχουν ενεργά στις διαμαρτυρίες εντός των φυλακών και η απομάκρυνση τους από το πεδίο του αγώνα ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Με τις ενέργειες αυτές το κράτος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το καθεστώς εξαίρεσης που εφαρμόζει στους πολιτικούς εχθρούς του. Ένα καθεστώς που αναβαθμίζεται με προφυλακίσεις, καταδίκες ανεξαρτήτως ύπαρξης ή μη στοιχείων και με ανανεώσεις του ποινικού οπλοστασίου απέναντι σε όσους/ες αντιστέκονται στην βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή τη εκδικητική αντιμετώπιση και την όξυνση των κατασταλτικών μεθόδων του κράτους ο αναρχικός Θάνος Χατζηαγγέλου προχώρησε σε απεργία πείνας και δίψας με μοναδικό αίτημα τη γνωστοποίηση των πραγματικών λόγων μεταγωγής του και την άμεση επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Ως άμεση απάντηση στην εκδικητική μεταγωγή του, οι κρατούμενοι της Δ’ πτέρυγας, προχώρησαν σε παράταση μιας ακόμη ώρας από το κλείδωμα των κελιών. Σε αλληλεγγύη έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας οι Γ. Μιχαηλίδης από 22/12, ο Λ. Βουγιουκλάκης και Φ. Δασκαλάς από 24/12 έως 02/01, ο Φ. Τζιώτζης από 25 έως 27/12 και ο Κ. Δημαλέξης από 27/12, με σκοπό να σπάσει η επιβεβλημένη αποσιώπηση του αγώνα των κρατουμένων ευρύτερα αλλά και του αναρχικού Θάνου Χατζηαγγέλου συγκεκριμένα που με οδόφραγμα το ίδιο του το σώμα δίνει έναν αγώνα αξιοπρέπειας και αντίστασης.

Σήμερα, διανύει την 17η μέρα απεργίας πείνας και δίψας στο νοσοκομείο Σερρών και απειλείται με αναγκαστική σίτιση, πράξη που αποτελεί βασανισμό, ενώ οι συνθήκες νοσηλείας του περιτριγυρισμένος από μπάτσους που τον “επιβλέπουν” καθιστά τη συνθήκη αυτή ακόμα πιο αφόρητη.

Η απεργία πείνας και δίψας είναι για τους κρατούμενους το έσχατο μέσο αγώνα με ανάχωμα το ίδιο τους το σώμα για να ακουστούν απέναντι στην αδικία και τη βαρβαρότητα. Ένας αγώνας ενάντια στην αορατοποίηση, το καθεστώς εξαίρεσης, τη συγκάλυψη και την απομόνωση. Η θανατοπολιτική που εφαρμόζει το κράτος, την οποία οι κρατούμενοι ως περιθωριοποιημένο κομμάτι της κοινωνίας βιώνουν πιο έντονα απ΄ όλους, πρέπει να μας βρει όλους και όλες στους δρόμους. Ο αγώνας για την απελευθέρωση μας από τα δεσμά κράτους και κεφαλαίου δίνεται ταυτόχρονα μέσα και έξω από τα τείχη με όπλα μας την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα και την ανυποχώρητη σύγκρουση με τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς.

Ενάντια στην εκδικητική μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων

Άμεση μεταγωγή Θάνου Χατζηαγγέλου στον Κορυδαλλό.

Ούτε σκέψη για υποχρεωτική σίτιση που αποτελεί βασανιστήριο

Άμεση μεταγωγή του K. Δημαλέξη στον Κορυδαλλό

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας Αlfredo Cospito και στους 11 Τούρκους αγωνιστές, απεργούς πείνας

Ανυποχώρητη σύγκρουση με τον εξουσιαστικό πολιτισμό

μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής¨

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σταθμό Άνω Πατήσια, Πέμπτη 5/1 στις 20:00

αναρχική συλλογικότητα, Ανάδραση


ΧΑΝΙΑ

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή απεργό πείνας και δίψας Θ. Χατζηαγγέλου

Στις 19/12 μεταγάγουν με όρους απαγωγής, τον Θ.Χατζηαγγέλου από το κελί του στον Κορυδαλλό, και μεταφέρεται δεμένος, χωρίς κάποια ενημέρωση ενώ του απαγορεύεται και η δυνατότητα επικοινωνίας, είτε με τα συντροφικά του πρόσωπα είτε ακόμα και με δικηγόρο. Με ταχείες διαδικασίες μετακινείται στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Θεσσαλονίκης και από εκεί στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Από την πρώτη στιγμή της αιχμαλωσίας του έχει υπερασπιστεί με σθένος και συνέπεια την επαναστατική και πολιτική του ιδιότητα, συνεπώς άμεσα ανακοίνωσε την επιλογή του να πάρει τον δρόμο της απεργίας πείνας και δίψας, μέχρις ότου να του γνωστοποιηθεί ο λόγος της μεταγωγής του.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 5/1 | 19:00 | πλ. Αγοράς

Αναρχικοί/ες


Κατάληψη τώρα στο βιομηχανικό επιμελητήριο Χανίων για τον αναρχικο απεργο πείνας κ διψας Θ.Χατζηαγγελου. Καλούμε: ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΜΕΝΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟΥ 18:00

Δύναμη και αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου

*Τετάρτη 4/1 στις 11:00 | Μικροφωνική/Συγκέντρωση στην κατάληψη του ΕΒΕΧ

Τετάρτη 4/1 στις18:00 | Ανοιχτή Συνέλευση στην κατάληψη του ΕΒΕΧ

Πέμπτη 5/1 στις19:00 | Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πλ. Αγοράς

*Το κτήριο του ΕΒΕΧ, σήμερα 4/1, τελεί υπό κατάληψη ως ελάχιστη κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείναςκαι δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου. Ο αναρχικός αγωνιστής και πολιτικός κρατούμενος Θ. Χατζηαγγέλου, αιχ-μάλωτο μέλος της οργάνωσης “Αναρχική Δράση”, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας από τις 19/12, μετά την εκδικητική μεταγωγή του από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.Βρισκόμαστε στη 17η μέρα απεργίας και η ζωή του συντρόφου μας κρέμεται πλέον από μία κλωστή. Αυτή τη στιγμή έχει δυσκολία να σηκωθεί από το κρεβάτι, πονάει σε όλο του το σώμα, τα άκρα του έχουν πρηστεί,έχει εμφανίσει συμπτώματα στηθάγχης -που υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά με πιθανότητα αιφ-νίδιας ανακοπής- και ίσως υπάρχει μόνιμη βλάβη στα νεφρά. Από την Κυριακή έχει αρχίσει να χάνει την αί-σθηση του χρόνου και παρουσιάζει σημάδια παραισθήσεων. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών, φρουρού-μενος από αστυνομικούς που βρίσκονται συνεχώς μέσα στον θάλαμο καιπου δεν διστάζουν να τρώνε μπρο-στά του, επιδεικνύοντας με έναν σαδιστικό τρόπο το βάρβαρο πρόσωπο της εξουσίας απέναντι στους πολιτι-κούς της αντιπάλους. Σε ένδειξη συντροφικότητας, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας συμπαράστασης οι πολιτι-κοί κρατούμενοι Ι.Ροδόπουλος, Γ. Μιχαηλίδης και Κ. Δημαλέξης, ενώ δράσεις και παρεμβάσεις πραγματο-ποιούνται καθημερινά σε όλη την ελλαδική επικράτεια.Το βασικό και κύριο αίτημα του Θ. Χατζηαγγέλου είναι να επιστρέψει στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπως επίσης να του γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος της μεταγωγής του. Με την αταλάντευτη στάση του, εντός και εκτός των τειχών, ο σύντροφος έχει χαράξει σταθερή πορεία σε τροχιά αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μετο κράτος και το κεφάλαιο. Ενεργή είναι επίσης η συμμετοχή του στην επιτροπή αγώνα και τις πολύμορφεςκινητοποιήσεις των φυλακισμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα, ο οποίος υποσκάπτει σε μεγάλοβαθμό κομβικά δικαιώματα κρατουμένων που έχουν κερδηθεί μέσα από σκληρούς αγώνες. Είναι ξεκάθαρο πως η μεταγωγή του -που πραγματοποιήθηκε ξημέρωμα και με όρους απαγωγής όντας δεμένος- στοχεύει απο-κλειστικά στο να καμφθεί το αγωνιστικό ηθικό των κρατούμενων, δημιουργώντας τους τον φόβο σαν αντίποι-να για τους αγώνες τους. Με τον ίδιο τρόπο μεταφέρεται από τις φυλακές του Κορυδαλλού στις φυλακές των Τρικάλων και ο αναρχικός Κώστας Δημαλέξης, ο οποίος,ήδη από την προφυλάκισή του, συμμετέχει στις κι-νητοποιήσεις ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα. Επιπλέον, οι αρχέςπεριορίζουν την επικοινωνία τωνδύο συντρόφων τόσο με φιλικά/κοντινά τους πρόσωπα όσο και με τους δικηγόρους τους. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συντρόφους μας έρμαια στα χέρια του κρατικού μηχανισμού. Σάρκα από την σάρκα των κινημάτων, συνεχίζουν τον αγώνα σε έναν χώρο απονεκρωμένο για το σύστημα,στις φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Οι αγώνες τους είναι και δικοί μας αγώνες ̇οφείλουμε να τους προασπί-σουμε και να γίνουμε η φωνή τους. Κανένας απεργός πείνας ιστορικά δεν επέλεξε τον θάνατο από τη ζωή. Το να βάλεις το σώμα σου ως ανάχωμα όμως, αποτελεί το τελευταίο μέσο αντίστασης και συνοδεύει στον πυρήνατου, τους ευρύτερους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Όπλο μας η αλληλεγγύη!

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Θ.Χατζηαγγέλου – Να γνωστοποιηθεί ο πραγματικός λόγος μεταγωγής του και να μεταχθεί άμεσα στον Κορυδαλλό

Να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο αναρχικός Κ. Δημαλέξης

Νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Αλληλεγγύη στον αναρχικό απεργό πείνας από 20/10 Alfredo Cospito καθώς και στους 11 Τούρκουςαγωνιστές/στριες που τελούν απεργία πείνας από τις 7/10

Οι φυλακές πυρπολούνται, δεν εκσυγχρονίζονται

Απέναντι στην επιβαλλόμενη σιωπή θα παραμείνουμε ο εκκωφαντικός ήχος της καταιγίδας

Κατάληψη ΕΒΕΧ

Μοιραστείτε το άρθρο