Η κυβέρνηση της ΝΔ βιάζεται να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Η κυβέρνηση της ΝΔ βιάζεται να ψηφίσει το άθλιο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για να περιορίσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις το έθεσαν για δημόσια διαβούλευση μέσα στις γιορτές και με ταχύτατες διαδικασίες προωθούν την ψήφιση του.
Το ν/σ έχει τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις» και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις αρχές του 2023.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει κάνει μια συγκεκριμένη προσπάθεια να ενημερώσει τους συνφάνταρους και συνολικά τον κόσμο της εργασίας και την νεολαία.
Όπως έχουμε επισημάνει η κυβέρνηση της ΝΔ διαμορφώνει το νέο θεσμικό πλαίσιο  που αντιστοιχεί στον νέο, ακόμη πιο αντιδραστικό και εχθρικό ρόλο του Στρατού ενάντια στον λαό, εντός και εκτός συνόρων. 
Το κάνει τώρα που ο Ελληνικός Στρατός αλλάζει και αποκτά πιο κατασταλτικό και πολεμικό ρόλο.
Τώρα που εφαρμόζοντας τα Δόγματα Εθνικής Ασφάλειας στρέφεται εναντίον των ασύμμετρων απειλών -του κόσμου της εργασίας, των προσφύγων-μεταναστών-μειονοτήτων.
Τώρα που οξύνεται ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου.
Τώρα που οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εντάσσονται οργανικά και με αναβαθμισμένο ρόλο στην Αρχιτεκτονική Ασφάλειας των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και του ΝΑΤΟ.
Τώρα, που συμμετέχει-εμπλέκεται στον βρώμικο πόλεμο στην Ουκρανία.
Τώρα που πολλαπλασιάζει και ενισχύει τον παρεμβατικό του ρόλο σε Αφρική-Μέση Ανατολή-Βαλκάνια-Μεσόγειο, επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των στρατηγικών πολιτικών και οικονομικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου.
Το νομοσχέδιο έχει τον αποπροσανατολιστικό τίτλο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων”…
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποπειράθηκε μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων του να περιγράψει τι σημαίνουν όλα αυτά:
Επίσης το Υπουργείο Άμυνας τονίζει ότι με το νομοσχέδιο επιχειρεί “την οργάνωση της Εθνοφυλακής”.
Ουσιαστικά πρόκειται για την ακόμη μεγαλύτερη Στρατιωτικοποίηση και του Μιλιταρισμού, την οργανική ενσωμάτωση των φτωχών Ανδρών και Γυναικών στα Τάγματα Εθνοφυλακής.
Η κυβέρνηση ξεπερνά τον σκόπελο της Απαγόρευσης ένταξης των Γυναικών στην Εθνοφυλακή και επιχειρεί να ντύσει και αυτές στα χακί.
Το λέμε ξανά:
Είναι η ώρα της συνειδητοποίησης του σύγχρονου κράτους Άμυνας/Ασφάλειας του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και της σύγκρουσης μαζί του.
Της ανάπτυξης Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής.
Καλούμε την νεολαία να Αρνηθεί να Καταταγεί Μισθοφόρος Στρατιώτης και να δώσει μαζί με όλους τους εργαζόμενους, πρόσφυγες-μετανάστες και νέους ανθρώπους τον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και ανάγκες της εργατικής τάξης.
Μοιραστείτε το άρθρο