Δύο βδομάδες απεργία πείνας και δίψας του Θάνου Χατζηαγγέλου: Περί αναγκαστικής σίτισης και σημερινή δήλωση του ίδιου

Πρωτοχρονιά και ο απεργός πείνας και δίψας εδώ και δύο βδομάδες Θάνος Χατζηαγγέλου παραμένει στο νοσοκομείο Σερρών, όπου το χθεσινό βράδυ της αλλαγής του χρόνου μετέβησαν από  την Θεσσαλονίκη σύντροφοί του, σε μία ακόμη εκδήλωση αλληλεγγύης.

Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς της Παθολογικής κλινικής και τον διευθυντή της ως ευρισκόμενη σε οριακό σημείο με άμεσο κίνδυνο της ζωής του. Κάτι που μέρα με τη μέρα αυξάνεται, κινδυνεύοντας τόσο με πολυοργανική ανεπάρκεια όσο και ανακοπή καρδιάς.

Υπουργείο ΠροΠο και δικαστικές αρχές κωφεύουν, με την εισαγγελέα Σερρών να επιχειρεί τον βρώμικο ρόλο της αναγκαστικής σίτισης. Μάλιστα, θέτει τους γιατρούς προ των ευθυνών τους για το αν χαθεί η ζωή του. Αυτές οι ενέργειες της εισαγγελέως έχουν εξοργίσει το ιατρικό προσωπικό, καθ’ ότι είναι γνωστό ότι ο Θάνος Χ. έχει δηλώσει γραπτά ότι αρνείται την χορήγηση του οτιδήποτε στον οργανισμό του και από την ιατρική κοινότητα αναγνωρίζεται αυτό το δικαίωμα στον κάθε ασθενή. Μάλιστα, η αναγκαστική σίτιση διεθνώς θεωρείται βασανιστήριο.

Στον Θάνο επιχειρήθηκε να του χορηγηθεί ορός αλλά ο ίδιος τον πέταξε, δείχνοντας κραυγαλέα στην εισαγγελέα την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα έως τη δικαίωσή του. Αφενός να πληροφορηθεί τους λόγους της μεταγωγής του και αφετέρου την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν προφυλακισμένος από της Νιγρίτας όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένως παραμονές Χριστουγέννων. Κι όλα αυτά μετά τους αγώνες (και) εντός των τειχών ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που προώθησε η σημερινή ακρο-δεξιά κυβέρνηση.

Για το θέμα της αναγκαστικής σίτισης ο Θάνος έστειλε την παρακάτω:

Δήλωση για τις απόπειρες αναγκαστικής σίτισης

Τόσο εγώ όσο και η Οργάνωση Αναρχική Δράση όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθεί στο πλάι της μαχόμενης ιατρικής κοινότητας, μέσα από σχήματα, μέτωπα και ενέργειες επαναστατικής βίας που έδειξαν την αλληλεγγύη στην πράξη.

Ο σεβασμός μου προς το λειτούργημα αυτής της κοινότητας ανθρώπων, που μάχονται για τη συλλογική υγεία της κοινωνικής βάσης, πλήρως παραγκωνισμένοι από τα κρατικά και καπιταλιστικά μονοπώλια, είναι αυστηρά ο ίδιος.

Όμως αν πράξουν ως εισαγγελικοί λειτουργοί παραβιάζοντας τη συνειδητή μου βούληση, θα δούνε έναν άνθρωπο που μέχρι σήμερα δεν γνώρισαν. Δυστυχώς για τους βασανιστές μου έχω πολλές ανάσες ακόμα για να υπερασπιστώ την πολιτική ευθύνη.

Η κόκκινη γραμμή βρίσκεται στις φλέβες μου. Αν τρέξει αίμα δεν θα είναι μόνο δικό μου.

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Γενικό Νοσοκομείο Σερρών
01/1/2023

Μοιραστείτε το άρθρο