Κινητοποιήσεις ενάντια στο τράφικινγκ, τους βιαστές & το σύστημα που τους συγκαλύπτει και αλληλεγγύης στις επιζώσες

Πέμπτη 22/12 στις 18:30 στο σταθμό μετρό Ηλιούπολης

Παρασκευή 23/12 στις 10:00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Η δίκη των βιαστών και του κυκλώματος τράφικινγκ της Ηλιούπολης, οδεύει προς το τέλος της. Μια υπόθεση που στο πρόσωπο του πατέρα που βίαζε -από όταν ήταν ανήλικη- την κόρη του, ανέδειξε την πιο κυριολεκτική και βίαιη έκφραση της πατριαρχίας. Και παράλληλα, στο πρόσωπο του μπάτσου, βιαστή και μαστροπού Μπουγιούκου, έδειξε άλλη μια συστημική πτυχή της. Εκείνη που έχει να κάνει με τη διαχρονική σύνδεση της ΕΛΑΣ με τα κυκλώματα τράφικινγκ και τους βιασμούς, όπως φάνηκε και πρόσφατα στην περίπτωση του ΑΤ Ομόνοιας. Υπάρχουν μάλιστα στοιχεία που συνδέουν το κύκλωμα μαστροπείας της Ηλιούπολης με εκείνο του Κολωνού, όπου πρωταγωνιστής είναι το στέλεχος της ΝΔ Η. Μίχος.

Συμπυκνώνοντας αυτά τα χαρακτηριστικά, η δίκη της Ηλιούπολης, διεξάγεται μέσα σε ένα πρωτοφανές επιθετικό και βρώμικο κλίμα, το οποίο καλλιεργούν ολομέτωπα οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να ενοχοποιήσουν και να ισοπεδώσουν ηθικά και ψυχολογικά την επιζώσα Ε., ως την «πουτάνα που ήθελε- και- τα- πάθε». Ένα αφήγημα που από ότι φάνηκε υιοθέτησε πλήρως ο εισαγγελέας στην πρότασή του, η οποία προτείνει ουσιαστικά την αθώωση και των τριών βιαστών και μαστροπών.

Ειδικά στην περίπτωση του μπάτσου Μπουγιούκου, επιστρατεύτηκαν δύο μεγαλοδικηγόροι που έχουν χτίσει καριέρες, υπερασπιζόμενοι/ες, φασίστες, δολοφόνους, βιαστές και μαστροπούς, με αποκορύφωμα τους ναζί της Χρυσής Αυγής: Ο Δ. Γκαβέλας, συνήγορος, μεταξύ άλλων, του πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλη, του τάγματος εφόδου που δολοφόνησε τον αντιφασίστα Π. Φύσσα ∙ και η Β. Πανταζή, με ακόμα πιο «πλούσιο» βιογραφικό, που συμπεριλαμβάνει ως κορυφαία «ονόματα» τον αρχιναζί Κασιδιάρη, τον δολοφόνο του Α. Γρηγορόπουλου, Ε. Κορκονέα, και πολλούς ακόμα βιαστές.

Αυτός είναι ο κόσμος τους, όπως παρουσιάζεται σε μικρογραφία στη δικαστική αίθουσα. Ο κόσμος της πατριαρχίας, του κράτους, του κεφαλαίου και των λακέδων τους. Και απέναντι σε αυτόν, στέκεται το κίνημα αλληλεγγύης και ο κόσμος του αγώνα, που κατέβηκε μαζικά στους δρόμους της Ηλιούπολης πριν δύο καλοκαίρια όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, και που με τη δυναμική παρουσία του στη δίκη έδωσε δύναμη στην Ε..

Όλες και όλοι εμείς, θα σταθούμε δίπλα στις επιζώσες μέχρι τέλους, μέσα και έξω από τη δικαστική αίθουσα. Άλλωστε κανένα δίκιο δεν πρόκειται να κριθεί εκεί, αλλά εκεί που κρίνεται πάντα, στο δρόμο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΠΙΖΩΣΕΣ Ε. ΚΑΙ Χ.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ, τους ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ τους ΣΥΚΓΑΛΥΠΤΕΙ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 22/12, 18.30, ΜΕΤΡΌ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/12 το πρωί (ημέρα της απόφασης) στα δικαστήρια στην οδό Δέγλερη

Πρωτοβουλία συντροφισσών/ συντρόφων για την υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης


Από την Ηλιούπολη μέχρι τον Κολωνό και το Α.Τ. Ομόνοιας

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ

Trafficking, στρατόπεδα, (παιδο)βιασμοί

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Ε.

Συγκέντρωση-πορεία | Πέμπτη 22 Δεκέμβρη | 18.30 | Μετρό Ηλιούπολης

Συγκέντρωση | Παρασκευή 23 Δεκέμβρη | 10.00 | ΜΟΔ (Δέγλερη 4)

Ημέρα απόφασης στη δίκη για την υπόθεση trafficking στην Ηλιούπολη

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

Μοιραστείτε το άρθρο